Cele mai bune aplicatii pentru a imparti cheltuielile

De cate ori v-ati trezit sa impartiti costul unei calatorii cu masina sau al unei cazari de vacanta cu mai multi prieteni? Sau chiar de la o cina in care nu toata lumea a avut acelasi lucru? Acest lucru poate duce la calcule surprinzator de lente: partajarea contului devine obositoare, chiar si folosind un bloc de note sau un calculator. Cu toate acestea, daca toata lumea din grup utilizeaza o aplicatie de impartire a facturilor (numita si o aplicatie de partajare a costurilor sau o aplicatie de facturare), decontarea facturilor sau includerea datoriilor devine mult mai usoara.

Aceste exemple timpurii sunt doar cateva dintre numeroasele domenii de aplicatie in care aplicatiile de impartire a facturilor pot fi extrem de utile. Intr-un apartament comun, de exemplu, utilizarea acestor aplicatii poate fi folosita pentru gestionarea cheltuielilor, ceea ce va facilita o convietuire echitabila financiar si bine documentata. Aplicatiile de partajare a costurilor pot dezvalui nu numai cui este randul sa cumpere detergent, ci si cat va trebui sa plateasca fiecare pentru noua masina de spalat. Grupurile de prieteni care ies adesea impreuna pot folosi aplicatiile de impartire pentru a afla cine a imprumutat bani de la cine la ultima lor vizita la club si cine a cumparat un cadou data trecuta. Va prezentam cele mai bune aplicatii pentru a imparti cheltuielile.

Splitwise (Android si iOS)

Aplicatia gratuita pentru Android si iOS are o interfata simpla si o gama larga de functii. Cu Splitwise puteti partaja, desemna si stoca cheltuieli, puteti compensa datorii unul cu celalalt si puteti trimite mementouri personale prietenilor tai pentru a-si plati datoriile. De asemenea, puteti primi mementouri regulate din aplicatie daca sunteti cel care are datorii de platit.

Splitwise combina toate acestea in grupuri. Puteti adauga membri suplimentari introducand numarul lor de telefon sau adresa de e-mail, astfel incat prietenii tai sa aiba acces direct. Acest lucru ajuta sistemul organizational sa functioneze pe termen lung, deoarece fiecare isi poate gestiona propriile cheltuieli si tranzactii.

Vizualizare interfata divizata: Grupuri (stanga), facturi (din mijloc), datorii (dreapta)

De asemenea, puteti crea utilizatori falsi specificand [email protected] ca e-mail. Acest lucru este util daca vrei sa fii singurul administrator al grupului.

Cu toate acestea, aplicatia necesita inregistrare si inca nu are unele functii. De exemplu, convertorul valutar este inclus doar in versiunea Pro platita (aproximativ 1 euro). De asemenea, niciun venit nu poate fi inclus. Din pacate, lipseste si o functie de plata a datoriilor direct prin PayPal sau alte servicii. De asemenea, nu este posibila o ponderare diferita a membrilor grupului. Prin urmare, toti membrii trebuie sa imparta costurile in mod egal.

Concluzie: In special datorita interfetei simple, Splitwise este o aplicatie solida pentru partajarea cheltuielilor in cadrul unui grup. Este incomod sa renunti la un convertor valutar in versiunea gratuita. Alte aplicatii gratuite il au integrat fara costuri suplimentare.

Tricount (Android y iOS)

Daca configurati Tricount Android si iOS, puteti gestiona reteaua atat de pe telefon, cat si din browser web si puteti invita prietenii prin SMS sau e-mail. Aplicatia mobila distinge in general intre cheltuieli si solduri. In timp ce pagina de cheltuieli listeaza toate costurile si decontarile, inclusiv platitorul, rezumatul soldului ofera informatii precise despre datorii. Zona „Cine datoreaza cui si cat” este deosebit de utila, cu o lista a tuturor proceselor de plata necesare pentru achitarea datoriilor. Gestionarea acestei liste este foarte usoara platind direct prin PayPal  sau pur si simplu marcand datoriile ca platite.

Tricount stocheaza online copii de rezerva ale tranzactiilor si soldurilor dvs. Din pacate, in afara de un convertor valutar, lipseste o clasificare a cheltuielilor pentru a avea o imagine de ansamblu mai buna. De asemenea, nu este posibil sa afisati statistici si rezumate globale.

