Canalul de conversie pentru achizitii: canalul de optimizare front-end pentru site-uri web de afaceri noi

Fiecare afacere online are un canal de conversie bine drenata, incadrata in modelul lor de marketing. Cu toate acestea, majoritatea acestor canale nu sunt concepute pentru a fi centrate pe client.

Un canal de conversie centrata pe client nu este o palnie de marketing avansat. Este adoptarea unei abordari optimizate care se bazeaza pe ciclul de comportament al clientilor.

Un client ar putea fi interesat sa stie ce incercati sa vindeti, dar asta nu inseamna ca va converti. Adica, exista posibilitatea ca o conversie sa aiba loc si, din nou, s-ar putea sa nu se intample.

Intregul proces functioneaza in functie de modul in care o afacere este adaptata pentru a se potrivi cu ora de nevoie.

Nicio palnie de afaceri nu poate fi facuta de aceeasi forma (un con absolut). Pentru a incepe sa convertiti noi clienti potentiali, trebuie sa incepeti sa proiectati nevazutul – tipul de canal de conversie potrivit pentru afacerea dvs.

Intelegerea dinamicii unui canal de conversie centrat pe client 

De cele mai multe ori, o palnie de conversie este adesea considerata ca un simplu con care prezinta un capat lat din fata si un capat ingust in spate, cu portiunea din mijloc cuprinzand diferitele etape luand conducerea pe conducta pana la conversie.

Diagrama de mai jos este o palnie de conversie despre care multi cred ca este ceea ce au nevoie pentru conversia afacerii lor.

Dar lucrul este ca, acest tip de palnie conica este etapa completa si este aplicabila doar pentru afacerile care genereaza cu succes conversiile dorite de ani de zile. Cu toate acestea, modelul nu va functiona pentru un nou startup care incearca sa gaseasca noi perspective de afaceri chiar de la zero – cea mai grea parte a unui proces de conversie a afacerii.

Generarea de perspective este o serie de munca si aceasta este etapa in care companiile vor trebui sa depinda foarte mult de tactici cheie precum SEO, content marketing, inbound si social media, pentru extinderea bazei de clienti. Este diferit de retinerea clientilor potentiali si, prin urmare, trebuie sa alegeti palnia potrivita care va ajuta la adaptarea unui anumit serviciu in functie de ora de lucru in care aveti nevoie.

Tipuri de canal de conversie in dezvoltarea web

O palnie de conversie pentru dezvoltare web, atunci cand este segmentata, se incadreaza in trei conducte distincte. Iata cum sunt etichetate cele trei parti ca fiind de catre expertii in marketing –

 1. Palnie de achizitie
 2. Palnie de activare
 3. Canal de generare de bani

Fiecare tip de canal de conversie are un anumit scop. O palnie de achizitie nu poate indeplini nici functia unei palnie de activare, nici a unei palnii de monetizare. Necesita o strategie de optimizare diferita si un plan separat de atac. Acesta este motivul pentru care este mai bine sa aruncati o privire mai atenta asupra structurii si functiei fiecareia dintre aceste palnii in mod individual. Prin urmare, in acest articol, sa ne concentram toata atentia pe partea superioara a conductei – Palnia de achizitie.

Lucrul fantastic despre o palnie de conversie pentru achizitie

Scopul unei palnie de achizitie este de a ajuta companiile sa atraga noi clienti si potentiali in bucla. Nu ar trebui sa va ofere nicio conversie.

Retineti ca incercati sa gasiti noi perspective care credeti ca se potrivesc cu interesul publicului tinta. Si da, construirea unui aspect perfect de design web integrat cu tacticile SEO potrivite nu va functiona aici. Asta nu inseamna ca nu veti investi banii in construirea unui design web prietenos cu SEO, cu cea mai buna experienta de utilizator.

Tot ceea ce incerc sa spun este ca a-ti convinge noii clienti sa ia primul apel la actiune este procesarea timpului. Ei nu sunt constienti de dvs. sau de tipul de servicii de calitate pe care le oferiti. Ce face punctul tau de vanzare unic mai bun decat altii?

Aici structura canalului de achizitie va defini ora de nevoie in ciclul de decizie al cumparatorului. Imaginati-va ca mergeti la un magazin cu amanuntul din apropiere fara a avea nimic special in minte.

Probabil ca esti acolo doar pentru a rasfoi cand esti abordat de un agent de vanzari infometat. Prea multa atentie la momentul nepotrivit poate strica spectacolul si poate chiar enerva un client. Poate preferati sa parasiti magazinul imediat.

Acum imaginati-va asa – sunteti in cautarea unui pulover cu gat testoasa si mergeti la magazinul cu amanuntul. Vanzatorul infometat vine in fata si esti bucuros sa fii abordat de cineva pe care il poti intreba. Primesti ceea ce iti doresti, il cumperi si iesi fericit din magazin. Ce se intampla daca agentul de vanzari nu a fost acolo pentru a te intampina? Ai fi fost foarte iritat de lipsa de atentie.

