Strategia SEO pentru startup-uri: 4 reguli de urmat

Nu este un secret faptul ca Google adora actualizarea algoritmului sau SEO. De fapt, pe parcursul unui an, poate face peste 500 de modificari!

SEO inseamna optimizarea continutului dvs., astfel incat acesta sa apara mai des in rezultatele cautarii. Cu atat de multe modificari de navigat, este usor sa ratezi ceva.

Daca cu o strategie SEO corecta, puteti profita de avantajele unui trafic sporit, ceea ce duce la mai multe conversii, imbunatateste generarea de clienti potentiali si creste vanzarile.

Si fiecare companie isi doreste mai mult trafic, clienti potentiali si vanzari, nu?

Factorii de clasare SEO s-au schimbat mult de-a lungul anilor. Tehnicile de optimizare a motoarelor de cautare care au functionat acum 5 ani nu vor functiona astazi.

De aceea, am adunat cateva sfaturi de la expertii in seo de la fluier.ro, astfel incat sa va puteti asigura ca utilizati cea mai buna strategie SEO pentru afacerea dvs.

Acestea sunt sfaturi si tactici excelente SEO pentru a crea trafic mare in 2021. Dupa cum veti vedea, daca exista o tema care sa le uneasca pe toate, creeaza o experienta mai buna a utilizatorului, dar unii dintre acesti experti adopta propriile abordari unice.

Reguli de aur pentru succesul SEO

Acestea sunt primele zece reguli pe care trebuie sa le respectati pentru a vedea succesul strategiei SEO a startupului.

1) Setati obiectivele SEO (si fiti realisti cu privire la rezultate)

Acest lucru depinde de natura afacerii dvs. si de modul in care generati venituri. De exemplu, daca afacerea dvs. genereaza venituri prin anunturi online sau comisioane afiliate, va recomandam sa va concentrati pe generarea de trafic organic si pe marketingul de continut.

Daca SEO local conteaza, clientii dvs. efectueaza cautari „langa mine”, precum si cautari mobile si vocale.

Ultimul nostru sfat in acest sens: Nu petreceti prea mult timp incercand sa prognozati SEO sau sa preziceti cat de mult trafic de cautare organica ar trebui sa primiti. Amintiti-va, sunteti o afacere mica si nu va puteti permite sa nu  executati. E mai bine sa experimentati si sa invatati facand.

2) Creati un sistem de masurare de baza

Stabiliti ce valori trebuie masurate, si de ce ar trebui sa faceti acest lucru. Construiti o strategie in jurul acestor valori.

Apoi, efectuati actiuni cheie, cum ar fi:

– Configurati Google Analytics si Google Search Console.

– Integrati CRM-ul  si automatizarea marketingului  cu surse de captare a clientilor potentiali.

– Faceti cercetari suplimentare

3) Remediati problemele tehnice SEO 

Acest pas ar trebui facut mai ales daca produceti continut de ceva timp.

Crawlerele motoarelor de cautare vor indexa toate paginile web ale site-ului dvs. si vor valida backlink-urile pe baza codului de raspuns HTTP. Exista mai multe instrumente SEO pe care le puteti utiliza, cum ar fi Screaming Frog (care are o versiune freemium), pentru a va accesa cu crawlere site-ul web. Acest ghid de la SEER Interactive  va va ajuta sa dati sens raportului formatat pe foaie de calcul.

Lucrurile obisnuite de cautat intr-un raport de accesare cu crawlere sunt:

– Continut duplicat

– Meta roboti

– Redirectionari

– Structura URL

– Legaturi rupte

–  Pagini 404 

4) Imbunatatiti experienta utilizatorului pe intregul site

Sa incepem lucrurile cu o scurta explicatie a obiectivului Google ca motor de cautare.

La fel ca orice motor de cautare, obiectivul lor este de a gasi cele mai bune rezultate posibile pentru interogarea fiecarui utilizator. Daca nu reusesc din acest punct de vedere, este mai putin probabil ca utilizatorii sa foloseasca din nou motorul de cautare. Acestea fiind spuse, Google face acest lucru foarte bine, motiv pentru care sunt cel mai mare motor de cautare din lume!

Va trebui sa va ganditi la acea dorinta constanta de a afisa cele mai bune rezultate atunci cand va optimizati site-ul pentru SEO. De ce? Raspunsul este simplu: site-urile de calitate slaba sunt mai putin susceptibile sa se claseze. Si Google devine mai bun la determinarea calitatii site-ului.

Daca site-ul dvs. nu este de incredere, invechit, amator sau este greu de incarcat, utilizatorii potentiali vor reveni la SERP si vor da clic pe un alt rezultat. Ati pierdut un utilizator si o conversie potentiala, iar rata de respingere a paginilor afectate va creste.

Rationamentul Google este ca, daca un utilizator petrece mai mult timp pe un site, probabil ca este considerat util. Si din moment ce Google doreste sa ofere utilizatorilor sai cele mai bune rezultate posibile, va impinge site-urile cu o implicare puternica in paginile cu rezultatele motorului de cautare.

Exista multe de luat in considerare, dar nu uitati ca nu este nevoie sa deveniti cel mai bun expert SEO din lume peste noapte. Faceti efortul de a intelege chiar si elementele de baza ale SEO si veti vedea o mare diferenta in ratele de clic ale site-ului dvs., implicarea si, bineinteles, in clasamente. Pentru mai multe informatii despre strategii SEO, advertoriale, tehnici si sfaturi vizitati fluier.ro.