Ce sa faci cand cineva iti spune te place?

Cineva a spus ca te place. Ce, acum? Stiti cum sa raspundeti cuiva care va transmite ca ii place de voi? Intimitatea poate fi infricosatoare, dar strategiile pentru ce trebuie sa faci daca cineva spune ca ii place de tine, te pot ajuta pe termen scurt si lung. S-ar putea sa fie doar un text de multumire sau sa va luati timp pentru a lua in considerare ceea ce va doriti.

Pare destul de simplu de gestionat un astfel de mesaj. In esenta este un mesaj pozitiv, o dovada ca cineva va apreciaza. In realitate, multe persoane care au conturi si anunturi pe site-urile de matrimoniale, sunt in dilema si nu stiu ce sa raspunda unui astfel de mesaj, conform datelor din sursa articol de pe matrimoniale365.ro.

Cum sa raspundeti cand cineva spune ca va place

Exista procese pe termen scurt si pe termen lung care trebuie sa se intample atunci cand cineva te place mai mult decat ca pe un prieten. Greselile pe care oamenii le fac in aceste situatii  au reprezentat subiectul multor filme de comedie. Nu exista reguli reale si fixe pentru relatiile umane, oricate carti si filme ar putea sa afirme acest lucru. Cu toate acestea, exista cateva aspecte pentru a face fata acestei declaratii, indiferent ca este vorba despre mesaje pe platformele de matrimoniale sau daca primesti un mesaj de la cea mai buna prietena.

Strategii pe termen scurt

Cand o fata sau un tip spune ca te place, probabil vei simti ca trebuie sa raspunzi imediat, indiferent daca iti place sau nu acea persoana. Cu toate acestea, atunci cand sunteti in aceasta situatie, este posibil sa simtiti ca nu stiti ce sa spuneti la fata locului si sa nu stiti ce sa faceti. Iata cateva idei.

Spune multumesc!

Indiferent daca simtiti sau nu la fel, recunoasteti ca persoana tocmai v-a facut un compliment. Probabil ca erau emotionati in legatura cu acest lucru, iar aceasta situatie este cu atat mai semnificativa. Primul lucru care trebuie spus este “Multumesc ca mi-ai spus!” Este simplu, este politicos si stabileste un ton de conversatie care poate ajuta la eliminarea tensiunii. De asemenea, va ofera o sansa de a face fata celorlalte strategii pe termen scurt pentru site-urile matrimoniale.

Asculta-ti intuitia!

Veti avea o reactie initiala atunci cand primiti un astfel de mesaj. Va fi imediat pozitiv sau negativ si usor de identificat. Totusi, aproximativ cinci secunde, mintea analitica va incepe sa examineze si sa sfasie aceasta reactie initiala. Este bine, este acolo pentru a va proteja, dar nu uitati niciodata reactia initiala. Daca nu va place de cineva, dar incercati sa vorbiti de el (,,E bogat, este chipes, toti ceilalti il plac!”), aproape sigur veti regrata. La fel, daca simtiti atractie fata de cineva, dar incepeti sa criticati sentimentul (,,Ce ar crede parintii mei?”), atunci va luptati cu voi insiva. Nu trebuie sa ii spui persoanei cum te simti imediat, ci recunoasteti reactia initiala ca fiind una care este adevarata. Vei examina asta mai tarziu.

Notificarea prin text

Cand cineva isi dezvaluie sentimentele prin intermediul textului, aceasta persoana poate fi prea emotionata ca sa-l dezvaluie in persoana sau poate ca textul este pur si simplu metoda preferata de comunicare de pe site-urile de matrimoniale sau alte aplicatii de socializare. Daca oricare dintre acestea este un aspect esential, este important sa nu fii jignit sau dezamagit de metoda aleasa pentru a transmite sentimentele. Este adevarat, totusi, conversatia care urmeaza textului ar trebui sa aiba loc probabil in persoana. Exista semne importante non-verbale care ar fi ratate intr-o conversatie text, cum ar fi sa vezi sinceritatea din privire sau sa ajungi la o imbratisare. 

Alegeti A, B sau C

Nu va lasati socati in intoarcerea sentimentului, deoarece sunteti surprinsi si nu doriti sa le raniti sentimentele. Aveti optiuni atunci cand cineva isi marturiseste sentimentele.

A este atunci cand iti place persoana respectiva si nu pare sa existe niciun motiv sa nu spui si tu acest lucru. Daca te-ai gandit la cat de mult iti place, acesta este exact momentul sa ii spui persoanei respective si mie imi place de tine.

B este atunci cand v-ati ingrijorat in legatura cu acest eveniment, deoarece puteti spune ca acea persoana va place si stiti ca sentimentul nu este reciproc. In acest caz, trebuie sa spuneti in mod traditional: ,,Imi place de tine, dar nu in acest fel”. Este mai bine sa fii sincer daca esti sigur de acest lucru.

C este cand nu esti sigur. Nu este nimic rau in a spune “Multumesc ca mi-ai spus! Uau, asta este o surpriza. Am nevoie de ceva timp pentru a procesa asta. Putem vorbi mai mult despre asta mai tarziu?” Deoarece creierului ii plac surprizele, s-ar putea sa obtineti o grabire a neurotransmitatorului simtitor, dopamina, atat timp cat surpriza nu este una negativa (ca in optiunea B). Daca nu sunteti sigur cum va simtiti, sa va luati ceva timp sa va ganditi la acest mesaj, este cel mai indicat.

Pana la urma, nimeni nu va poate spune exact ce sa faceti cand cineva spune ca va place. Cand se intampla, participati la una dintre cele mai intrigante si mai frumoase parti ale experientei umane. Este un mesaj usor de gestionat daca simtiti acelasi lucru. Daca sunteti mai putin entuziasmati in ceea ce priveste intalnirea sau intrarea intr-o relatie, asigurati-va ca sunteti bland cu sentimentele lor, fie ca va luati cateva zile sa va ganditi la cum va simtiti sau sa le lasati sa treaca.

Daca sunteti prieteni buni, este posibil sa fiti nevoit sa lucrati un pic mai mult pentru a face din nou prietenia sa para fireasca, deoarece persoana care a marturisit ca va place este posibil sa se simta penibil si nesigura cum sa procedeze in continuare.