De ce este important sa va creati un brand?

Branding-ul dvs. va mentine la curent in domeniul ales, va deschide usi si creeaza o impresie de durata asupra clientilor. Prin comercializarea cu succes a marcii dvs., veti avea control asupra perceptiei initiale a oamenilor. Daca nu-ti creezi propria marca, altcineva o va face, iar rezultatul ar putea sa nu fie in favoarea ta.

Relativ vorbind, un brand puternic isi influenteaza publicul tinta si lucreaza peste timp pentru a-i implica pe cei care ar putea sa nu fi fost vizati deloc.

Un brand de succes se autopromoveaza, stimuleaza o experienta unica, respira loialitate si ofera consistenta in calitatea serviciului pe care il ofera. Marcile sunt, de asemenea, folosite ca o modalitate de conectare la nivel universal.

Iata cateva motive pentru care este important sa va prezentati un brand .

Vei fi un expert in domeniul tau

Nu toata lumea stie cine esti si, din moment ce asta inseamna ca probabil ca nu au idee ce faci si cat de bine faci asta, este vital pentru tine sa-ti oferi un pic de recunoastere abilitatilor. Branding-ul tau nu se refera in totalitate la cine esti ca individ, ci mai ales despre ce fel de servicii si bunuri poti oferi.

De obicei, un client va alege pe cineva despre care a auzit anterior pentru a lucra la cel mai recent proiect al lor, iar daca nu ai lasat o impresie care sa arate ca esti un guru in domeniul tau, nu ai noroc. Ar fi un inconvenient daca un client ar sti cine esti, dar habar n-ar avea despre calitatea serviciilor pe care le oferi.

Nu ar avea nimic care sa te deosebeasca de restul, iar mediocritatea te va urma.

Eliberarea de acest tipar inseamna ca trebuie sa va marcati serviciile .

Deveniti un activ

A avea un bun unic si care impune respect este o investitie buna, mai ales daca esti un designer independent. Prin branding-ul dvs., deveniti atuul si produsul pe care il comercializati este setul dvs. de abilitati sau servicii. Esti propriul tau produs unic si nimeni nu iti poate lua asta.

Structurarea dvs. pentru a deveni un activ va adauga valoare nu numai afacerii dvs., ci si abilitatilor si experientei dvs.

Cand esti atuul, afacerea ta se invarte in jurul tau si, prin urmare, esti de neinlocuit. Vei fi recunoscut pentru cine esti si, cel mai important, pentru ceea ce faci .

Fii o forta memorabila

Cand companiile repeta enervant reclame TV si radio, nu incearca sa-ti vanda produsul in acel moment, o fac astfel incat primul lucru pe care ti-l amintesti cand mergi la un magazin universal sa fie marca lor. Nu conteaza ce linie de produse alegi, atata timp cat mergi cu marca lor. Acelasi concept cand vine vorba de branding-ul tau.

Daca marca dvs. poate ajunge cu succes si influenta clientii potentiali atunci cand isi pornesc browserul sau au nevoie de un anumit proiect la care sa fie lucrat, marca dvs. este primul lucru care le vine in minte.

Sa ai un nume captivant pentru afacerea ta independenta, usor de retinut, este un plus. De exemplu, cand te gandesti la browsere de calitate cu elemente personalizabile, la cine te gandesti? Pentru mine, este Firefox.

Numele si imaginea din spatele marcii sunt pur si simplu convingatoare.

Stai deasupra celorlalti

Ceea ce defineste un brand sunt serviciile sau produsele din spatele acestuia.

De exemplu, cine ar fi WordPress fara serviciile sale de management de continut? Doar un nume captivant si nimic mai mult. Crearea unui brand care sa iasa in evidenta necesita sa dezvolti o imagine care sa fie in concordanta cu ceea ce are de oferit brandul tau.

Imaginea pe care o alegeti pentru a va reprezenta marca ar trebui sa fie simpla, directa si sa transmita ceea ce faceti dvs. sau afacerea dvs.

Culorile pe care le alegeti ar trebui sa provoace interes si ar trebui sa utilizati teoria culorilor pentru a face logo-ul dvs. creativ si unic.

Construiti incredere si recunoastere

Marcarea dvs. va permite sa interactionati cu usurinta cu clientii dvs. si sa construiti incredere. Odata ce clientii tai incep sa aiba incredere in tine, nu vor uita niciodata ceea ce ai de oferit. Din construirea increderii vine si recunoasterea.

Sansele sunt ca daca un client are incredere in tine, atunci nu va ezita sa-ti recomande contactele. In timp, aceasta evolueaza intr-o relatie puternica, care in schimb transforma clientii tai in clienti fideli.

Mai usor sa te gasesc

O marca usor de retinut este mai usor de gasit . Daca marca dvs. are proprietati unice si reuseste sa atraga atentia, atunci veti avea sanse mult mai mari ca clientii potentiali sa auda despre dvs. si sa va gaseasca cu usurinta.

De exemplu, Apple este un brand puternic care a atras noi clienti prin incalcarea standardelor si atingand niveluri mai ridicate de inovatie. Daca introduceti cuvantul „Apple” in Google, primul lucru care apare este Apple.com, nu definitia sau continutul fructului propriu-zis.

Este o realizare remarcabila. Marca Apple a devenit un element de baza in propria sa nisa si va fi intotdeauna usor de gasit. Ar trebui sa aplici aceleasi principii, sa oferi servicii bune, sa incalci cateva standarde, sa creezi o reprezentare unica, iar brandul tau va inflori.