Ce este Google Pay si cum functioneaza?

Mai mult ca sigur, ti s-a prezentat optiunea de a verifica folosind o metoda de plata digitala. Platile digitale ofera confort si usurinta in utilizare si devin din ce in ce mai importante. Va intrebati care metoda de plata digitala este cea mai buna pentru dvs.? O optiune de luat in considerare este Google PayTM. 

Google Pay este o modalitate simpla, sigura si utila de a plati online si in magazine cu Google. Aflati mai multe despre Google Pay, catre cine se adreseaza si despre cum detinatorii de carduri Capital One isi pot adauga cardurile la Google Pay in cativa pasi simpli.

Ce este Google Pay?

Google Pay este o modalitate rapida, usoara si sigura de a efectua plati fara probleme pe toate dispozitivele dvs. compatibile si in magazinele participante. Adaugati detaliile cardului dvs. la Google Pay si acestea vor fi stocate in siguranta in Contul dvs. Google pentru o experienta de plata mai rapida pe Chrome. De asemenea, puteti adauga cardurile in aplicatia dvs. Google Wallet si puteti verifica folosind Google Pay in magazinele de oriunde sunt acceptate platile contactless.

Capital One a profitat de oportunitatea unica de a colabora cu Google pentru a aduce clientilor un nou nivel de inovatie prin carduri virtuale cu Google Pay. Numerele de card de credit virtuale sunt numere unice de card pe care clientii le pot folosi atunci cand cumpara online pentru a verifica mai rapid si mai sigur. Clientii eligibili isi pot adauga cardul de credit Capital One la Google Pay si pot verifica cu carduri virtuale folosind completarea automata in browserele Chrome si in aplicatiile Android.

Cum functioneaza Google Pay?

Cand adaugati cardul dvs. de debit si/sau de credit la Google Pay, il puteti folosi pentru a plati mai rapid si mai sigur in magazine si online, oriunde este acceptat Google Pay, atata timp cat emitentul cardului dvs. de credit sau banca accepta Google Pay. 

Clientii Capital One care au un dispozitiv Android pot folosi aplicatia Capital One Mobile sau contul lor online pentru a-si adauga cardurile de debit si de credit la Google Pay. Pur si simplu accesati Managerul de portofel digital, selectati „Google Pay” si urmati instructiunile de pe ecran pentru a finaliza configurarea. Apoi, puteti verifica mai rapid cu cardurile dvs. Capital One eligibile si puteti utiliza carduri virtuale atunci cand faceti cumparaturi online cu cardul dvs. de credit pentru mai multa securitate. 

Puteti chiar sa fiti eligibil pentru a castiga recompense cash back de la comercianti pentru achizitii efectuate folosind Google Pay, pe langa recompensele cu cardul de credit sau programele de fidelitate pe care le puteti castiga deja cu cardurile de recompense Capital One. De exemplu, puteti castiga recompense oferite prin Google Pay in plus fata de banii inapoi pe care il primiti deja din utilizarea cardului Savor sau Quicksilver, maximizand recompensele. 

Sfat: puteti folosi Google Pay pentru a face cumparaturi online folosind Chrome si pentru a plati in magazine pe dispozitive Android. Retineti ca dispozitivul dvs. trebuie sa indeplineasca anumite cerinte de securitate si de sistem de operare pentru a accepta Google Pay. 

Google Pay si carduri virtuale cu Capital One

Clientii cu carduri de credit Capital One pot profita de confortul Google Pay in timp ce se bucura de recompense si de functiile de securitate care vin cu cardul de credit Capital One folosind numerele de card virtual atunci cand fac cumparaturi online cu completare automata. 

Incepeti prin a adauga cardurile de credit Capital One eligibile la Google Pay. Apoi, trebuie doar sa faceti cumparaturi online folosind browserul Chrome sau aplicatiile Android. Cand sunteti gata sa verificati, selectati optiunea de a plati cu un card virtual din meniul derulant de completare automata. 

Aceasta inseamna ca nu trebuie sa aveti cardul de credit fizic la indemana sau sa utilizati numarul real al cardului de credit pentru a efectua o achizitie folosind dispozitivul mobil sau browserul desktop. Cand utilizati un numar de card virtual, numarul dvs. real de card de credit nu este comunicat comerciantului, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de frauda si furt de identitate.

Google Pay este sigur?

Google Pay vine cu protocoale de securitate cuprinzatoare pentru a va ajuta sa va pastrati contul in siguranta. Acestea sunt, de asemenea, asociate cu functii de securitate de la emitentul cardului dvs.: 

 • Va trebui sa va deblocati telefonul cu parola, scanarea amprentei sau recunoasterea faciala pentru a efectua majoritatea achizitiilor sau platilor cu Google Pay.
 • Cand platiti folosind un card virtual in completare automata, Google Pay inlocuieste numarul real al cardului de credit cu un numar unic de card virtual, ajutandu-va sa va protejati impotriva fraudei.
 • Aplicatia Google Wallet utilizeaza comunicarea in camp apropiat (NFC) pentru a transmite informatiile contului dvs. atunci cand platiti in magazine. NFC functioneaza numai daca dispozitivul dvs. se afla la cativa centimetri de terminalul de plata si poate ajuta la prevenirea furtului informatiilor dvs.