Aplicatia Tricount: grupuri (stanga), datorii (mijloc), platiti datoriile (dreapta)

Versiunea gratuita de Tricount contine spatiu publicitar, dar poate fi dezactivata pentru un cost suplimentar de aproximativ 1,50 euro. „Pachetul Prieteni” (aproximativ 4 euro) permite si o configuratie standard de impartire a costurilor, ceea ce este foarte practic, mai ales pentru o locuinta. Ambele modele includ doar abonamente anuale. Tricount este o aplicatie destul de scumpa in comparatie cu concurenta.

Concluzie: Tricount este usor, clar si rapid . Cu toate acestea, lipsa unui convertor valutar si pretul relativ ridicat al versiunii fara anunturi sunt neajunsuri notabile. Dar integrarea PayPal este laudabila: puteti imparti costurile direct prin aplicatie si puteti plati datoriile intr-un singur proces.

Settle Up (Android si iOS)

In comparatie cu concurenta, aplicatia de partajare a cheltuielilor Settle Up pentru Android si iOS prezinta un design „bule” care grupeaza membrii grupului cu „solduri de cont” individuale. Aceasta include graficul decontarilor individuale, precum si procesele necesare stingerii datoriilor.

Sprijinul diferitelor valute si cursuri de schimb este laudabil. Settle Up ofera, de asemenea, o mare varietate de aplicatii. Cu aceasta aplicatie puteti imparti cheltuielile, le ponderati si puteti efectua tranzactii de plata complete impreuna. Daca sunteti singura persoana care gestioneaza aplicatia, nu trebuie sa va invitati prietenii la Settle Up. Cu toate acestea, va puteti partaja grupul printr-un link. Exportand datele intr-un e-mail sau format CSV, puteti elimina nevoia ca prietenii dvs. sa participe la aplicatie. Dar si in acest caz start-up-ul functioneaza cel mai bine atunci cand toti cei implicati sunt implicati activ.

Decontare: grup (stanga), participanti (centru), platiti datorii (dreapta)

Pe langa design, care cu siguranta nu este pe placul tuturor, reclamele enervante pe tot ecranul din versiunea gratuita iese in evidenta negativ. Acest lucru poate fi dezactivat prin trecerea la Premium Class pentru aproximativ 80 de centi pe luna sau aproximativ 8 euro pe an. Pe langa functia utila de atasare a imaginilor documentelor, aceasta versiune ofera doar o schema de culori mai larga – o oferta oarecum slaba pentru pretul pe care trebuie sa-l platiti.

Concluzie: Settle Up isi asuma un anumit risc cu un design care poate atrage sau descuraja – totul este o chestiune de gust. Din punct de vedere functional, aceasta aplicatie de partajare a costurilor este convingatoare, desi plasarea reclamelor pe ecran complet in varianta gratuita il enerveaza pe utilizator inutil.

Splittr (iOS)

Splittr, proiectat de dezvoltatorul german Raphael Wichmann este, la aproximativ 100 MB, o greutate mare printre aplicatiile de impartire a costurilor, dar atrage si cu o multitudine de caracteristici. Grupurile pot fi create pentru diferite ocazii si grupuri de prieteni. Aplicatia calculeaza ca si restul datoriile dintre membri, dar si datoriile intregului grup fata de o singura persoana. Cu aplicatia Splittr puteti imparti costurile, gestionati cheltuielile si creati facturi la fel de rapid.

Ceea ce este cu adevarat atractiv este bogatia de statistici si analize a cheltuielilor pe care le poate arata aplicatia. Pe langa suportul CSV, este demn de remarcat si exportul in format PDF. Algoritmul de compensare asigura, de asemenea, ca numarul de procese necesare este mult redus. Calculatorul de cheltuieli functioneaza foarte bine.

Aplicatia nu necesita inregistrare si functioneaza offline, dar sincronizeaza si datele cu toti prietenii care folosesc aceleasi grupuri. Splittr accepta toate valutele, optional cu un convertor valutar, asa ca este recomandat in special pentru grupurile de vacanta. De asemenea, este util sa impartiti cheltuielile in categorii, facand facturarea si mai clara.

In afara de dimensiunea considerabila a fisierului, singurul dezavantaj este lipsa unei functii de plata integrate, de exemplu prin PayPal. Splittr este practic liber de utilizat. Pentru a sprijini dezvoltatorul poti face upgrade la versiunea premium pentru aproximativ 4,50 euro. Desi Splittr a fost o aplicatie doar pentru iOS de ani de zile, o versiune pentru Android este in prezent in dezvoltare.

