18 fapte uimitoare despre tatuaje

Perceptia asupra tatuajelor se schimba cu fiecare tara, cultura si generatie. Unele cercuri apreciaza aceste forme artistice de exprimare. Altii au ales sa-i respinga pentru atitudinea rebela pe care tind sa o reprezinte.

Indiferent de parerea ta cu privire la acest subiect, ar trebui sa te bucuri in continuare de aceste fapte distractive si de nesters despre tatuaje:

1. Tatuajele nu sunt noi.

Tatuajele au fost urmarite inca din 3370 i.Hr. Ramasitele lui Otzi, omul de gheata, au fost gasite la inceputul anilor 1990. Perfect conservat prin mumificare, corpul lui Otzi avea aproape 6 duzini de tatuaje.

Aceasta forma de arta a castigat proeminenta in secolele al XVIII-lea, al XIX-lea si al XX-lea, timp in care tatuajele au devenit o forma de arta scumpa si exclusiva pe care doar regalitatea engleza si rusa si-o putea permite. Tatuajele si-au pierdut statutul odata ce au devenit atat de ieftine incat chiar si oamenii de rand si-au permis sa le achizitioneze.

2. Liderii mondiali cu tatuaje erau banali.

Tatuajele au fost candva un loc obisnuit in randurile de conducere din Europa si SUA. Un numar semnificativ de presedinti americani aveau tatuaje. Acelasi lucru este valabil si pentru sefii Europei, ca sa nu mai vorbim de Winston Churchill al carui tatuaj era o ancora.

3. Chiar si Barbie si-a facut un tatuaj.

In 1999, Butterfly Art Barbie de la Mattel a devenit prima jucarie comerciala care prezinta un tatuaj. Jucaria a fost criticata de parinti care au sustinut ca are o influenta slaba asupra copiilor.

4. Pistoale de tatuaj inspirate de Edison – intr-adevar!

Pistolul modern de tatuaj se bazeaza pe tehnologia inventata de Thomas Edison. Cand Sam O’Reilly a creat in sfarsit prima masina de tatuat, Edison a luat aceasta avansare in tehnologie ca pe o oportunitate de a-si tatua un quincunx geometric pe brat.

5. Putini oameni regreta de fapt tatuajele.

17% dintre acele persoane care isi fac tatuaje in cele din urma le regreta. In multe cazuri, se datoreaza faptului ca tatuajul lor este numele altcuiva.

6. Care este cel mai popular limbaj pentru tatuaje?

Japoneza este singura limba pe care oamenii o cauta cel mai mult atunci cand cauta inspiratie pentru tatuajele lor.

7. Arata dur!

29% dintre oamenii din SUA isi fac tatuaje pentru ca ii face sa se simta rebeli.

Vorbind de tatuaje in SUA, 1,65 miliarde de dolari sunt cheltuiti pentru industrie in fiecare an!

8. Acoperirea este o optiune.

Dintre acele persoane carora nu le plac tatuajele, 5% prefera sa le acopere cu alte tatuaje. Acest lucru este spre deosebire de eliminarea lor.

9. Exista hobby-uri mai rele!

100% din pielea lui Gregory McLaren este acoperita cu tatuaje negre. Este cea mai tatuata fiinta umana din lume. Pentru ca toate tatuajele lui sunt negre, intentioneaza sa le acopere cu tatuaje albe, sporindu-si colectia.

10. Tatuajele sunt ilegale in unele teritorii.

Iranul, Emiratele Arabe Unite si Turcia sunt singurele locuri din lume in care arta tatuajului este interzisa.

11. Leopardul uman!

Inainte de a-si pierde locul in fata McLaren, Tom Leppard a fost cea mai tatuata persoana din lume. Intregul sau corp este acoperit cu pete de leopard.

12. Mafia japoneza este tatuata.

Membrii Yakuza au tatuaje pe tot corpul, dintre care unele au fost colectate de Muzeul de Patologie Medicala (Universitatea din Tokyo).

13. Tatuajele sunt foarte populare in NZ.

In timp ce tatuajele sunt stigmatizate de societate din Marea Britanie si Statele Unite, pentru poporul maori din Noua Zeelanda, tatuajele sunt un rit de trecere sacru. Razboinicii nativi americani care au dat dovada de curaj si pricepere in lupta au fost si ei recompensati cu tatuaje.

14. Exista un dezechilibru de gen.

Tatuajele sunt mai frecvente in randul femeilor decat la barbati.

15. Un omagiu de bun gust?

In 2013, un londonez numit William Mullane si-a castigat oarecare renume atunci cand a folosit cenusa tatalui sau pentru a tatua un portret al barbatului pe corpul sau.

16. De ce sa nu folositi apa?

Unele culturi folosesc urina pentru a amesteca culorile tatuajelor.

17. Oamenii iubesc aceste tatuaje…

Ingerii si inimile sunt cele mai populare imagini folosite in tatuaje.

18. Dar, scrieti corect?

In ciuda prevalentei tatuajelor, „tatuaj” este scris gresit mai mult decat majoritatea altor cuvinte in limba engleza.