DEZVALUIREA lui Udrea despre relația Kovesi – SRI

Elena Udrea a declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro ca procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, este foarte apropiata de șeful interimar al SRI, Florian Coldea, și ca acesta ar fi fost unul dintre motivele pentru care Victor Ponta nu ar fi dorit sa o numeasca in fruntea Departamentului Național Anticorupție. 

Udrea a anunțat ca a depus un denunț la DNA impotriva lui Florian Coldea, director interimar al SRI.

„Dl. Coldea este cel care, in acest moment, deține aceasta putere, pentru ca, pe de o parte, deține toate secretele, este depozitarul tuturor secretelor, pe de alta parte are o foarte buna relație cu dna Kovesi. Și va spun eu, care am intervenit in numirea dnei Kovesi in funcția de procuror DNA”, a spus Elena Udrea.

Totodata, Udrea il acuza pe Coldea ca ar fi instrumentat campania impotriva sa și-l acuza ca i-ar fi cerut fostului sau soț, Dorin Cocos, sa ii dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghița pentru a-i susține televiziunea Romania TV. Udrea susține ca banii au fost dați de Dorin Cocos prin intermediul fiului sau, Alin Cocoș.

Dan Tapalaga: In ce sens ati intervenit?Elena Udrea: In sensul in care dl Victor Ponta nu era de acord sa se faca numirile procurorilor si numirea dnei Kovesi, era singurul nume de interes, care il interesa pe presedintele Traian Basescu. Singurul nume care interesa era Codruta Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruta Kovesi.

Dan Tapalaga: Cum adica a fost o propunere a domnului Coldea?

Elena Udrea: Adica dl Traian Basescu evident ca o sustinea pe Codruta Kovesi, dar ea era plecata intre timp din tara.

Cristian Pantazi: Era la Bruxelles, trimisa a Guvernului.

Elena Udrea: Da. Si cel care a propus revenirea dansei a fost dl Coldea.

Dan Tapalaga: De unde ati scos informatia asta, cine v-a spus asta?

Elena Udrea: La acel moment, aceasta discutie – dar, inca o data spun, a fost un nume pe care si-l dorea si presedintele foarte mult, dar ideea ca dansa sa se intoarca de acolo a venit de la Florin Coldea.

Dan Tapalaga: Pai adineauri ati spus ca dvs. ati sustinut-o.

Elena Udrea: Nu, eu am spus ca eu am fost cea care a discutat cu dl Victor Ponta numirea dnei Codruta Kovesi.

Dan Tapalaga: Pai, stati putin. Ori Traian Basescu a sustinut-o, ori dvs, ori Florian Coldea, ca nu se mai intelege nimic in clipa asta?

Elena Udrea: Am spus ca propunerea ca dansa sa se intoarca de la Bruxelles a venit de la dl Coldea. Traian Basescu si-a dorit foarte mult ca Codruta Kovesi sa fie procuror DNA, dar Victor Ponta nu dorea acest lucru.

Dan Tapalaga: Dar cine v-a spus toate astea?

Elena Udrea: Pai, faptul ca Victor Ponta nu dorea era evident si stiam de la presedinte. Dar era evident, pentru ca spunea pe toate partile ca nu doreste. Iar eu am fost cea care a mers la Victor Ponta sa discut tocmai numirea Codrutei Kovesi in functie.

Dan Tapalaga: Cand?

Elena Udrea: Intr-o seara, in 2013, la biroul dlui Victor Ponta, pe care il are in blocul in care locuieste. Am discutat atunci cu dl. Ponta si unul din argumentele pe care le avea, obiectiile pe care le avea era tocmai faptul ca era extrem de apropiata sau ca ar fi fost extrem… ar fi ascultat foarte mult de SRI. Acesta era unul din argumentele pentru care Victor Ponta se opunea numirii. Unul din ele.

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție a avut o prima reacție la reclamația Elenei Udrea.

„Nu e prima data cand suspecții din dosare fac declarații denigratoare la adresa mea și nu le comentez”, a declarat Laura Codruța Koveși pentru Digi24.

Udrea este urmarita penal de DNA in dosarul Microsoft pentru spalare de bani și fals in declarația de avere. In același dosar, Dorin Cocoș, fostul sau soț, a fost arestat preventiv.