Sanatatea site-ului WordPress: ce este si unde sa-l gasesti?

WordPress 5.2 a introdus o functie nou-nouta numita Site Health. Acesta este un instrument care monitorizeaza starea de sanatate a site-ului dvs. si va anunta orice problema sau imbunatatire de facut, este important sa fii cu ochii pe aceasta pagina.

Ce este sanatatea site-ului?

Site Health este un instrument din WordPress care va ajuta sa monitorizati cum merge site-ul dvs. Este format din doua parti: un ecran de stare si un ecran de informatii. Puteti gasi instrumentul Site Health prin Instrumente > Site Health in backend-ul dvs. WordPress. Pe langa verificarile WordPress, dezvoltatorii de pluginuri se pot integra si cu Site Health.

Puteti gasi Site Health in meniul Instrumente din backend-ul WordPress

In WordPress 5.4, echipa a adaugat un widget pentru starea sanatatii site-ului in tabloul de bord, ceea ce face ca utilizatorii sa descopere mult mai usor problemele.

Puteti gasi widget-ul Starea sanatatii site-ului pe tabloul de bord WordPress

Pagina de stare

Ajuns pe ecranul Stare, WordPress ruleaza o analiza de performanta si securitate care va verifica site-ul si ofera notificari si recomandari. In partea de sus a paginii, veti observa si un cerc colorat care va ofera o idee cat de sanatos este site-ul dvs. Vazand rosu? Ai de lucru.

Toate notificarile sunt pliabile, asa ca puteti da clic pe titlu pentru a vedea mai multe informatii. Veti gasi, de asemenea, link-uri catre mai multe informatii despre problema si cum sa o faceti.

Obtineti rapid mai mult context facand clic pe un mesaj de stare

Pagina de informatii

Pe a doua pagina, veti gasi un ecran de informatii cu informatii detaliate despre configuratia site-ului dvs. Puteti folosi aceste informatii pentru a obtine ajutor de la gazda web sau de la dezvoltator atunci cand aveti probleme. Pur si simplu copiati si lipiti informatiile atunci cand este necesar!

Verificarea setarilor WordPress este usoara

De ce ar trebui sa-mi pese de sanatatea site-ului?

Asa cum ar trebui sa va pese de propria sanatate, ar trebui sa va pese de sanatatea site-ului dvs. Ati putea vedea Site Health ca pe un fel de medic – gaseste probleme si propune solutii. Aceste imbunatatiri variaza de la actualizarea versiunii PHP pana la dezactivarea pluginurilor neutilizate din motive de securitate si de la implementarea HTTPS pana la verificarea daca API-ul REST este disponibil. Pur si simplu faceti clic pe o notificare pentru a vedea pasii suplimentari de urmat sau mai multe informatii despre verificare. Veti vedea, de asemenea, care plugin v-a notificat cu privire la imbunatatiri.

In viitor, Site Health va fi locul potrivit pentru aceste tipuri de verificari si notificari. Din ce in ce mai mult, pluginurile WordPress vor pune verificari si notificari relevante pe tabloul de bord Site Health. Acest lucru il face o parte critica a calatoriei dvs. spre construirea unui site minunat, sigur si actualizat.

Yoast SEO si sanatatea site-ului

Incepand cu Yoast SEO 13.2, veti gasi unele dintre verificarile noastre in Site Health. De exemplu, veti gasi verificarea permalinkului, verificarea comentariilor de paginare, verificarea implicita a sloganului si verificarea indexarii bazate pe Ryte in Site Health. Probabil ca vom muta mai multe verificari la Site Health ori de cate ori va avea sens. In plus, va avertizam si daca site-ul dvs. nu se poate conecta la MyYoast pentru a activa Yoast SEO Premium.

Yoast SEO plaseaza mai multe notificari pe pagina de stare Site Health

Totul despre sanatatea site-ului

Site Health ar putea lipsi putin de vizibilitate in acest moment, dar asta nu inseamna ca poti pur si simplu sa uiti de asta. Un widget pentru tabloul de bord este pe drum si probabil ca vor fi mult mai multe lucruri noi in viitor de asteptat. Pentru moment, va rugam sa fiti cu ochii pe Site Health, astfel incat dvs. si site-ul dvs. sa va puteti bucura de putina sanatate!