Celebritatile au colectii trasnite

Vedetele au multa imaginatie cand vine vorba de colectionat: cutite, papusi de portelan, dulapuri, retete de bucatarie si asta nu e tot.

Julia (ex-Sexxy) are o pasiune periculoasa pentru cutite. Cantareata, impreuna cu impresarul si iubitul ei, Bogdan Jianu, colectioneaza cutite de vanatoare sau de lupta. Pana acum, au strans aproape 20 de arme albe. Nu ne putem abtine. Cum vedem unul mai deosebit, il cumparam, declara blonda atat de sexxy. Totusi, cel mai scump obiect al colectiei este un cutit primit in dar de la un prieten care era la curent cu hobby-ul lor.

Eugen Cristea si Cristina Deleanu strang amintiri din toate calatoriile. Asa s-au trezit cu adevarate colectii de ceasuri desteptatoare, clopotei, servetele, chibrituri, flori uscate, masti venetiene de carnaval de diferite dimensiuni si, mai presus de toate, dulapuri miniaturale, pasiunea care-i face sa-si care in nestire bagajele in brate, de teama sa nu se sfarame nepretuitele obiecte din cele mai alese esente. Odata ajunsi acasa, ultima achizitie este agatata in perete si umpluta imediat cu una dintre colectii. Casa a devenit neincapatoare pentru toate aceste suveniruri, dar amfitrionii sunt foarte mandri de fiecare exponat.

John Travolta are nu doar brevet de pilot si costum complet oferit de fortele civile de aviatie americane; are in hangar cinci avioane, unul si unul, pe care le piloteaza cu manuta sa ori de cate ori are ocazia. Preferat este un Boeing 707, din anii 60, pe care il foloseste pentru zborurile de… zi cu zi.

Dan Negru are o adevarata obsesie pentru ceasuri. Cumpara si poarta cu placere ceasuri de marca, constient ca fiecare exemplar este si o foarte buna investitie. De altfel, acesta este singurul accesoriu pe care il poate purta un barbat si prin care isi poate manifesta personalitatea, declara el. Cu timpul, a ajuns un adevarat cunoscator, fiind in stare sa spuna cu precizie ce fel de ceas are la mana interlocutorul sau si daca obiectul este unul de valoare.

Tom Hanks este innebunit dupa masinile de scris fabricate inainte de 1940. Le cumpara si le duce constiincios la reparat atunci cand este nevoie. Spune ca simte o satisfactie deosebita cand dactilografiaza scrisori pentru prietenii sai.

Pictorul Sabin Balasa aduna pietre. Din fiecare calatorie, sotii Balasa se intorc cu bagajele pline de pietricele de toate felurile: de rau, de ocean, de munte. Din Asia, din America, din Africa. Prietenii casei cunosc povestea, asa ca fiecare se prezinta la intoarcerea din vacanta cu sacul plin. Pietrele cu poveste au napadit casa, de aceea sunt triate din cand in cand. Criteriul de selectie? Apropierea de suflet, explica pictorul.

Demi Moore isi cultiva latura ludica cumparand papusi de portelan. Are atat de multe, incat a achizitionat special pentru ele o casa in care le expune. Colectia, in valoare de 2,5 milioane de lire sterline, va constitui in curand baza unui muzeu al papusilor. O pasiune asemanatoare, desi nu chiar atat de devoratoare, impartaseste si creatoarea de moda autohtona Romanita Iovan, care a pus la dispozitia iubitelor ei o camera intreaga.