Spatiul de servit masa – idei de amenajare in stil minimalist

Doar pentru ca locuinta ta nu permite amenajarea unui loc de servit masa complet, formal, nu inseamna ca nu poti crea un spatiu minunat. Amenajarea unui loc special pentru servit masa, daca spatiul nu iti permite, poate fi dificil, dar cu putina planificare si organizare, poti sa utilizezi fiecare centimetru patrat intr-un mod optim.

In cele ce urmeaza sunt prezentate cele mai bune sfaturi legate de amenajarea unei zone de servit masa, chiar daca spatiul este redus, fara a crea iluzia de supraaglomerare. Cititi mai departe pentru a vedea ce idei vor functiona cel mai bine in propria casa. Cu ajutorul acestor sfaturi, puteti crea un spatiu functional si minimalist, clik aici pentru mai multe informatii pe 1001case.ro.

Delimitati spatiul disponibil 

Primul pas pentru amenajarea oricarui spatiu este definirea acestuia. Daca spatiul de servit masa face parte dintr-o alta camera precum bucataria sau living-ul, veti dori sa lamuriti rolul principal al acestei zone. Facand acest lucru va contribui la clarificarea functiei spatiului, ceea ce este crucial pentru orice proiect de design interior de succes.

Pentru a delimita zona de servit masa de alte camere, exista mai multe modalitati. Puteti adauga o lustra suspendata, ceea ce va ajuta si la crearea iluziei de spatiu. In mod alternativ, puteti alege sa incorporati un covor sub masa. Utilizarea uneia sau a ambelor metode va va ajuta sa delimitati zona de servit masa, intr-un mod corespunzator care va crea o nota de rafinament si eleganta.

Fii creativ

Uneori, atunci cand lucrezi cu spatii mici, nu ai luxul de a adopta stilul traditional sau vintage. In timp ce o sala de mese obisnuita formala ar include de obicei o masa lunga captusita pe fiecare parte cu scaune, un spatiu mic nu trebuie sa arate neaparat asa. Aveti libertatea de a deveni creativ cu modelele de scaune si de a gasi un aranjament care sa se potriveasca perfect in spatiul disponibil.

Ganditi proiectul de amenajare in ansamblu. Ati putea folosi banci in locul scaunelor pentru a ocupa mai putin spatiu. O alta idee este sa optati pentru scaune pliante si mese extensibile. 

Mobilier usor si de dimensiuni mici

In design-ul interior, este important sa se ia in considerare proportia dimensiunilor pentru toate articolele de mobilier. In timp ce acest lucru poate parea dificil, este vorba doar de faptul ca ar trebui sa alegeti articole de dimensiuni potrivite pentru zona de servit masa. Astfel, veti reduce senzatia de supraaglomerare.

In spatiile mici, este indicat sa achizitionati piese de mobilier usoare si multifunctionale. In general, aceasta inseamna sa optezi pentru un mobilier care are picioare si rotile pentru transport. Pe cat posibil, un loc amenajat special pentru servirea mesei este indicat sa fie amplasat intr-o zona care se bucura cel mai mult de lumina naturala. Lumina din incapere va reprezenta un plus in ceea ce inseamna ideea de spatiu.

Confort

In cele din urma, retineti ca zonele amenajate pentru servirea mesei sunt spatii intime. Sunt spatii destinate oamenilor sa stea si sa vorbeasca ore in sir, in timp ce se bucura de o cina delicioasa. Spatiile mici adauga in mod inerent sentimentului de intimitate, asa ca nu exista niciun motiv sa nu amenajati o zona speciala pentru servirea mesei. Pentru a profita la maxim de spatiul mic trebuie sa aveti in vedere si elementele care tin de confort. Acest lucru se refera la tapiteria scaunelor, dimensiunea sezutului, tipul de masa si inaltimea acesteia.

Raspunsul evident pentru a face acest lucru este prin incorporarea materialelor textile, in principal. Adaugati cateva perne pe scaun. Dincolo de acest aspect, accesoriile potrivite pot aduce si un sentiment de confort in ceea ce priveste ideea de spatiu. In acest sens o oglinda este ideala.

Corpuri de iluminat

Corpurile de iluminat sunt in tendinte in 2020 atat in ceea ce priveste bucatariile, cat si spatiile de servit masa. In functie de stilul general al locuintei puteti opta pentru lustre de dimensiuni mari sau pentru benzi LED multicolore, RGB. Banda LED poate fi integrata si in corpurile de mobilier sau in jurul oglinzilor.