Cele mai bune filme de la Studio Ghibli de vizionat pe Netflix

Filmele Studio Ghibli sunt comparate constant cu Disney , dar nu din cauza temelor sau a calitatii animatiei (lucru caruia se opun complet), ci din cauza impactului pe care l-au avut asupra culturii populare si pentru ca cele doua studiouri sunt vazute ca fiind principalii titani ai animatiei din lume. 

Cu toate acestea, criticii ar fi de acord ca filmele Studio Ghibli sunt cu adevarat capodopere complexe, care nu se pot compara cu simplitatea majoritatii povestilor Disney. Deci, daca sunteti in cautarea unor filme animate bune, nu exista o varianta mai buna decat acestea, pe care le gasiti pe Netflix , unde gasim o mare parte din catalogul Ghibli

Spirited Away

Film castigator al Oscarului pentru cel mai bun lungmetraj de animatie , fiind primul film strain si desenat in intregime manual pentru a castiga acel premiu, pe langa faptul ca a ajutat la prezentarea operelor lui Ghibli si Hayao Miyazaki unui public international. 

Urmeaza povestea unei tinere care, in mijlocul unei miscari, isi vede parintii transformandu-se in porci si isi ia un loc de munca la o baie pentru a se elibera si a-si salva parintii. Cu un stil absolut japonez, care prezinta elemente ciudate de fantezie si un mesaj subtil pe tot parcursul filmului, este considerata cea mai mare lucrare a studioului si unul dintre cele mai impactante  filme de animatie din istorie.

Incredibilul Castel Vagabond

Lucrarea lui Miyazaki care a urmat „Directia Spiritului” si este incarcata cu un mesaj urias impotriva razboiului. Amplasat in plin razboi din Irak, regizorul a vrut sa-si prezinte disconfortul si furia impotriva razboiului, dar cu o poveste care nu abandoneaza fantezia lui Ghibli

Povestea are loc intr-un regat fictiv care intra in razboi cu un alt loc si o prezinta pe Sophie , o tanara vrajita si transformata intr-o batrana si care se alatura confruntarii. Este o poveste care ne arata frumusetea vietii si daunele razboiului care sunt inaintea acelei perfectiuni. 

Vecinul meu Totoro

Al doilea film de la Studio Ghibli, care a fost regizat si de geniul Hayao Miyazaki , si in care a stabilit o mare parte din conventiile operelor sale, cum ar fi o eroina centrala legata de fenomene straine care au o anumita legatura cu cultura japoneza. 

Urmareste povestea unui profesor si a celor doua fiice ale sale care incep sa interactioneze cu spiritele padurii din Japonia postbelica . Temele de identitate, memorie, uitare si conexiune cu natura sunt centrul acestui frumos film care merita mai mult de o vizionare pentru a aprecia fiecare dintre detalii. 

Povestea printesei Kaguya

Primul film al Studio Ghibli de pe aceasta lista care nu este regizat de Hayao Miyazaki si care este una dintre cele mai recente intrari din catalogul sau. Bazat pe povestea japoneza cu acelasi nume, este o adaptare fidela cu un stil de animatie bazat in intregime pe arta desenata manual, ceea ce i-a adus si o nominalizare la Oscar.

Este o poveste despre feminism care pune la indoiala barierele care exista intre societatea japoneza si femei, precum si se concentreaza pe descoperirea de sine si pe alte teme profunde ale existentei si experientei de viata. O adevarata opera de arta. 

Kiki, Livrari la domiciliu

Unul dintre cele mai simple filme Ghibli , dar nu pentru asta mai putin important. Povestea acestui film o urmareste pe Kiki , o tanara vrajitoare care are capacitatea de a zbura si decide sa devina independenta la varsta de 13 ani cu sprijinul parintilor ei, totusi, odata afara, nu totul pare sa fie atat de simplu. 

Cu un alt rol feminin, filmul abordeaza separarea dintre libertate si securitate pe care oricine o poate gasi in independenta sa si modul in care isi creeaza propria versiune a lumii sau se adapteaza pentru a se potrivi. Este o poveste cu spirit adolescent, dar care se potriveste cu alte audiente.

Nausicaa din Valea Vantului

Un altul care vine din mana lui Hayao Miyazaki care a fost responsabil de scris aceasta manga inainte de a o adapta la cinema, care urmareste o printesa care vrea sa protejeze o jungla plina de insecte mutante care este amenintata de un regat strain. 

Urmand alte baze ale lui Miyazaki , cum ar fi legatura cu natura, forta independenta si problemele razboiului si ignorantei, aceasta lucrare este un alt clasic apreciat de critici si este, de asemenea, considerata una dintre cele mai mari animatii ale vremurilor. 

In special, aceasta este considerata o lucrare Ghibli , chiar daca a fost produsa de Topcraft , deoarece echipa a facut in mare parte parte din Ghibli dupa aceea.