Acesta a fost procesul impotriva lui Luis Miguel pentru „Nimic nu e la fel”: cine a fost Mariano Conti?

Avem deja o multime de barfe delicioase datorita sezonului final al lui Luis Miguel, La Serie. Si multi dintre noi au fost socati sa afle ca Luis Miguel a fost dat in judecata pentru plagiat.

In cel de-al doilea episod, vedem cum vor sa arunce evenimentul pentru lansarea albumului Nothing is the same (care a aparut initial in august 1996) si chiar si Pato Robles pierde zambetul cinic si ipocrit pe care il are atunci cand ii spun . stirile.

Se mentioneaza ca un compozitor pe nume Mariano Conti spune ca Kiko Cibrian a plagiat o melodie care suna identic cu „Nimic nu este la fel” .

Dar ce sa intamplat cu adevarat? Vom sparge aceasta barfa pentru tine bucata cu bucata.

Cine este Mariano Conti in viata reala?

Dupa cum stii, Luis Miguel, Serialul preia evenimente reale din viata cantaretului, desi poate schimba unele lucruri si nume.

Si acesta este cazul lui Mariano Conti, pentru ca, desi a existat un proces impotriva lui Luis Miguel pentru plagiat, acesta a fost facut de Francis Smith, un compozitor argentinian .

Se pare ca se afla in spatele hiturilor populare din tara sa, precum „De boliche en boliche”, „Otra vez en lavia”, printre altele. De asemenea, a fost un hit in anii ’70.

Acuzatia care l-a adus pe Luis Miguel in judecata

Francis Smith a sustinut ca piesa lui Luis Miguel „Nothing is the same” a fost o copie identica a piesei sale „Y tomorrow you will return” (care a fost lansata cu 25 de ani mai devreme) , pentru care a decis sa dea in judecata si a cerut despagubiri de doua milioane de dolari .

Potrivit acestei note de la El Universal care a fost publicata pe 10 noiembrie 1999, Luis Miguel era in turneu in Argentina si aproape profitand de asta, a mers in instanta sa depuna marturie pentru acest proces.

Avocatul aceluiasi reclamant a declarat ca Luis Miguel „a recunoscut anumite asemanari” intre cele doua melodii.

Intr-o alta nota publicata de Mercado in aceeasi zi, se asigura ca Luis Miguel, in instanta, a recunoscut ca cel putin sapte masuri au fost „asemanatoare” intre ambele piese.

El a mai spus ca pur si simplu a primit melodia, din moment ce nu a avut nimic de-a face cu compozitia, demarcandu-se astfel ca responsabil.

Versurile „Nimic nu e la fel” este de la argentinianul Alejandro Lerner, iar muzica a fost compusa de Kiko Cibrian.

De altfel, in ambele note se precizeaza ca Luis Miguel a mers efectiv sa depuna marturie in instanta in calitate de martor si ca s-a despartit si de Cibrian, care reiese ca in acei ani era fugar de justitia argentiniana.

Si care a fost concluzia? Procesul impotriva lui Luis Miguel pentru plagiat a fost solutionat pana la jumatatea anului 2000 si el a fost exonerat (la fel ca si Alejandro Lerner si Kiko Cibrian) de aceasta acuzatie.

Nu este singurul proces impotriva lui Luis Miguel pentru plagiat

Mi-as fi dorit sa fi fost singura data cand au luat zambetul Soarelui pentru o melodie pe care el s-a dedicat doar cantarii. Cu toate acestea, in 200th, aceasta poveste de groaza s-a repetat din nou.

Reclamantul cu aceasta ocazie a fost compozitorul mexican Marco Lifshitz , care a fost impotriva lui LuisMi, a casei sale de discuri si a lui Juan Carlos Calderon.

Potrivit lui Lifshitz, au folosit melodia pe care a scris  -o „I feel our breath” pentru a crea hitul lui Luis Miguel „Amarte es un placer” , care da numele albumului cu acelasi nume si care a aparut in 1999.

Lifshitz a spus ca si-a inregistrat melodia in 1997 si ca a prezentat-o ​​impreuna cu alte melodii regizorilor Warner Music Mexico, cand era inca WEA Productions.

Acest proces impotriva lui Luis Miguel pentru plagiat a continuat ANI, deoarece in 2007 s-a pronuntat o sentinta si s-a spus ca intr-adevar este vorba de plagiat, pentru care ar trebui sa plateasca 40% din profiturile generate de subiect.

De atunci, piesa a incetat sa mai cante la concerte. Dar se pare ca problema nu a murit, pentru ca exista note din 2018 care asigura ca Marcos Lifshitz a continuat sa lupte pentru ceea ce este corect.