Bandaj kinesiologic pentru tendinita

Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca sportivii se plang adesea de dizabilitati pe termen lung cu dureri severe. De asemenea, este indicat sa se acorde atentie pozitiei de dormit a mainii afectate: o pozitie nefavorabila intr-o pozitie foarte flexata face uneori imposibila recuperarea tecilor tendonului. O orteza pentru incheietura mainii, pentru degetul mare sau pentru degete, purtata in principal noaptea (poate fi purtata si in timpul zilei, dar este adesea foarte incomoda), este un bun ajutor.

Pentru ca ortezele bune nu sunt ieftine, obtineti o reteta de la medicul dumneavoastra de familie sau de la chirurgul ortoped. Uneori, teaca tendonului devine inflamata la trecerea dintre mana si brat. Cauza este de obicei suprasolicitarea acuta sau cronica sau incarcarea incorecta a tendoanelor care circula aici.

Desi terminologia sugereaza o crestere legata de sport, cei care nu sunt sportivi sunt, de asemenea, foarte afectati. In acest caz, cauzele se datoreaza in principal unui stres deosebit din viata de zi cu zi si din munca. In tratamentul predominant conservator al pacientilor, tapingul kinesiologic s-a impus si ca masura de insotire. Tratamentul cu benzi elastice este foarte usor si placut. Ca o componenta a terapiei conservatoare, bandajarea poate ajuta la stabilizarea si ameliorarea antebratului. Durerea incheieturii mainii este adesea cauzata de sindromul de tunel carpian. Sindromul de tunel carpian este atunci cand nervul mijlociu al bratului (nervul median) se ingusteaza la pasajul incheieturii mainii.

Efectele secundare ale sindromului de tunel carpian sunt adesea furnicaturi in degete sau sensibilitate in mana. Ingustarea incheieturii mainii cauzeaza adesea durere, deoarece tendoanele si nervii nu mai au suficient spatiu. Acest lucru poate provoca, de asemenea, inflamatie. Sindromul de tunel carpian este adesea asociat cu osteoartrita (uzura articulatiilor) sau artrita (inflamatia articulatiilor). In afara de tablourile clinice specifice, vanataile, oasele rupte sau entorsele mainii pot aparea si in sport sau in viata de zi cu zi. O posibila completare la terapie este bandajarea incheieturii mainii cu banda kinesiologica.

Instructiuni de utilizare a benzii de kinesiologie pentru tendinita antebratului

Benzile de kinesiologie pot fi folosite in diferite stadii ale bolii. Cotul jucatorului de golf, care se manifesta printr-o crestere initiala a tensiunii in muschii antebratului, banda poate fi aplicata pe piele pentru a relaxa muschii. In timp ce unitatea de tratament functioneaza, benzile pot fi, de asemenea, foarte bine integrate in timpul fizioterapiei, de ex. De exemplu, dupa tratamentul manual sau ca o punte catre urmatoarea sesiune de tratament. Taping-ul de kinetoterapie este, de asemenea, folosit de kinetoterapeuti dupa ce a aparut o imbunatatire si mai raman usoare simptome reziduale.

In cotul de tenis, terapeutii bandajeaza extensorii afectati, cum ar fi extensorul radial al carpului, folosind tehnica musculara.

Pe masura ce procesul progreseaza, prinderea miscarilor, tinerea obiectelor usoare sau de ex. De exemplu, strangerea de mana provoaca disconfort si s-a observat o pierdere a fortei musculare. In cele din urma, durerea independenta de stres poate aparea si in pozitiile de repaus. Durerea si restrictiile functionale provoaca tulburari grave in viata de zi cu zi.

Testele de sange suplimentare pot determina valorile inflamatiei, de ex. Ex. Coloana cervicala, umarul si mana sunt incluse in examenul fizic.

Comprimatele antiinflamatoare pot fi luate in cot pentru simptomele acute de suprasolicitare. Uneori, injectiile cu anestezice locale si agenti antiinflamatori pot rupe cercul vicios al tensiunii musculare si al durerii.

Cum se aplica banda de sustinere?

O combinatie de aplicare a muschilor si tehnologia ligamentelor este, de asemenea, utilizata pentru disconfortul din tunelul carpian. Datorita legaturii dintre disconfortul degetelor si incheieturii mainii cu tulburarile functionale din coloana cervicala sau zona umarului, acolo sunt potrivite si tratamentele de bandaj. Disconfortul la tendon poate aparea si in regiunea umarului, cum ar fi tendonul lung al bicepsului sau importantul tendon supraspinatus care este apasat sub acoperisul umarului atunci cand bratul este ridicat in lateral. Ambele tendoane sunt deosebit de expuse riscului, deoarece trec prin articulatia umarului. Acest lucru poate provoca leziuni ale tendonului cu inflamatie cronica, lacrimi dureroase sau calcificari. In cazuri extreme,

Daca miscarile cu greu pot fi reduse, bratarile pot fi purtate preventiv in timpul activitatii. O banda poate fi utila si pentru muschii care sunt deja stransi. Bandajarea kinesiologica este potrivita ca metoda de tratament pentru o varietate de simptome ale sistemului musculo-scheletic.

