Imbinarea fisierelor PDF: explicatie si tutorial pas cu pas

Formatul PDF (Portable Document Format) este ideal pentru trimiterea documentelor si ofera multe avantaje: de exemplu, este compatibil cu toate platformele, iar fisierele au intotdeauna acelasi design si structura, datorita incorporarii fonturilor si a graficelor. Utilizatorii au multe programe gratuite pentru a deschide fisiere PDF.

In unele cazuri, poate fi convenabil sa editati aceste documente utile inainte de a le trimite. Unul dintre cele mai comune lucruri de facut este sa combinati fisiere PDF . In acest articol, va spunem situatiile in care este convenabil sa o faceti si ce instrumente gratuite aveti la dispozitie.

De ce imbina PDF-ul?

Daca trimiteti mai multe fisiere PDF individuale, poate fi putin enervant si confuz pentru destinatar , deoarece va trebui sa descarce, sa deschida si sa citeasca fiecare document separat. Acelasi lucru se intampla daca scanati mai multe pagini individuale care apartin de fapt aceluiasi document.

In ambele cazuri, este mai practic sa imbinati fisierele PDF. Programul standard de citire, Adobe Acrobat Reader, nu are aceasta caracteristica in versiunea sa gratuita. Cu toate acestea, exista multi alti furnizori care ofera instrumente online gratuite cu optiunea de a imbina fisiere PDF. Retineti ca daca imbinati mai multe documente, fisierul final poate fi foarte mare. In articolul nostru despre comprimarea PDF-ului, va prezentam cateva instrumente la indemana cu care puteti reduce cu usurinta dimensiunea fisierului.

In alte cazuri, ceea ce avem nevoie este sa impartim un PDF in mai multe documente . Exista, de asemenea, cateva instrumente si programe gratuite pentru aceasta. Va explicam ce sunt acestea si cum functioneaza in articolul nostru despre impartirea PDF-ului.

Unificati PDF online cu instrumentele PDF24

Aplicatiile online sunt deosebit de utile atunci cand trebuie sa imbinam rapid fisierele PDF, deoarece ne permit sa imbinam mai multe fisiere PDF intr-un singur document fara a fi nevoie sa descarcati vreun software . Pachetul web PDF24 Tools este perfect pentru asta: atata timp cat aveti o conexiune la internet, va permite sa combinati fisiere PDF direct in browser in doar cativa pasi.

Primul pas: deschideti PDF24 Tools si faceti clic pe „Merge PDF”

Deschideti pagina de pornire a PDF24 Tools, unde veti vedea o serie de functii. Primul este „ Merge PDF ”, unde trebuie sa faceti clic pentru a-l deschide.

PDF24 Tools ofera multe functii. Primul este „Merge PDF”.

Al doilea pas: incarcati fisierele PDF

In al doilea rand, incarcati documentele PDF pe care doriti sa le combinati. Pentru a face acest lucru, le puteti trage si plasa in fereastra sau puteti indica calea locala corespunzatoare . De asemenea, puteti importa fisiere PDF direct din Google Drive sau Dropbox facand clic pe pictogramele din coltul din dreapta jos al ferestrei de incarcare:

Puteti incarca fisierele prin glisare si plasare, indicand calea fisierului local sau din Google Drive sau Dropbox.

Al treilea pas: aranjati paginile PDF-ului

Pentru a schimba ordinea documentelor incarcate, faceti clic pe fiecare dintre fisierele PDF si trageti-l in pozitia dorita. Cand ati terminat, veti putea exporta noul fisier. Pentru a face acest lucru, faceti clic pe butonul „ Alaturati fisierele ”.

Daca doriti sa includeti doar cateva dintre paginile documentelor pe care le-ati incarcat in noul PDF, bifati caseta de selectare „ Mod avansat ” pentru a le edita:

Deschideti modul avansat pentru a continua editarea PDF-ului.

Al patrulea pas: selectati paginile

In modul avansat, PDF24 Tools afiseaza fiecare dintre paginile care compun fisierele. Trebuie doar sa le selectati pe cele pe care doriti sa le includeti in noul PDF. Pentru a merge mai repede, poate doriti sa apasati pictograma plus, care este folosita pentru a selecta toate paginile:

Selectati toate paginile care vor fi incluse in noul PDF.

Paginile selectate pot fi distinse dintr-o privire, deoarece au o margine maro:

Paginile selectate sunt evidentiate cu maro.

Al cincilea pas: ordonati paginile in modul avansat

In ultima sectiune a modului avansat, PDF24 Tools arata toate paginile pe care ati selectat sa le combinati in PDF. Inainte de a exporta fisierul, aveti si optiunea de a reordona paginile . Pentru a face acest lucru, faceti clic pe pagina dorita si trageti-o in noua pozitie. Cand ati terminat, faceti clic pe butonul „ Alaturati fisierele ” pentru a incepe exportul.

