De ce marketingul stradal functioneaza atat de bine?

Daca esti in cautarea unei modalitati creative, directe si atractive de a creste vanzarile afacerii tale si vrei sa incerci o alternativa radical diferita de e-marketing, idealul este sa apelezi la Street marketing , numit si street marketing .

In randurile urmatoare va explicam in ce consta si secretul succesului marketingului stradal

Ce este marketingul stradal?

Marketingul stradal este o modalitate de a comercializa sau promova produse sau servicii pe strada, dupa cum sugereaza si numele. Cu alte cuvinte, caracteristica comuna a tuturor actiunilor de street marketing este ca acestea au loc in locuri publice, inclusiv piete, parcuri, centre comerciale etc. Este, datorita libertatii pe care o ofera, o optiune de marketing valabila pentru IMM-uri.

Dupa cum puteti vedea, definitia simpla si ideala a marketingului stradal este data de exemplele pe care vi le aducem in sectiunea urmatoare pentru a verifica eficacitatea acestuia. Strategiile care sunt puse in practica in toate acestea ar putea oferi urmatoarele beneficii pentru afacerea dumneavoastra.

Avantajele recurgerii la street marketing sau street marketing

  • Contactul direct cu potentialii clienti: Street marketingul iti ofera posibilitatea de a stabili o relatie mult mai stransa cu clientii tai, ceea ce le creste gradul de atentie si empatie fata de mesajul pe care le transmiti.
  • Afacerea ta cea mai remarcabila: pe strada iti poti face compania sa iasa in evidenta intr-un mod cu totul special. Aveti ocazia sa desfasurati campanii foarte originale si sa dati frau liber creativitatii.
  • Veti fi amintit mai usor: datorita Street marketingului veti putea ramane mai mult timp in mintea consumatorului. In acest tip de actiune, unul dintre obiectivele principale este ca clientul sa participe la o experienta placuta care sa ramana intiparita in memorie.
  • Iti vei creste vanzarile: actiunile de marketing stradal servesc la trezirea curiozitatii nenumaratilor viitori clienti noi.
  • Iti vei fideliza clientii: aceste tipuri de strategii ne ajuta sa ne prezentam sarcinile zilnice ale clientilor nostri obisnuiti. Abordarea apropiata care are loc contribuie ca cei care au cumparat deja de la noi sa fie si mai loiali brandului nostru.

Exemple de marketing stradal in Spania

Cand vorbim despre marketing stradal, exista o multime de exemple. Unii sunt cu noi de ani de zile, iar altii sunt mai inovatori. Au vreo idee pentru afacerea ta?

  • Fata in fata a ONG-urilor: unul dintre cele mai clare exemple de Street Marketing din Spania poate fi gasit in campaniile desfasurate de ONG-uri in locuri publice strategice. O reclama in uniforma, adesea cu o vesta emblematica, este insarcinata sa transmita un mesaj oral tuturor celor care trec pe acolo. Scopul este de a obtine afiliati in momentul promotiei.
  • Panouri pe drumurile publice : afisele publicitare pe care le vedem pe drumuri, pe strada, in afara localitatilor etc. sunt, de asemenea, o forma de marketing stradal. Mentiune aparte merita reclamele plasate de companii in puncte specifice legate de transportul public precum adaposturi sau statii de metrou. Aceste locuri sunt excelente pentru ca potentialii nostri clienti pot acorda mult mai multa atentie mesajului pe care le transmitem, deoarece pur si simplu asteapta.
  • Semne de transport : semnele de transport sunt un mod foarte spaniol de a face marketing stradal. Adevarul este ca la noi functioneaza. Poate ca iti amintesti tu insuti ca ai notat numarul de telefon al unui instalator sau electrician pentru ca l-ai vazut marcat pe duba profesionistului, parcata pe strada. Companiile private de transport calatoresc acolo unde se afla potentialii nostri clienti, asa ca vehiculul nostru este si o modalitate excelenta de a obtine mesajul pe care vrem sa-l transmitem. Putem evidentia si indicatoarele temporare din mijloacele de transport in comun.

Te-ai gandit deja ce actiuni de street marketing vei aplica in afacerea ta?