Tendinita: incheietura mainii

Sunt una dintre cele mai frecvente probleme pentru alpinisti, mai ales din alte domenii ale sportului, „tenis” sau

BANDAJ IN 8 COTATE

Jucatorii de golf sau „cotul ulciorului” sunt cunoscuti, dar pot afecta si alpinistii. Ocazional, exista si un asa-numit „cot de urcare” cu suprasolicitare a insertiilor de tendon a muschilor puternici ai bratului la cot. Aplicarea corecta a benzilor este absolut esentiala pentru ca banda sa duca la rezultatele dorite. Numai atunci benzile isi pot dezvolta efectul maxim.

Terapeutii efectueaza mai intai o evaluare detaliata si decid pe baza acesteia care metoda de banda este mai bine sa aleaga. In plus, masurile fizice si kinetoterapie sunt indicate in special in terapie. Pentru epicondilita acuta, aceasta include crioterapia de racire.

Aceasta forma se numeste epicondilita humerica ulnara si durerea incheieturii mainii poate fi tratata cu medicamente antiinflamatoare, atele care amelioreaza presiunea asupra incheieturii mainii si optiuni suplimentare de tratament, cum ar fi terapii calde si reci. Medicii folosesc terapia cu rece pentru a reduce activitatea inflamatorie. Terapiile termice sunt folosite pentru a promova circulatia sangelui. In anumite cazuri, medicul recomanda si o operatie in care se taie ligamentul de deasupra tunelului carpian, creand astfel mai mult spatiu pentru tendoane si nervi. Durerea incheieturii mainii poate fi redusa prin compensarea miscarilor monotone cu incarcare unilaterala prin contramiscari si perioade regulate de repaus. Imobilizarea ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerii, iar cei care sufera adesea isi tin bratul nemiscat din proprie initiativa.

Pansament neuromuscular pentru epicondilita

Utilizarea preparatelor de cortizon in zona tesutului tendonului este, de asemenea, considerata critica. Asa-numitul brat sau bandaj pentru epicondilita este adesea folosit in terapie. Acest bandaj special de presiune exercita presiune asupra zonei de inserare a tendonului si poate ajuta la reglarea tensiunii musculare si la eliberarea tensiunii. O alta varianta este tratamentul cu ace de acupunctura, tratamentul cu Botox este inca testat, dar experimentele au aratat un posibil efect de relaxare musculara din cauza reducerii conducerii nervoase. Daca masurile terapeutice de mai sus nu amelioreaza simptomele, poate fi utila imobilizarea antebratului in gips pentru aproximativ doua saptamani. Cu toate acestea, intr-un tratament ulterior, acest ingredient activ este utilizat ca efect dorit, de ex.

Cu toate acestea, imobilizarea suplimentara trebuie facuta cu o atela sau gips. Un bandaj de presiune este util daca umflarea este severa. Ridicarea bratului afectat amelioreaza adesea durerea. Daca se stie ca o anumita activitate este cauza inflamatiei, aceasta trebuie evitata pentru o perioada mai lunga de timp. Daca este o activitate pe care o desfasoara pacientul ca parte a muncii lor, ar trebui sa va ganditi si la modul in care puteti face cerinta mai usoara in viitor. Tastaturile de computer proiectate ergonomic pot fi adesea folosite util in munca de birou. Tehnologia de sistem adecvata este selectata pe baza tabloului clinic.

Aplicarea benzii depinde de structurile care provoaca disconfort. Pot fi utilizate diferite sisteme si tehnici de banda.

Tratamentul tendinitei, tendinitei

Mecanismul de dezvoltare este cunoscut sub numele de leziune prin tulpina repetitiva si este, de asemenea, responsabil pentru simptome precum asa-numitul brat de sobolan sau tendinita. Modelele de miscare unilaterale provoaca microtrauma la tesut. Muschii degetelor, mainii si antebratului sunt supusi stresului constant si dezvolta iritatii care pot duce la inflamarea atasamentelor tendonului si a tesutului din jur la epicondil. In jargonul tehnic numit epicondilita se face distinctia intre doua forme, in functie de localizarea iritatiei. In cotul de tenis, sunt afectati extensorii si atasamentele lor de tendon din exteriorul cotului. Se vorbeste despre epicondilita humer radial sau, in cel mai rar cot al jucatorilor de golf,