Vaticanul va deschide arhivele secrete ale Papei Pius al XII-lea – al doilea razboi mondial, Fatima, extraterestrii si multe altele?

Papa Pius XII a condus Biserica Catolica din 1939 pana in 1958 – ani care au coincis cu Holocaustul, al doilea razboi mondial si cu alte evenimente istorice majore. Pius XII a fost adesea numit ,,Papa lui Hitler” (titlul unei biografii) din cauza eforturilor sale de a mentine Vaticanul neutru in timpul celui de-al doilea razboi mondial si a lipsei sale de condamnare publica a nazistilor si holocaustului. Sustinatorii sai au spus ca Pius XII a facut mult in spatele scenei pentru a sprijini Aliatii si a ajuta poporul evreu, dar condamnarile, controversele si conspiratiile persista pana in zilele noastre.

Toate acestea se pot schimba in martie, atunci cand arhivele Vaticanului despre Papa Pius al XII-lea se presupun ca vor iesi la iveala. In timp ce multi asteapta sa afle adevarul despre Pius XII si pozitia sa din al doilea razboi mondial, multi altii spera ca arhivele au detalii secrete despre suprimarea sa din cel de-al treilea secret al Fatimei, propria lui presupusa observare a aceluiasi ,,miracol al soarelui” si presupusele arhive secrete ale Vaticanului cu dosare despre OZN-uri si straini.

Deschiderea arhivelor Vaticanului ale lui Pius XII este o mare afacere pentru Biserica Catolica, potrivit cardinalului Jose Tolentino Calaca de Mendonca, arhivarul si bibliotecarul bisericii. Probabil este legat de faptul ca Papa Emerit Benedict al XVI-lea este un mare fan al lui Pius al XII-lea si face eforturi pentru canonizarea lui, un act care este un afront pentru multi evrei care cred ca a fost Papa lui Hitler sau cel putin ar fi putut face mai multe pentru a conduce Biserica in condamnarea nazistilor si a Holocaustului. Pius XII este controversat din alte motive si multi spera ca arhivele vor clarifica unele lucruri. De exemplu, multi catolici se asteptau ca cel de-al treilea secret al Fatimei sa fie dezvaluit asa cum a fost promis in 1960. Cu toate acestea, se sustine ca Pius XII a deschis in privat scrisoarea la sfarsitul anilor 1950, a citit-o, a plans amar timp de doua zile, a ordonat ca scrisoarea sa nu sa fie dezvaluita si apoi a murit putin timp mai tarziu. Cand a fost dezvaluita in cele din urma in 2000 si nu a fost un blockbuster (desi parea sa prezice tentativa de asasinat asupra papei Ioan Paul al II-lea), multi au acuzat Vaticanul ca ar retine parti din scrisoare pentru a suprima ceva cu adevarat rau.

O alta controversa Fatima despre Pius al XII-lea a avut loc in 1950. Potrivit zvonurilor sustinute ulterior de un acr scris de mana, semnat de papa si dezvaluit in 2008, Pius XII a sustinut ca a fost martor la un ,,miracol al soarelui “pe patru zile separate. El a sustinut ca este capabil sa priveasca soarele nevatamat si a privit cum se misca pe cer. Vorbind despre OZN-uri, intr-un interviu din 2008, Fr. Jose Gabriel Funes, un preot si astronom iezit care a fost directorul Observatorului Vatican din 2006 pana in 2015, a afirmat ca existenta posibila a extraterestrilor inteligenti nu ar contrazice invataturile bisericii, ca negarea existentei strainilor ar fi ca ,,impunerea limitelor” pentru libertatea creata de Dumnezeu si chiar a teoretizat ca extraterestrii ar putea fi ,,feriti de pacatul original” – eliminand nevoia de a fi botezati. Acest lucru i-a determinat pe multi sa se intrebe daca dosarele Vaticanului aveau deja dovezi de OZN-uri. Ar putea aceasta dovada sa includa lucrul la care a fost martor cu adevarat Pius al XII-lea in plimbarile sale in gradina Vaticanului? Da, sunt multe de asteptat de la Biserica Catolica secreta. Pe de alta parte, acest lucru se intampla sub auspiciile papei Francisc, care se mandreste cu transparenta sa si incearca sa-si faca un nume in ciuda interventiilor papei Emerit Benedict. Ar putea fi aceasta o oportunitate pentru Francis de a fura lumina reflectoarelor si de a dezvalui mai multe despre OZN-uri decat chiar guvernul britanic?