Guvernul a numit prefect de Teleorman un fost gardian public care a inceput facultatea la 37 de ani

Guvernul Grindeanu l-a numit, miercuri, pe Florinel Dumitrescu in functia de prefect al judetului Teleorman, fieful liderului PSD Liviu Dragnea. Dumitrescu a fost ani buni gardian public, hotarandu-se sa faca o facultate la varsta de 37 de ani. In 2012 a devenit senator PP-DD.

S-a inscris la facultate la varsta de 37 de ani, mai exact a urmat cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Ecologice Bucuresti in perioada 2004-2007. Ulterior, el a facut si un master in Stiinte Penale si Criminalistica, in cadrul aceleiasi universitati (2007-2009).

Conform fisei de la Senat, Florinel Dumitrescu a fost gardian public timp de 12 ani, ulterior devenind agent comunitar (2006-2008).

Ea este una dintre persoanele de incredere ale liderului PSD, alaturi de care a lucrat timp de 10 ani cand acesta era presedinte al CJ Teleorman.

Si ministrul de Interne, Carmen Dan, care a semnat “Hotararea privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detasare in conditiile legii, a functiei publice de prefect al judetului Teleorman de catre domnul Dumitrescu Florinel”, provine tot din randul teleormanenilor apropiati de Liviu Dragnea.

In perioada 2008-2012 a ocupat functiile de consilier juridic, mai intai la Politia comunitara Alexandria, apoi la Primaria Alexandria.

In anul 2012 a fost validat drept senator in colegiul uninominal 1 din circumscriptia electorala nr. 36 Teleorman. Desi a obtinut doar 8.138 voturi, el si-a castigat mandatul ca urmare a procedurii de redistribuire a voturilor.

Dumitrescu a trecut la PSD dupa numai un an de la intrarea in Parlament, in noiembrie 2013.

De la inceputul acestui an Florin Dumitrescu este sef al Politiei Locale Alexandria, scrie Ziarul Teleormanul