Primark castiga teren la Barcelona si se muta pe Diagonal Mar

Primark continua sa castige teren pe piata spaniola. Compania, care are a doua cea mai mare piata la nivel global din tara, se va reorganiza in centrul comercial Diagonal Mar pentru a castiga dimensiune in mijlocul unui sprint de deschideri in tara. Printre urmatoarele planuri se numara lansarea a doua noi supermagazine la nivelul strazii, in Bilbao si Barcelona.

Compania isi va inchide vechiul sediu din centrul comercial Diagonal Mar , care a fost redeschis ieri dupa o remodelare, si se pregateste sa lanseze un nou magazin la etajul trei.

Complexul si-a redeschis portile ieri dupa ce a fost supus unei lucrari de renovare. Imbunatatirile, care au presupus o investitie de 29 de milioane de euro, au avut ca rezultat o extindere a spatiului comercial cu 7.500 de metri patrati si intrarea a cincisprezece noi operatori de retail. In plus, centrul comercial a renovat zona restaurantului cu sapte completari noi si treisprezece reforme.

Primark finalizeaza deschiderea primului sau magazin „flagship” in centrul Barcelonei

Reorganizarea Primark in complex are loc in plin plan de expansiune al grupului pe piata spaniola, unde are deja aproape cincizeci de magazine. Numai in acest an, compania a lansat doua noi magazine emblematice in cartierul valencian Ruzafa si in centrul comercial Torre Sevilla.

Grupul continua sa combine deschiderea de magazine in centre comerciale pentru a castiga patrunderea in tara cu lansarea de macro -magazine in axele prime , precum cel deschis in urma cu trei ani pe Gran Via din Madrid si care a devenit deja al doilea punct. de vanzare prin facturare la nivel mondial.

Pe foaia de parcurs se afla acum lansarea unui nou magazin in Barcelona, ​​piata sa mare in asteptare. Compania finalizeaza deschiderea unui magazin emblematic in Plaza Cataluna , in incinta ocupata anterior de El Corte Ingles, la coltul cu Las Ramblas.

Lantul a programat deschideri in Bilbao si Sevilla si a studiat spatii in Madrid

In paralel, compania a inceput deja numaratoarea inversa pentru debarcare in centrul orasului Bilbao , unde va fi instalata in fostul sediu al BBVA la numarul 1 Gran Via. In Madrid, grupul a studiat spatiile lasate goale de C&A la numarul 1. 8 a lui Conde de Penalver.

In centrele comerciale, Primark are programate deschideri in Benidorm, unde va fi instalat in noul complex in constructie din zona industriala; si la Sevilla, unde va fi consolidata anul viitor cu un magazin in Palmas Altas.

Primark a aterizat in Spania in 2006 si a crescut ca un incendiu in contextul crizei si al scaderii puterii de cumparare. Compania a condus fenomenul modei low cost in tara si a continuat sa creasca odata cu schimbarea ciclului economic.

In luna aprilie a acestui an, grupul a anuntat ca a planificat o investitie de 27 de milioane de euro pentru noi deschideri in tara, de cinci ori mai mult decat anul precedent. Compania, detinuta de AB Foods, a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 1.472 milioane de euro in tara, cu 7,5% mai mult, si aproape si-a triplat profitul, la 61,1 milioane de euro.