De asemenea, puteti utiliza Google Find My Device pentru a gasi, bloca sau sterge datele smartphone-ului dvs. Android daca sunt pierdute sau furate. 

Avantaje si dezavantaje ale Google Pay

Ca si in cazul altor optiuni de plata digitala, Google Pay are atat avantaje, cat si dezavantaje.

Avantajele Google Pay

De la usurinta si comoditate la rambursare si securitate, exista multe avantaje potentiale ale utilizarii Google Pay. De exemplu:

 • Ofera clientilor eligibili de card de credit Capital One o modalitate mai rapida de a verifica, cu securitatea suplimentara a utilizarii unui card virtual atunci cand cumpara online pe Chrome si in aplicatiile Android. 
 • Este rapid sa configurati si sa conectati cardurile de debit, cardurile de credit si conturile bancare acceptate. Clientii Capital One isi pot adauga cardurile cu usurinta in aplicatia Capital One Mobile.
 • Google Pay va ofera optiunea de a face achizitii online, in aplicatii si in magazine oriunde este acceptat Google Pay. Puteti chiar sa conectati Google Pay la alte aplicatii Google, cum ar fi Google Wallet, pentru mai multa comoditate.
 • Google Pay are o infrastructura de securitate completa pentru a va proteja informatiile contului.
 • Este posibil sa puteti castiga recompense suplimentare sau bani inapoi de la Google pentru anumite achizitii.

Contra Google Pay

Pot exista unele dezavantaje potentiale ale Google Pay de luat in considerare. De exemplu: 

 • Nu va puteti adauga cardurile de credit sau de debit la Google Pay daca banca sau institutia dvs. financiara nu accepta platile contactless. 
 • Telefonul dvs. trebuie sa indeplineasca anumite cerinte de securitate pentru a utiliza Google Pay.
 • Platile fara contact in magazin pot fi disponibile numai pentru utilizatorii Android ale caror telefoane au capabilitati NFC.
 • Nu puteti utiliza Google Pay in magazine decat daca magazinul accepta plati fara contact si aveti aplicatia Google Wallet.

Cum sa utilizati Google Pay

Daca decideti sa utilizati Google Pay, il puteti configura pe dispozitivele dvs. compatibile si puteti conecta cardurile de credit, cardurile de debit si/sau conturile bancare acceptate. Pentru clientii Capital One, puteti face acest lucru in aplicatia Capital One Mobile sau in aplicatia Google Pay. Apoi, puteti finaliza cu usurinta plati online si puteti face achizitii fara contact oriunde este acceptat Google Pay.

Arunca o privire mai atenta la cateva dintre celelalte moduri in care poti folosi Google Pay: 

 • Pentru a plati in magazine: daca aveti un telefon Android, puteti utiliza Google Pay pentru a efectua plati fara contact in magazinele participante. Fii atent la pictograma Google Pay sau simbolul de plata contactless. Apoi, cand sunteti gata sa platiti, deschideti aplicatia Google Wallet, tineti-o langa cititor si cautati bifa pentru a afla cand plata a fost acceptata. 
 • Pentru a accesa bilete, carduri de fidelitate si carduri cadou: puteti stoca carduri cadou, carduri de fidelitate si bilete de avion si de evenimente in aplicatia dvs. Google Wallet. De asemenea, puteti folosi Google Pay pentru a plati biletele de tren si autobuz inainte de a pleca pentru o mare aventura sau pentru naveta zilnica.
 • Pentru a face achizitii online sau in aplicatie: treceti rapid prin achizitii online sau in aplicatie cu Google Pay. Puteti utiliza completarea automata sau butonul „Cumparati cu Google” pentru a completa informatiile de plata printr-o atingere online. La finalizarea comenzii, alegeti pur si simplu metoda de plata si introduceti informatiile de facturare si expediere, daca vi se solicita.

Google Pay pe scurt

Google Pay este o modalitate simpla si flexibila de a face achizitii online si in magazine si de a trimite si de a primi bani de la persoane pe care le cunoasteti si in care aveti incredere. Clientii de carduri de credit Capital One pot profita, de asemenea, de functiile avansate de securitate, cum ar fi capacitatea de a folosi carduri virtuale atunci cand cumpara online, folosind completarea automata pe Chrome si in aplicatiile Android, pentru a va mentine in siguranta dvs. si contul dvs.