Concluzie: Daca Splittr nu ocupa prea mult spatiu pentru telefonul tau, poate fi cea mai buna aplicatie de partajare a costurilor pentru tine, in cazul in care folosesti iOS. Utilizatorii Android pot astepta cu nerabdare Splittr, atata timp cat este bine implementat si are spatiul de stocare necesar.

Split (Android si iOS)

Splid pentru Android si iOS este un instrument destul de redus in comparatie cu o parte din concurenta, desi este mentionat pentru eleganta sa. Aplicatia de conturi pregateste rapid si clar decontari, costuri si datorii. Cel mai mare avantaj este conversia practica si optica a fisierului de export. Este afisat un rezumat imprimabil care poate fi si trimis.

In practica, Splid s-a dovedit a fi cea mai rapida aplicatie de partajare a costurilor atunci cand vine vorba de crearea eficienta de conturi mai mici. Grupul poate fi accesat offline sau online pentru a gestiona conturile.

Split: Grup (stanga), Teme (din mijloc), Prezentare generala a exportului (dreapta)

Splid nu este foarte bogat in functii si are o interfata foarte simpla, dar este la fel de potrivit pentru grupuri mai mici si apartamente comune, precum si pentru vacante. Aplicatia este practic gratuita si fara reclame, dar puteti crea doar un singur grup cu aceasta varianta. O versiune pro este disponibila pentru doua (1 euro) sau grupuri nelimitate (2 euro).

Concluzie : Utilizarea lui Splid este simpla si eficienta. Fisierele de export pentru o prezentare completa sunt foarte utile. Din pacate, versiunea gratuita ofera spatiu doar pentru un singur grup, optiune care poate fi schimbata la un pret bun.

Prezentare generala: cele mai bune aplicatii pentru a imparti cheltuielile

Splitwise (Android, iOS)

 • interfata simpla
 • functionalitate rapida
 • documentare buna
 • Necesita inregistrare
 • Sin convertidor de moneda
 • fara venit
 • Membrii grupului nu pot fi ponderati
 • Spaniola
 • Engleza
 • limba germana
 • limba franceza
 • olandeza
 • Italiana
 • portugheza
 • Gratuit
 • Versiunea Pro aprox. 1 euro

 

Tricount (Android, iOS)

 • Aplicatii multiplatforma
 • foarte clar si rapid
 • Asistenta PayPal
 • Backup-uri online  
 • Ningun conversor de moneda
 • Fara clasificare a veniturilor
 • Nu exista statistici sau rezumate generale
 • Spaniola
 • Engleza
 • limba germana
 • limba franceza
 • Nu.
 • Italiana
 • olandeza
 • Lustrui
 • portugheza
 • Gratuit
 • Versiunea Pro aprox. 1,50 €
 • o 4,50 euro

 

Settle Up (Android, iOS)

 • Design creativ
 • functionalitate rapida
 • Accepta multe valute si rate de schimb
 • Exportati in e-mail si CSV
 • Designul este o chestiune de gust
 • Publicitate pe ecran complet (versiunea gratuita)
 • Versiune pro cu gama foarte joasa
 • Spaniola
 • Engleza
 • limba germana
 • danez
 • limba franceza
 • greaca
 • Italiana
 • catalan
 • olandeza
 • Lustrui
 • portugheza
 • suedez
 • slovaca
 • ceh
 • maghiara
 • vietnamez
 • Gratuit
 • Versiunea Pro aprox. 80 de centi/luna sau 8 euro/an

 

Splittr (iOS, Android)

 • Exportati in PDF si CSV
 • Clasificarea cheltuielilor
 • Statistici si rezumate extinse
 • Versiunea gratuita are toate caracteristicile esentiale
 • Ocupa mult spatiu (100 MB)
 • Engleza
 • limba germana
 • Gratuit
 • Versiunea Pro aprox. 4,50 €

 

Splid (Android, iOS)

 • Simple pero eficiente
 • foarte rapid si confortabil
 • Design frumos si ingrijit
 • Excelent export de date
 • nu foarte extins
 • Versiunea gratuita accepta un singur grup
 • Spaniola
 • Engleza
 • limba germana
 • limba franceza
 • Italiana
 • Gratuit
 • versiunea cca. 1–2 €