Asa ar arata „The Simpsons” daca ar fi oameni adevarati

The Simpsons sunt cunoscuti pentru multe lucruri: povesti lungi si divagatoare, personaje indragite si hilare si un stil de animatie nostalgic care a reusit sa-si cucereasca fanii, in fiecare sezon surprinzand personaje noi, inclusiv unele foarte faimoase. 

Timp de treizeci de ani, imaginile fiecarui personaj principal din „The Simpsons au fost patrunse in constiinta noastra colectiva. Si ca orice personaj animat bun care este apreciat, cei care caracterizeaza esenta fiecaruia se pot reduce la cateva trasaturi vizuale.

Dar daca cineva ar incerca sa-i aduca la viata pe cei mai faimosi cetateni ai lui Springfield, cu toate ciudateniile lor din desene animate intacte, intr-un mod fotorealist?

Asa ar arata „The Simpsons” daca ar fi oameni adevarati

Un artist si-a petrecut timpul in timpul blocarii pentru a da o intorsatura creativa uneia dintre cele mai populare emisiuni TV din lume, recreand personaje din „The Simpsons” ca si cum ar fi fost oameni reali.

Hossein Diba este un artist de caractere din Turcia , specializat in modelarea, sculptarea, texturarea si umbrirea personajelor pentru jocuri, film, imprimare 3D si multe altele.

Dupa ce proiecteaza personaje si creaturi pentru diverse proiecte din 2008 , pentru cea mai recenta cascadorie , Diba a decis sa-si indrepte atentia catre lumea ciudata si minunata din „The Simpsons” , sitcom-ul lui Matt Groening despre o familie de americani de culoare galben stralucitor.

Vorbind cu LADbible , Diba a explicat cum blocarea a fost ceea ce l-a determinat sa inceapa proiectul:

El a spus: „Cand m-am uitat la The Simpsons, m-am intrebat mereu cum ar arata acele forme cu atingeri realiste ale detaliilor si texturilor; intotdeauna mi-am dorit sa fac asta”. Apoi a adaugat : „Aceasta viata de carantina, pe langa toate efectele negative, a avut acest mic punct pozitiv. Mi-a oferit mai mult timp liber sa-mi petrec arta si sa incerc lucrurile pe care mi-am dorit dintotdeauna sa le fac”.

Diba si-a impartasit creatiile pe Instagram , unde are  277.000 de urmaritori , impreuna cu videoclipuri din culise pe pagina ei de YouTube . Multi oameni au comentat pentru a spune cat de impresionati sunt de munca lui, cu un comentariu: „Cel mai bun portret realist al lui Homer pe care l-am vazut vreodata, 10/10”.

Altii au recunoscut ca unele creatii au fost „infricosatoare” sau „super infricosatoare”, dar nu au putut critica capacitatea, unul adaugand: „Rarea 3D este excelenta!”

Alaturi de Homer , Bart si Marge , Diba a reusit chiar sa-l recreeze pe domnul Burns , scriind pe Instagram: „Iata versiunea mea de Mr. Burns! Am incercat din nou sa gasesc un echilibru bun intre realism si stilizat. Sper sa va placa, noroc. !” “.

Pentru Bart, Diba a folosit o sculptura digitala anterioara a lui Brad Pitt , spunand ca a decis sa o faca „doar pentru distractie”. 

De asemenea, Diba ii incurajeaza pe altii sa incerce sa creeze propria versiune a „The Simpsons” folosind hashtag-ul #SculptSimpsonsIn YourStyle . De ce sa nu incerci, chiar daca tot ce ai la indemana este o minge veche de aluat?

Daca va place sa scanati digital ca Diba , el a impartasit cateva sfaturi intr-un videoclip de pe YouTube , explicand cum incepe cu „o sfera dynamesh simpla” si incepe sa „sculpte unele forme, orice forma, ar putea fi o fata, un obiect, un animal, orice simt ca sculptura’.

El adauga: „Este o practica grozava sa intelegi formele si sa-ti imbunatatesti abilitatile de sculptura, inca mai fac multe atunci cand am ocazia!”

Diba si-a continuat astazi drumul prin modelarea 3D a mai multor personaje din „The Simpsons” , pana acum ii putem gasi pe Milhouse , Flanders , Krusty si chiar pe tatal lui Homer Simpson pe profilul sau.

Ce inseamna culoarea galbena a lui Simpsons?

Culoarea galbena a Simpsonilor este una dintre cele mai mari indoieli pe care le au fanii de la difuzarea primului capitol. Avand in vedere acest lucru, intr-un interviu realizat de BBC in 2007 caricaturistului oficial al serialului, Matt Groening , acesta a declarat ca au luat aceasta decizie pentru a iesi din conventionalul pe care il prezentau si alte desene animate ale vremii, de aceea a aparut cu ideea de culoare.