Cat de des ar trebui sa aplici pentru un card de credit?

Deschiderea unui nou card de credit este o decizie personala. Cand vine vorba de cat de des ar trebui sa aplicati pentru un card nou, nu exista un raspuns unic. Deci, daca va ganditi sa aplicati, este posibil sa aveti o multime de intrebari care va trec prin minte. 

Care este numarul potrivit de carduri de credit pentru tine? Cat de des ar trebui sa aplicati pentru un card nou? Si aplicarea pentru un nou card de credit va va afecta scorurile de credit? Iata cateva lucruri care va pot ajuta sa va dati seama ce este potrivit pentru dvs.

Cat de des ar trebui sa obtineti un card de credit nou? 

Numarul potrivit de carduri de credit poate fi diferit pentru fiecare. Si totul depinde de circumstantele tale unice. Dar exista cateva indrumari generale de luat in considerare. 

In primul rand, retineti ca emitentii de carduri de credit ar putea avea propriile limite cu privire la cat de des puteti solicita un nou credit. 

Biroul pentru Protectia Financiara a Consumatorului (CFPB) recomanda sa aplicati doar pentru creditul de care aveti nevoie. Aplicarea pentru credit poate duce la o ancheta dificila. Si FICO® spune ca o ancheta serioasa ar putea duce la scaderea scorurilor dvs. de credit, de obicei cu cateva puncte. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in general, modelele de notare a creditelor analizeaza cat de recent si cat de des ati aplicat pentru credit, conform CFPB.

Asadar, inainte de a aplica pentru un nou card de credit, este o idee buna sa faceti o pauza si sa va ganditi bine. Daca puteti, vorbiti cu un profesionist financiar calificat ar putea fi si o idee buna. 

Deschiderea unui nou card de credit va afecteaza scorul de credit?

Daca va ganditi sa aplicati pentru un card de credit, s-ar putea sa va intrebati si: Cum va afecta o cerere de card de credit scorul meu de credit? 

Este important sa stiti ca aveti mai multe scoruri de credit. Si este greu sa prezici exact cum ar putea fi afectate scorurile tale de orice decizie financiara, inclusiv de aplicarea pentru un nou card de credit. 

Amintiti-va, CFPB spune ca ar trebui sa aplicati numai pentru creditul de care aveti nevoie. O cerere de card de credit declanseaza de obicei o ancheta dificila, in care un creditor solicita sa va revizuiasca dosarul de credit. CFPB spune ca o singura ancheta dificila are de obicei un impact redus asupra scorurilor dvs. de credit. Potrivit FICO, acest impact este de obicei mai mic de cinci puncte. Dar mai multe intrebari serioase intr-o perioada scurta de timp ar putea avea un impact negativ asupra scorurilor dvs. de credit. 

De ce? Pentru ca, dupa cum explica CFPB, „Daca solicitati un credit foarte mare intr-o perioada scurta de timp, creditorilor le poate parea ca circumstantele dumneavoastra economice s-au schimbat negativ.” Asa ca tineti cont de asta daca va ganditi sa aplicati pentru mai multe carduri de credit simultan. 

Si daca va ganditi sa aplicati pentru un nou card de credit, dar nu sunteti sigur daca veti fi aprobat, unii creditori ofera o optiune de pre-aprobare pe care o puteti utiliza inainte de a aplica. Asta include Capital One. 

Puteti vedea daca sunteti pre-aprobat pentru unele carduri Capital One fara impact asupra scorului dvs. de credit inainte de a aplica. Si dureaza doar cateva minute.

Consideratii inainte de a aplica pentru un nou card de credit

Pe langa aprobarea prealabila, iata cateva lucruri pe care ati putea sa va ganditi sa le faceti daca va ganditi sa aplicati pentru un card de credit: 

Gandeste-te la sincronizare 

Este important sa va ganditi cand sa solicitati un card de credit.

De exemplu, CFPB spune ca ati putea dori sa evitati sa solicitati un card de credit in timpul sau chiar inainte de a solicita o ipoteca, pentru a evita mai multe intrebari dificile intr-o perioada scurta de timp . 

Cand aplicati pentru orice fel de imprumut, creditorul va analiza probabil rapoartele si scorurile dvs. de credit ca parte a stabilirii daca sa va aprobe cererea si ce rata a dobanzii sa va ofere. 

Fiecare cerere de card de credit poate duce la o ancheta dificila separata. Si nu uitati, intrebarile serioase va pot afecta scorurile de credit. Asadar, s-ar putea sa nu doriti acel impact potential asupra scorurilor dvs. de credit in timp ce aplicati pentru un alt imprumut.

Pe de alta parte, daca va straduiti sa gestionati datoria cu dobanda ridicata a cardului de credit, s-ar putea sa va ganditi daca este momentul potrivit pentru a va consolida datoriile cardului de credit. O modalitate de a consolida datoriile cardului de credit este prin transferul de sold pe un card nou-nout. In acest fel, este posibil sa puteti combina toate platile cu cardul de credit intr-una singura. 

Unele carduri de credit ofera chiar tarife introductive mici sau 0% pentru a incepe, conform CFPB. Doar retineti ca tariful introductiv dureaza doar o perioada limitata. Si, in functie de emitent, este posibil sa trebuiasca sa platiti o taxa de transfer de sold. 

CFPB spune ca consolidarea este o modalitate de a simplifica sau reduce platile datoriilor. Dar este important sa stiti ca nu va va sterge datoria. Iar colaborarea cu un consilier de credit va poate ajuta sa gasiti cel mai bun mod de a va gestiona datoria. 

Comparati cardurile 

CFPB recomanda sa comparati cardurile inainte de a aplica, astfel incat sa il puteti gasi pe cel potrivit pentru dvs. S-ar putea sa va ganditi sa cercetati lucruri precum DAE, taxe, recompense si multe altele.  

Capital One are un instrument de comparare a cardurilor de credit care va ajuta sa cautati dupa cerintele de credit, tipul de recompense si alti factori pentru a va ajuta sa gasiti cardul de credit potrivit pentru dvs.

Monitorizati-va creditul

Este o idee buna sa stii unde se afla creditul tau, daca te gandesti sa aplici pentru un card nou sau nu. O modalitate de a va monitoriza creditul este cu CreditWise de la Capital One. 

CreditWise va ofera oricand acces gratuit la raportul dvs. de credit TransUnion® si la scorul saptamanal VantageScore® 3.0, fara a va afecta scorul. CreditWise este gratuit si disponibil pentru toata lumea, chiar daca nu aveti un cont Capital One. 

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile la care trebuie sa va ganditi atunci cand va ganditi sa aplicati pentru un nou card de credit. Amintiti-va ca situatia financiara a fiecaruia este diferita. Iar un profesionist financiar calificat va poate ajuta sa va dati seama daca este momentul potrivit pentru a solicita un nou card de credit.