5 filme asemanatoare incat pare ca sunt copiate

Industria cinematografica este competitiva, atat de mult incat se poate spune ca este ca o cursa pentru dragostea si admiratia publicului care de multe ori se dovedeste a fi epuizanta. Chiar si cele mai bune idei, oricat de originale ar fi, pot fi foarte asemanatoare cu o alta idee de la un regizor de undeva in lume.

Ca urmare a acestei competitii, uneori avem un fel de deja vu in timp ce ne uitam la un film pe care credeam ca nu l-am mai vazut niciodata sau observam un personaj suspect de familiar intr-un loc in care s-ar putea sa nu-i apartina.

Oricat de surprinzator ar parea, filmele cu premise similare tind sa apara cam in acelasi timp. Cineva cumpara un scenariu, altul poate afla despre el, dar nu il cumpara, ci adapteaza povestea. Acest lucru a dominat Hollywood -ul de cateva decenii si de aceea aici la Ezpoiler va vorbim despre cateva filme care se aseamana curios.

5. „Megamind” (2010) – „Despicable Me” (2010)

Iubitori de tehnologie, raufacatorii acestor doua filme impartasesc o istorie foarte asemanatoare care i-a facut pe multi oameni sa aiba un fel de deja vu atunci cand le vizioneaza. Atat Gru, cat si Megamind sunt ticalosi care vor sa preia controlul asupra orasului lor si indiferent de ce au de facut, vor sa-l obtina.

Intamplator, pe masura ce povestea se desfasoara, ambii se indragostesc si datorita iubirii devin eroi ai povestii, incercand sa-si traiasca finalul fericit. Desi exista multe lucruri care ii diferentiaza, povestea de baza este destul de asemanatoare.

4. „The Silence” (2019) – „A Silent Place” (2018)

„The Silence” si „A Silent Place” sunt aproape o copie si lipire a unei povesti care are loc tocmai intr-un oras in care sosesc din neant fiinte ciudate care sunt sensibile la sunet si genereaza „apocalipsa” lumii, fortand supravietuitorii sa traiasca in liniste deplina.

S-ar putea spune ca ceea ce ii diferentiaza este ca in „El Silencio” exista o secta care vrea sa o rapeasca pe fiica personajului principal, ceea ce pentru cei care au vazut filmul a fost o parte din poveste care nu prea avea sens pana la urma. iar sfarsitul lui mult mai putin.

3. „The Shape of Water” (2017) – „Splash” (1984)

O poveste cu o creatura marine care este capturata pentru experimente nu este nimic nou in istoria filmului, asa ca „The Shape of Water” si „Splash” impartasesc aceasta premisa. In ambele avem „creatura de mare” pe care o captureaza pentru a face experimente.

In laborator o persoana manifesta interes si afectiune pentru creatura, o ajuta sa scape si apoi termina povestea impreuna inotand pe fundul marii, tocmai intr-o scena in care ambele filme sunt total la fel.

2. „Lockout” (2012) – „Escape from New York” (1981)

Pentru unii, „Lock out” a parut la inceput un remake total al „Escape from New York”, dar spre surprinderea lor, nu a fost. Este un film complet independent care, intamplator, impartaseste o poveste foarte asemanatoare cu filmul din 1994.

In ambele protagonistul a fost inchis pentru uciderea mai multor oameni, ei vorbesc intr-un mod foarte ciudat pentru fumatul prea mult, ambii sunt angajati de guvern sa faca o misiune speciala pe care numai ei o pot face si de acolo ce urmeaza este extrem de la fel dar cu fete diferite.

1. „Caroline” (2015) – „Coraline” (2009)

Acest caz este destul de ciudat pentru ca povestile in sine nu seamana deloc, dar nu putem rata ocazia de a mentiona ca „Caroline” a fost intitulata asa cu intentia de a fi confundata cu „Coraline”. 

Totusi, acest lucru s-a intamplat in titlul sau in limba engleza, deoarece „Caroline” este de origine spaniola si a fost lansat sub numele sau original, care este „Brujerias”, un caz destul de „inteligent” pentru a genera, probabil, mai multa audienta.