„Daruieste dragoste celor care o merita, nu da perle porcilor”

Am auzit acea veche zicala de atatea ori; un proverb care se aude uneori cu manie si suparare; dar stiati ca acesta este un mic fragment din Biblie, mai exact dintr-un pasaj din Matei 7:6

„Nu dati ce este sfant cainilor si nu va aruncati margaritarele voastre inaintea porcilor, ca nu cumva sa le calce cu picioarele si sa se intoarca sa va sfasie.”

Ei bine, nu vom intra in discutii si dezbateri teologice, ceea ce nu este stilul meu; dar acele cuvinte biblice au ramas in mintea noastra tuturor, cand vine vorba de a irosi ceva valoros cu oameni care nu merita.

Si pentru ca pun suluri filozofice cand vorbesc despre iubire, ei bine, cred ca nu exista o fraza mai buna care sa exprime actiunea de a da dragoste celor care nu o merita, este la fel de absurd ca sa dai perle porcilor. O metafora grozava pentru a intelege ca lucrurile valoroase nu pot fi aruncate ca nimic oamenilor care nu le merita. Dar nu intelegeti gresit zicala sau luati-o la propriu, nu este ca toti oamenii sunt „porci” si nu merita dragostea voastra, compania sau mai degraba „perlele”, e vorba de a intelege ca cele mai bune sentimente nu merita. pot fi aruncate, nu pot fi irosite cu oameni care nu le pretuiesc sau nu le pretuiesc asa cum ar trebui.

Ah, dragostea e atat de ciudata, este ceva trecator, ceva care se poate intampla intr-un moment scurt si daca acorzi suficienta atentie si ai norocul necesar; poti aprecia acel miracol efemer care se intampla chiar sub nasul tau, pentru ca indiferent daca iti place sau nu, dragostea trece, acel sentiment apare si se risipeste atat de repede incat nu poti decat sa fii alert si atent pentru cand se intampla asta, sa te bucuri de el si sa lasi merge cand se termina. In mod ciudat, dragostea a suferit multe schimbari, mai ales in ceea ce priveste aprecierea si durata ei.

Stii, multi oameni isi bat joc de felul in care se iubesc acum, momente in care oamenii pot spune „te iubesc” fara sa se gandeasca doua zile mai tarziu si multi spun ca asta se intampla pentru ca nu simti asta, ci doar traiesti. ; dar stii, cred ca e ceva in neregula, ca oamenii simt atat de intens incat pentru acel scurt timp, dragostea ii inconjoara si trebuie sa o exprime si acea nebunie a iubirii ii face pe oameni sa decida rapid sa dea tot ce au mai bun unei alte persoane. Asta nu este rau, dar trebuie sa intelegi ca iubirea se termina, la unii oameni mai devreme decat la altii si cand se intampla asta, nu te poti agata sa iubesti in continuare pe cineva, care nu te mai iubeste, care nu este confortabil sa-ti asculte sentimentele si tot ce ai mai bun. emotii

Cand se intampla asta, este timpul sa te gandesti sa salvezi acele emotii pentru cineva care le pretuieste. Pentru ca pericolul de a darui iubire celor care nu o merita, este ca te lasa fara nimic, fara sa vrei sa iubesti si fara nimic valoros de daruit altuia, ca daca o merita, nu este vorba de a fi detasat, ci este despre a oferi dragoste.cine o merita.

Dar acest lucru este foarte greu de inteles, ca iubirea trebuie sa fie reciproca si trebuie pretuita; De fapt, multe dintre intrebarile mele actuale sunt legate de asta, oferind dragoste cuiva care nu o pretuieste, nu o pretuieste si nu o apreciaza.

Trebuie sa intelegi ca nu poti irosi cele mai bune sentimente pe care le ai cu cineva care nu le pretuieste sau nu le apreciaza, pentru ca acele sentimente nu sunt nelimitate si cand iti dai seama cel mai putin, nu vei mai avea perle de oferit cuiva care le merita. .

A oferi dragoste celor care nu o merita poate fi foarte obositor, dar este ceva ce numai tu vei intelege, cand vei scapa de douazeci, ca ceea ce faci este cea mai valoroasa pierdere de timp pe care ai facut-o vreodata in viata ta. .

Si stii cel mai bun mod de a intelege expresia „nu da perle porcilor”, atunci cand intelegi ca cele mai bune emotii si sentimente ale tale nu trebuie sa faca pe cineva inconfortabil, ci sa-l faca fericit. Cand intelegi asta, cand intelegi ca dragostea ta ar trebui sa faca pe cineva fericit, ar trebui sa fie ceva revigorant si reparator, in loc de inconfortabil sau ciudat, cand vei intelege asta, vei intelege ca a oferi dragoste celor care nu o merita este cel mai rapid mod de a-ti amaraci viata.

In momentul in care iti dai seama ca dragostea ta nu ar trebui sa o faca pe acea persoana inconfortabila, ca lipsa atat de mult de cineva nu ar trebui sa te faca sa te simti ciudat, in acel moment vei intelege ca dragostea ta este pentru altcineva.

Asa ca, te rog, nu te mai trage cu cineva care nu te iubeste, nu-ti mai arunca perlele la gunoi si pastreaza toate acele lucruri uimitoare si bune pe care le faci pentru a le oferi cuiva care le va pastra intr-un seif. , sa-l pretuiesc si sa se bucure de el asa cum trebuie. Nu va lasati sentimentele la gunoi, mai bine asteptati pe cineva decat daca va bucurati de ele.