Timpul de nevoie este, prin urmare, un factor important in achizitionarea clientilor

Canalul de conversie pentru achizitie ajuta la eliberarea drumului in ciclul de cumparare al unui client. Le ofera un motiv sa treaca direct in pipeline-ul afacerii dvs., de unde echipa de vanzari ii poate duce prin dezvoltarea si stabilirea unei bune relatii cu clientii.

Un client in stadiu incipient trebuie lasat singur sa rasfoiasca pentru a se educa despre un anumit serviciu de afaceri. O abordare de vanzari foarte receptiva in aceasta etapa este inadecvata. Destul de interesant, clientii isi pot auto-identifica calea catre conversie atunci cand le oferiti optiunea potrivita – plasand nevoia potrivita a orei.

Cresterea in etapa de achizitie a unei palnii de conversie

Aceasta este etapa principala a unui proces de cultivare a potentialului si este o combinatie intre cresterea potentialului si cresterea potentialului.

Nota: atunci cand afacerea dvs. trece la urmatoarea etapa a canalului de conversie, cresterea potentialului nu mai are niciun rol de jucat.

O palnie de achizitie mai este numita si etapa de social nurturing, deoarece promovarea online si in retelele sociale trebuie sa fie acordata mai multa atentie acum.

Iata etapele canalului de conversie pentru achizitie:

 1. Constientizarea

  Fiecare investitie pe care o face o afacere este concentrata pe atragerea atentiei unui prospect catre identitatea marcii. Atentia este atrasa mai mult catre conexiunile sociale, PR, acoperirea media si continutul cu intrebari concentrate precum „Ai auzit?” si „Stiai?”.

 2. Curiozitate

Cand oamenii sunt constienti de un nume de marca, vor fi curiosi sa stie ce face afacerea ta. Acesta este momentul in care companiile trebuie sa se concentreze mai mult pe metode de marketing promotionale continue si interesante.

Pe baza cerintelor unei afaceri, o palnie de achizitie este subdivizata intr-un numar de palnii, fiecare cu un scop unic. Unele dintre canalele care sunt utilizate in mod obisnuit pentru achizitia de clienti:

 • Canalul de actualizare de proba
 • Palnia de carte gratuita
 • Valoarea in avans
 • Palnia telefonului de fotbal

Cu toate acestea, niciunul dintre acestea nu este la fel de versatil precum palnia de oferta a aschiilor. De ce? Scoate oferta de baza direct din inventarul de active si o plaseaza in centrul canalului de conversie a achizitiilor. Un alt lucru grozav despre palnia de oferta a fragmentelor este modul in care combina toate celelalte tipuri de palnie de achizitie pentru a forma o singura conducta cu o valoare adaugata.

Acest lucru ajuta la multumirea atat clientului (care se familiarizeaza nou cu serviciul), cat si proprietarului afacerii (care este nou in comertul online).

Palnia de oferta a fragmentelor este cea mai eficienta palnie de achizitie. Acesta este modul in care functioneaza sistemul si cum il puteti utiliza pentru conversia cu succes a potentialilor dvs.

Sa presupunem ca ati creat un ghid tutorial pentru incepatori care ofera oamenilor instructiuni pas cu pas despre cum sa lansati un site de comert electronic. Ar fi greu sa convingi perspectivele reci sa se converteasca. Deci, te hotarasti sa folosesti abordarea splinter marketing. Dupa cum spune si numele, ceea ce trebuie sa faci este sa scoti o bucata (nucleul) din cursul accidental si sa o pui in partea din fata a palniei la un pret mai mic. 

Este important de mentionat ca acest tip de oferta facuta, nu este destinata profitului. Este pur si simplu o strategie folosita pentru a va transforma potentialii in cumparatori – pana la urma de asta are nevoie afacerea dumneavoastra – o multime de clienti pentru a supravietui pe termen lung. De fapt, se spune ca o oferta fragmentata se converteste mai bine decat o oferta in bloc. Iata cateva beneficii pe care doriti sa le cunoasteti despre utilizarea ofertei fragmentate in achizitia de clienti.

 • Le ofera clientilor noi, care nu sunt inca siguri daca se pot baza pe serviciul dvs., sansa de a incerca serviciul dvs. la un pret scazut inainte de a accepta oferta de servicii in vrac.
 • Nu trebuie sa oferiti serviciul gratuit.
 • Le ofera clientilor un motiv pentru a va impartasi detaliile informatiilor lor in schimbul unui serviciu valoros.

Odata ce canalul de achizitie a reusit sa atraga clientii potentiali sa treaca pragul, este timpul ca celelalte elemente ale angajamentului clientilor din aspectul designului site-ului dvs. sa intre in joc.

Cu toate acestea, ar trebui sa retineti ca o palnie de achizitie este destinata doar hranirii de noi clienti potentiali. Nu va va ajuta pe termen lung, pentru care, ar trebui sa va actualizati canalul de conversie la celelalte etape ale conductei – adica atunci cand ati reusit sa achizitionati un grup de clienti potentiali pe care ati dori sa-l pastrati .