Samsung Galaxy J: Cum sa remediati problemele de memorie?

Ecosistemul Android  include cea mai larga piata de smartphone-uri cu terminale de toate felurile si preturile, de la cele mai scumpe si avansate telefoane mobile din lume pana la cele mai accesibile si simple versiuni pentru utilizatorii care nu au nevoie de tot potentialul tehnologic al celor mai noi dispozitive. Dintre acest tip de terminale se remarca familia Samsung Galaxy J , cu pana la patru modele scalate pe functii, desi toate sunt destul de accesibile la nivel de pret.

Problema este ca de obicei nu ofera cele mai bune functii, spatiul de stocare fiind cel mai sensibil dintre toate., cu o cantitate de memorie care poate deveni insuficienta mai devreme decat era de asteptat. Este ca, daca sistemul de operare Android ocupa deja o cantitate considerabila de memorie, imediat ce descarcam mai multe aplicatii, telefonul ne poate avertiza ca nu are mai mult spatiu. Prin urmare, va oferim o serie de sfaturi si trucuri pentru a rezolva problemele de memorie ale Galaxy J2, J3, J5 si J7 .

Familia Samsung Galaxy J apartine gamei joase a companiei sud-coreene, cu preturi foarte interesante desi dotari mai limitate in comparatie cu cele mai avansate terminale. Prin urmare, este foarte probabil ca cei 8 GB de stocare ai sai sa devina rapid invechiti la scurt timp dupa achizitionarea terminalului.

Terminale precum Galaxy J2, J2 Prime si altele asemenea au cantitati foarte mici de stocare, cu 8 GB dintre care 4 GB sunt rezervati pentru instalarea sistemului de operare ; Din acest motiv, mai avem doar 4 GB pentru a instala aplicatii si a salva fisiere multimedia, printre altele, cu care este posibil ca sistemul Android sa ne avertizeze la fiecare doua ori trei ca nu avem suficient spatiu de stocare . Putem sterge oricand memoria cache prin Setari – Stocare – Stocare interna – Date in cache . Sau putem curata si folderele de imagini si videoclipuri trimise de pe WhatsAppprin exploratorul de fisiere al terminalului, totul pentru a elibera spatiu de stocare.

Desi cea mai interesanta varianta este achizitionarea unui card de memorie microSD Clasa 10 cu certificat A1 pentru a extinde memoria de stocare a terminalului. Sunt carduri ideale pentru stocarea continutului multimedia precum fotografii si videoclipuri, precum si aplicatii compatibile cu acestea. Din acest motiv, trebuie doar sa introducem noua cartela in slotul corespunzator, aflat in general in partea interna din spate a terminalului, langa SIM, cu mobilul oprit.

Odata ce cardul de memorie este introdus, putem incepe sa eliberam spatiu pe terminalul nostru. Astfel, multe aplicatii va permit sa alegeti calea de stocare pentru datele dvs. , ceea ce ne va permite sa alocam o parte din memoria noului card stocarii datelor aplicatiei. In plus, Android va permite sa mutati o mana buna de aplicatii instalate pe cardul microSD.

Pentru a face acest lucru, trebuie doar sa mergem la Setari – Stocare interna – Aplicatii si sa cautam aplicatiile pe care dorim sa le mutam. Odata intrat in meniul fiecarei aplicatii, trebuie doar sa facem clic pe pictograma Mutare pe cardul SD . Dupa cateva momente, procesul se va termina si putem continua sa mutam aplicatiile compatibile din memoria interna pe cardul microSD, eliberand astfel spatiu de stocare pe Galaxy J. In cele din urma, procesul poate fi intotdeauna inversat daca dorim sa mutam un aplicatia de pe microSD in memoria interna a telefonului mobil.