Pasi de urmat pentru alegerea corecta a cartusului

Alegerea unui cartus pentru imprimanta poate fi un proces destul de confuz pentru cei care nu au mai fost nevoiti sa cumpere un astfel de produs. Insa, lucrurile pot deveni foarte simple daca stii ce pasi sa urmezi. Am creat acest articol pentru a-ti simplifica alegerea. Prin urmare, continua sa citesti pentru a descoperi ce aspecte trebuie sa iei in considerare atunci cand cumperi un cartus pentru imprimanta ta.

Tipul cartusului

Exista mai multe tipuri de cartuse, cum ar fi Cartuse Canon PG-540XL sau oricare alte modele, iar al tau este specificat in manualul imprimantei pe care ai achizitionat-o. Acolo vei afla toate detaliile necesare despre modelul cartusului. O imprimanta cu jet de cerneala va avea nevoie de un cartus cu cerneala, in timp ce o imprimanta cu laser va avea nevoie de un toner. Din nou, daca nu iti este clar ce tehnologie de imprimare are dispozitivul tau, verifica manualul utilizatorului. Acolo vei descoperi cu siguranta aceasta informatie. Citeste cu atentie acest manual pentru a stii cu exactitate ce alegere sa faci.

Marca cartusului

In ceea ce priveste marca, aceasta este la fel cu cea a imprimantei. Marca originala a cartusului se va alege in functie de marca imprimantei. Este important de retinut faptul ca poti cumpara si cartuse compatibile, acestea fiind destul de bune insa mult mai accesibile din punct de vedere financiar. De fapt, cartusele compatibile sunt o alegere foarte buna pe termen lung pentru ca te ajuta sa salvezi foarte multi bani. Cartusele originale sunt destul de scumpe, indiferent de marca imprimantei.

Cartuse originale sau compatibile?

Asadar, ai aceste doua optiuni si nu stii care este mai buna pentru nevoile tale. Cartusele originale sunt fabricate de producatorul imprimantei, in timp ce cartusele compatibile sunt realizate de alti producatori din industrie. Adevarul este ca nici cartusele compatibile nu sunt mai prejos decat cele originale, insa producatorii de imprimante incearca sa puna un fel de presiune pe clientii lor astfel incat sa isi vanda aceste consumabile. In nici un caz nu vei iesi in pierdere daca alegi un cartus compatibil pentru ca acest tip de produs este unul de o calitate foarte buna.

Tine cont de randament

Daca vrei sa obtii o imprimare eficienta din punct de vedere al costurilor, in afara de costul initial al cartusului, atunci nu ar trebui sa treci cu vederea informatiile cu privire la randamentul anumitor tipuri de cartuse. Randamentul se refera la numarul de pagini imprimate. Gama de cartuse si tonere este foarte variata, aceste consumabile avand volume diferite de umplere precum si randamente diferite. Exista un calcul simplu care iti va oferi informatii utile cu privire la cartusul care merita sa fie achizitionat. Acest calcul implica pretul/randamentul cartusului care este egal cu pretul unei imprimari.

Cum alegi magazinul potrivit

Este adevarat ca exista o multime de magazine care comercializeaza cartuse si tonere de imprimanta Xerox si alte brand-uri si acest lucru poate fi oarecum confuz. Insa, inainte de a lua decizia finala este important sa faci un research online. In plus, trebuie sa stii cu exactitate care este bugetul tau de achizitie a unei imprimante precum si cel pentru consumabilele care vor trebui inlocuite in mod regulat. Uneori, pretul de achizitie este mic insa consumabilele sunt destul de scumpe. Majoritatea producatorilor au magazine online, asa ca iti va fi foarte comod sa cauti ceea ce ai nevoie. Gaseste un producator si sorteaza produsele in functie de popularitate si pret. Fa acelasi lucru cu fiecare producator in parte. Evident ca nu are nici un rost sa cauti toti producatorii pentru ca ti-ar lua prea mult timp, insa poti fac asta cu cei care apar pe prima pagina a cautarii Google.