Spider-Man: actorii care l-au jucat, de la cel mai bun la cel mai rau

Este un fapt ca Spider-Man este unul dintre cei mai buni supereroi care exista, nu vine de pe alta planeta, nu este un zeu sau un geniu milionar, ci un adolescent inadaptat care trebuie sa se ocupe de scoala, relatii si responsabilitatile viata de zi cu zi, contribuind in acelasi timp la combaterea criminalitatii si la protejarea orasului (si, ocazional, intreaga lume) de tot felul de amenintari.

Este mai tanar decat restul Razbunatorilor si atunci cand nu poarta costumul are o viata normala, plus ca demonstreaza ca oricine poate deveni un erou in situatia potrivita, nici macar nu se musca de un paianjen radioactiv sau asa ceva. pentru stil.

Acum, Spider-Man este probabil unul dintre cele mai populare si indragite personaje din intregul MCU si unul pe care nu ne saturam sa-l vedem de fiecare data cand exista o noua versiune. Totul a inceput in benzi desenate, dar apoi s-a mutat in actiune live si am fost atrasi de tragedia lui familiala, de relatia lui cu MJ (sau Gwen sau Mary Jane) si de felul in care isi risca viata si, daca este moralist, decide sa foloseste-si puterile pentru a face diferenta in lume.

Tom Holland este Omul Paianjen al lumii moderne, dar in spatele lui se afla mult mai multi actori care au fost responsabili pentru transformarea lui Peter Parker si alter ego-ul sau in mari legende ale filmului si televiziunii, desi exista una care este superioara celorlalti.

Clasamentul actorilor care au fost Spider-Man:

Tom Holland (Spider-Man: Homecoming, Far From Home, No Way Home)

Da, Tom Holland este cel mai bun Omul Paianjen pe care l-am avut vreodata, dar poate ca asta se datoreaza faptului ca a ajuns in apogeul boom-ului MCU, cand Studiourile Marvel facea deja lucruri uimitoare cu personajele sale.

Avantajul lui Holland este ca nu numai ca este mai aproape de varsta personajului original, dar stie sa se miste foarte bine intre personalitatea lui Peter Parker si cea a lui Spider-Man, astfel incat aceiasi fani ai filmelor cu supereroi au considerat cei mai buni dintre toate. Olanda are, de asemenea, un timp grozav pentru comedie, fara a pierde momentele de drama care marcheaza istoria personajului sau.

Tobey Maguire (Spider-Man 1, 2 si 3)

Inainte de MCU, Tobey Maguire daduse deja prima sa imagine despre ce ar putea deveni filmele cu supereroi. Versiunea sa a marcat o intreaga generatie la inceputul anilor 2000 si a fost una dintre cele mai strans legate de benzi desenate.

Trilogia lui nu s-a terminat prea bine, dar a avut momente grozave si raufacatori grozavi. Principala critica pe care o au multi este ca era mai mult Peter Parker decat Omul Paianjen si ca era putin batran sa joace rolul unui adolescent in liceu.

Andrew Garfield (The Amazing Spider-Man 1 si 2)

Garfield seamana putin cu Maguire, dar dimpotriva , critica a fost ca s-a inclinat mai mult spre Spider-Man si ca nu se potrivea foarte bine cu rolul lui Peter, asa ca nu a avut un echilibru bun intre cei doi.

Dar, cu toate si acele „probleme”, nu putem nega ca si filmele lui au fost bune si ca au avut momente grozave de actiune in care am putut vedea abilitatile lui Spidey. Problema nu este Garfield, care este un mare actor, dar poate nu i s-au oferit cele mai bune instrumente pentru a dezvolta personajul.

Shameik Moore (Spider-Man: Into the Spider-Verse)

Into the Spider-Verse este unul dintre cele mai bune filme cu Spider-Man si chiar a obtinut cateva nominalizari la Oscar . In plus, este unul dintre primii care ne arata o versiune diferita a personajului si exploreaza posibilitatea multiversului.

Moore a facut o treaba grozava in rolul lui Miles Morales si singurul motiv pentru care nu este mai sus pe lista este ca nu este actiune live si nu a fost nevoit sa faca cascadorii pe care le-au facut ceilalti actori si cascadorii lor.

Nicholas Hammond (Uimitorul Omul Paianjen)

Actorul care a jucat unul dintre fiii din The Sound of Music (si Sam Wanamaker din Once Upon a Time in Hollywood) a fost si unul dintre primii actori care a aparut in live action Spider-Man in 1977, in serialul de televiziune The Amazing Spider. -Omule . Hammond avea deja 20 de ani, dar a facut o treaba grozava jucandu-l pe eroul adolescent, care dupa absolvirea scolii a devenit fotograf independent.

Cascaderul Fred Waugh a fost cel care a interpretat multe dintre scenele de actiune din serial, chiar si atunci cand nu a avut efecte speciale grozave care sa dea totul realism.

Danny Seagerson (Spidey Super Stories)

Din punct de vedere tehnic, Seagerson a fost primul Spider-Man live-action , dar nu a fost pentru un film de actiune sau un serial, mai degraba a aparut intr-o productie din anii 1970 a acelorasi creatori ai Sesame Street, unde Spidey era o figura necuvantatoare. cu bule de text) si care urmarea sa-i ajute pe copii sa invete sa citeasca.

Ceea ce merita remarcat este ca Danny a purtat un costum identic cu cel pe care il purta personajul sau in benzile desenate, dand o prima privire asupra modului in care ar putea arata in viitoarele sale seriale si filme.