Un business de 2 milioane de lei.Ce firma se va ocupa de producerea si distribuirea cardurilor de sanatate?

S&T Romania SRL este compania care a fost aleasa sa se ocupe de productia si distributia cardurilor europene de asigurari sociale de sanatate. Contractul incheiat cu aceasta firma, de altfel singura care a inaintat o oferta pentru acest proiect, se ridica la 2 milioane de lei gara TVA.

Pe site-ul de licitatii publice se precizeaza ca , pe 22 august, a fost atribuit contractul, prin negociere fara anunt de participare.Motivul pentru care a fost ales acest sistem de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare este aceea ca “ansamblul ofertelor prezentate ca raspuns la o licitatie deschisa, la o licitatie restransa sau la un dialog competitiv a fost neconform sau inacceptabil”, astfel ca “au fost luate in considerare la negocieri doar ofertele care au respectat criteriile de selectie calitativa”.

S&T Romania a fost infiintata in 1994 ca filiala a S&T System Integration & Technology Distribution AG – Austria. Compania ofera o gama variata de servicii de consultanta IT, dezvolta si implementeaza solutii personalizate si le asigura clientilor asistenta non-stop, potrivit site-ului companiei.Este important de precizat ca este posibila subcontractarea afacerii privind productia si distributia cardurilor europene de sanatate.

Presedintele CNAS, Cristian Busoi, declara, in 16 iulie, ca 7,5 milioane de carduri nationale de sanatate vor fi produse pana la sfarsitul anului, dar oamenii le vor primi numai dupa ce medicii, spitalele si laboratoarele vor avea cititoare, precizand ca acestea ar putea fi folosite din 2014. la inceputul lunii august, medicii de familie au lansat o campanie online pentru strangerea de semnaturi prin care sustin introducerea cardurilor de sanatate, dar resping ideea ca acestea sa fie distribuite si inscriptionate de catre ei.”DA cardului de sanatate! NU distribuirii! NU inscriptionarii!” – este sloganul campaniei prin care medicii de familie cer solidaritate in demersurile privind distribuirea si inscriptionarea cardurilor de sanatate.

“Distribuirea si inscriptionarea cardului national de asigurari de sanatate nu este activitate medicala, nu se poate adresa medicului. Este o activitate consumatoare de timp si de resurse, fara legatura cu sanatatea. In timp, medicul de familie, din garant al sanatatii , devine postas, operator pe calculator, economist, jurist, orice altceva decat medic performant. Cine castiga? Pacientul, medicul sau o birocratie cronofaga, sufocanta si aberanta?”, se intreaba medicii de familie.