Linkurile de iesire conteaza pentru SEO?

Una dintre verificarile pe care le avem este verificarea pentru link-uri de iesire. Aceasta verificare iti scaneaza textul pentru a vedea daca exista linkuri de iesire in postarea ta sau pe pagina ta. In cazul in care nu gaseste unul, site ul te sfatuieste sa adaugi cel putin un outbound la continutul tau.

Deci, de ce insistam sa adaugam un link catre un alt site web la postarea sau pagina ta? Nu ar trebui sa ai link-uri catre alte pagini de pe propriul tau site web pentru a mentine oamenii pe site-ul tau cat mai mult timp posibil? Ei bine… Nu in sine.

Ce sunt link-urile de iesire?
  • Link- urile interne merg de la o pagina de pe site-ul dvs. la o alta pagina de pe site-ul dvs. Deci, un link intern inseamna ca un utilizator care face clic pe acel link ramane pe acelasi site web. Aceste link -uri ajuta vizitatorii site-ului sa navigheze pe site-ul dvs. si, de asemenea, va optimizeaza site-ul pentru motoarele de cautare. Daca puteti folosi ajutorul cu link-ul intern,  un instrument de link intern si un curs de structura a site-ului care va poate ajuta sa stapaniti arta link-ului intern.
  • Si apoi, exista link- uri externe care merg de la un site la altul. Din care linkul din propozitia anterioara este un exemplu, deoarece trimitem de pe site-ul nostru la un articol de pe un alt site, in acest caz site-ul lui Moz. Exista doua tipuri de legaturi externe de care ar trebui sa stiti:
  • Link-uri de pe alte site-uri web catre ale dvs. Numim aceste  link- uri de intrare  sau  backlink . Cand vine vorba de a obtine mai multe link-uri catre site-ul dvs., asigurati-va ca nu faceti parte de practicile proaste, deoarece acestea va vor afecta clasamentul. Daca doriti sa aflati mai multe despre cum sa obtineti backlink-uri adecvate catre site-ul dvs., consultati articolul nostru despre o strategie de succes de construire a link-urilor.
  • Linkuri de pe site-ul dvs. catre un alt site web. Numim aceste linkuri de iesire . Acestea sunt cele pe care se verifica link-urile de iesire, link-uri de pe site-ul tau catre pagini de pe alte site-uri web.
Ce face verificarea linkurilor de iesire?

Link catre resursele tale!
De ce vrem sa adaugati linkuri de iesire
Deci… conteaza linkurile de iesire pentru SEO?

Aveti un glont rosu sau portocaliu pentru verificarea legaturilor de iesire? Iata ce face aceasta verificare si iata cum sa o rezolvi.

Inainte de a intra in importanta lor, sa incepem cu o explicatie a ce sunt legaturile de iesire. Exista mai multe tipuri de legaturi. Cand vine vorba de conectarea la alt continut, este important sa faceti o distinctie intre cateva tipuri diferite:

Verificarea linkurilor de iesire contorizeaza numarul de linkuri de iesire pe care le-ati adaugat la postarea sau pagina dvs. Numara linkuri nefollowed si urmarite . Urmarit inseamna ca motoarele de cautare pot urmari aceste link-uri, pot adauga valoare articolului si, probabil, il pot clasa mai sus. Linkurile nefollowed nu permit motoarele de cautare sa le urmareasca pana la celalalt site web. In acest fel, ei nu contribuie si nu adauga valoare.

Cand adaugati un link la textul dvs. sau faceti clic pe un link existent, veti primi un meniu derulant cu optiunea de a marca un link ca nofollow. Dar am prefera sa vedem link-uri urmarite! De aceea, va vom cere sa adaugati cel putin un link urmarit pentru a obtine un bullet de feedback verde. Daca ati adaugat intentionat numai linkuri nofollowed, marcatorul pentru aceasta verificare va deveni portocaliu in loc de verde. 

Verificarea linkurilor de iesire arata un glont verde in analiza SEO.

Ati primit un punct de feedback portocaliu sau rosu pentru verificarea linkurilor de iesire? Apoi, faceti-o verde adaugand cel putin un link de iesire urmarit la fiecare articol pe care il scrieti. Dar la ce site-uri ar trebui sa trimiteti? Ei bine, intreaba-te asta: ce surse ai consultat si care ti-au dat raspunsul corect? Sau ce site-uri web au continut similar care este cu adevarat interesant pentru cititorii tai. Faceti referire si trimiteti-le la ei, pentru ca merita. Ti-ar placea ca si altii sa faca acelasi lucru pentru tine. In plus, conectarea corecta la sursele dvs. contribuie la perceptia de expertiza, autoritate si incredere (EAT) a continutului dvs.

Ar trebui sa alegeti linkuri care sunt relevante pentru vizitatorii dvs. Si daca credeti ca vizitatorii dvs. ar putea dori sa invete mai multe despre un subiect si nu doriti (sau nu puteti) oferi dvs. acel continut specific, trimiteti-le cuiva care o face. Daca ne legam cu totii catre sursele pe care le consideram cele mai bune, acestea ajung mai sus in rezultatele cautarii si toti beneficiem!

Inverziti acest marcator adaugand cel putin un link de iesire urmarit.

La Yoast, consideram ca fiecare postare ar trebui sa includa un link de iesire. Ne simtim atat de puternic in legatura cu acest lucru, deoarece misiunea noastra este „SEO pentru toata lumea”. Credem foarte mult in sanse egale pentru toata lumea pe un web conectat. Cerandu  va sa adaugati acel link de iesire, va cerem sa va conectati site-ul web la urmatorul site. Si acel site la urmatorul site. Procedand astfel, cream un web care se extinde si se extinde, de la un site inrudit la altul. Acest lucru ajuta Google sa conecteze punctele. Ajuta Bing sa obtina informatii despre ce site-uri sau, mai degraba, ce  pagini au legatura intre ele.

Conectand web-ul si structurand corect web-ul cu ajutorul tau, ajutam motoarele de cautare sa gaseasca site-uri web interesante. Ajutam site-urile interesante sa se clasifice in Google. Cu ajutorul dumneavoastra, acest lucru ne aduce cu un pas mai aproape de SEO pentru toata lumea. Si toata lumea beneficiaza de asta.

Acestea fiind spuse, exista un alt motiv pentru a adauga link-urile de iesire adecvate la continutul tau. Dupa cum s-a mentionat mai devreme, expertiza, autoritatea si increderea (EAT) pe care o prezentati in paginile dvs. devine din ce in ce mai importanta. Si conectarea corecta la surse de incredere va contribui la EAT al continutului dvs., deoarece aceasta arata motoarele de cautare ca utilizati informatiile potrivite pentru a crea continut.

Linkurile de iesire conteaza cu siguranta pentru SEO. Ele conteaza pentru EAT perceput si, mai important, pentru SEO in general . Link-ul tau ajuta vecinul tau, furnizorul tau, clientul tau si, bineinteles, vizitatorul tau. Si cu cat mai multi oameni contribuie la SEO in general, cu atat vei beneficia si tu de pe urma acestuia. Deci, credem cu tarie ca exista un motiv bun pentru care avem o verificare pentru ei.

Daca doriti sa aflati mai multe despre crearea de link-uri si alte aspecte ale SEO, cursul nostru complet SEO si alte cursuri SEO va pot ajuta in acest sens. Aveti acces la aceste cursuri cu Yoast SEO pentru Shopify si Yoast SEO Premium pentru WordPress. Pluginul nostru WordPress vine, de asemenea, cu un instrument intern de conectare care sugereaza pagini relevante de pe propriul dvs. site web pentru a le face.