Geoana anticipeaza declansarea unei „spirale a violentei” dupa referendumul de maine

Mircea Geoana sustine ca promisiunea facuta de presedintele suspendat, Traian Basescu, de recladire a consensului politic dupa referendum este o doar o intoxicare, adevaratul lui plan fiind intrarea intr-o spirala a violentei.

Geoana a afirmat ca promisiunea lui Traian Basescu, de recladire a consensului politic, dupa referendumul din 19 mai, “este doar o intoxicare de campanie”.

“Traian Basescu si cei care il sustin au ajuns la un moment al disperarii si asistam in aceste zile la un imens plan de intoxicare a opiniei publice, cu scopul de a demobiliza electoratul partidului nostru si al celor care sunt impotriva domnului Basescu”, a spus Geoana, subliniind ca sustinatorii presedintelui pregatesc mitinguri spontane pentru seara de sambata. Liderul PSD considera ca cifrele sondajelor se situeaza in jurul a “50 si ceva la 40 si ceva” in favoarea presedintelui. Geoana a mai spus ca 92% din alegatorii PSD vor vota pentru demitere. El a negat informatiile despre o intelegere intre PSD si PD in vederea crearii unei noi majoritati parlamentare.

C.V. Tudor a confiscat mitingul PSD

Pesedistii, peremistii si conservatorii au reusit sa scoata peste 20.000 de oameni, ieri, in Bucuresti, la ultimul miting impotriva lui Traian Basescu. La manifestatie a fost prezent si fostul sef al statului Ion Iliescu, prezenta sa animand cateva mii de oameni care stateau pe margine la umbra. Imbracati in tricouri inscriptionate cu mesaje anti-Basescu si colorate in rosu, alb sau albastru, manifestantii au scandat “Jos Basescu” si “DA-DA-DA” la doar cativa pasi de Palatul Cotroceni si localul Golden Blitz. Desi organizatorii planuisera ca doar tinerii sa ia cuvantul la miting, liderul PRM, C.V. Tudor, s-a urcat primul pe scena si a tinut un discurs in care l-a infierat pe Traian Basescu, gest care l-a obligat si pe Mircea Geoana sa ia cuvantul. “Mergeti sambata la vot sa dati mafiei peste bot…Sa ne spuna conturile bancare”, a spus C.V. Tudor in uralele manifestantilor. El l-a acuzat pe Basescu de bisnita cu blugi din vremea in care era capitan de nava.

Curtea de Conturi, sesizata

Mircea Geoana a declarat ca Traian Basescu si sustinatorii sai au folosit “sume imense” in campania pentru referendum. “Din estimarile noastre, Traian Basescu a cheltuit intre 13 si 20 milioane in campanie si vom fi foarte vigilenti la Curtea de Conturi”, a adaugat el.