Puteti comanda paginile dupa cum doriti inainte de a exporta noul PDF.

Pasul sase: Descarcati noul fisier PDF

Noul PDF este acum creat. Pentru a salva documentul pe computer, faceti clic pe „ Descarcare ”:

Aveti optiunea de a descarca noul document sau de a deschide lista de functii ale aplicatiei.

Daca preferati, puteti alege si alte optiuni de export , cum ar fi trimiterea fisierului prin fax sau e-mail si salvarea acestuia in Dropbox sau Google Drive. In plus, programul va permite sa editati sau sa reduceti dimensiunea documentului, sa configurati protectia prin parola sau sa impartiti fisierul in mai multe PDF-uri diferite in ultimul pas. Pentru a afisa meniul in care apar toate aceste optiuni suplimentare, faceti clic pe pictograma cu trei puncte:

Pe langa descarcarea directa a noului PDF, programul ofera si alte optiuni de editare si trimitere.

Prezentare generala a altor instrumente online gratuite pentru imbinare PDF

Exista mai multe alternative gratuite la Instrumentele PDF24 , cu putine diferente. 

Instrumente PDF24

Numeroase functii; stergeti automat fisierele dupa o ora; aproape fara reclame

Mic PDF

Cel mai complet program fara publicitate; sterge automat fisierele dupa o ora

Versiune de proba gratuita limitata la 14 zile

SodaPDF

Mai ales rapid pentru imbinarea PDF-ului

Nu ofera optiuni de editare

CombinaPDF

Mai ales rapid pentru imbinarea PDF-ului

Nu ofera optiuni de editare

Imbinati fisierele PDF offline cu PDF24 Creator

Cu programul gratuit adecvat, este posibil sa va conectati la PDF fara o conexiune la internet. Mai presus de toate, va fi util sa instalati un program util daca editati in mod regulat fisiere PDF si doriti sa mentineti controlul maxim asupra datelor acestora. In urmatorul tutorial pas cu pas, va aratam cum sa combinati mai multe fisiere PDF cu aplicatia PDF24 Creator pentru Windows.

Primul pas: instalati si configurati aplicatia

Descarcati si instalati PDF24 Creator, apoi deschideti PDF24 Launcher. Software-ul ofera o serie de functii. Selectati optiunea „ Creator PDF ”.

Selectati functia „PDF Creator”.

Al doilea pas: importati fisiere PDF pentru a le combina

Acum, selectati fisierele PDF pe care doriti sa le imbinati intr-un singur document. Pentru a face acest lucru, faceti dublu clic pe PDF sau utilizati functia de glisare si plasare :

Deschideti fisierele PDF pentru a le edita si combinati-le in pasul urmator.

Al treilea pas: alaturati documente sau pagini

Dupa ce aveti toate documentele deschise, sunteti gata sa le imbinati . In acest exemplu, imbinam fisierele PDF 1 si PDF 2. Pentru a face acest lucru, tragem paginile PDF 2 in zona PDF 1. PDF24 Creator le combina automat intr-un singur document.

Documentele sunt afisate pagina cu pagina, ceea ce va permite, de asemenea, sa combinati doar cateva pagini din mai multe fisiere PDF.

Cu functia de glisare si plasare, puteti combina cu usurinta fisiere PDF in PDF24 Creator.

Al patrulea pas: comandati paginile si salvati fisierul

Trageti toate paginile noului document pe prima linie. Daca doriti, puteti modifica ordinea acestora, mutandu-le in pozitia dorita. Cand ati terminat, faceti clic pe pictograma discheta pentru a salva PDF-ul .

Cand ati aranjat paginile asa cum doriti, sunteti gata sa salvati noul document.

Al cincilea pas: configurati exportul

PDF24 ofera numeroase optiuni de configurare pentru a exporta un document nou. Daca intentionati sa trimiteti PDF-ul pentru utilizare digitala, setarile implicite sunt de obicei suficiente. In acest caz, faceti clic pe „ Urmatorul ”. Pe de alta parte, daca si PDF-ul urmeaza sa fie tiparit, este recomandabil sa cresteti calitatea si rezolutia documentului.

Daca vreun PDF contine date sensibile, va recomandam sa il protejati impotriva accesului neautorizat. In articolul nostru despre cum sa criptati PDF, va explicam cum sa protejati documentele cu PDF 24 Creator.

Puteti configura exportul in functie de nevoile dvs.

Alte programe desktop gratuite pentru a imbina PDF

PDF24 Creator este unul dintre cele mai populare programe de fuziune PDF. In tabelul de mai jos, comparam acest clasic cu alte doua alternative gratuite:

PDF24 Creator

Multe functii; doar publicitate; permite criptarea PDF-ului

Interfata de utilizator invechita

7-PDF Split & Merge

procesare rapida

Permite asocierea maxima a cinci fisiere PDF, nu este disponibil in spaniola

PDFtk

software open source; se dezvolta activ

Este disponibil doar in engleza.