5 pasi pentru a depasi timiditatea

Timiditatea te limiteaza si asta te afecteaza. Iti vom explica motivul timiditatii si ce sa faci in acest sens.

Timiditatea implica sa te simti putin speriat atunci cand oamenii sunt prin preajma, mai ales daca oamenii sunt straini. Este ceva ce ni se poate intampla tuturor, desi unora li se intampla foarte frecvent si se simt incomod atunci cand sunt alaturi de oameni in care nu au incredere sau in grupuri mari. Depasirea timiditatii este un element cheie in dezvoltarea noastra personala, emotionala si sociala.

„Timiditatea este o conditie straina inimii, o categorie, o dimensiune care duce la singuratate.”

Dar trebuie sa fii constient de ceva important: a fi timid nu trebuie sa implice niciun tip de problema sau boala, nici nu implica fobie sociala sau ceva de genul asta. De fapt, multi oameni timizi isi doresc sa-si poata depasi timiditatea.

Despre asta vom vorbi aici, cum sa depasim timiditatea in cinci pasi simpli . Ai nevoie de vointa, perseverenta si, mai presus de toate, sa nu cedezi descurajarii. Mai devreme sau mai tarziu, aceasta timiditate va fi depasita.

Ce pasi sa faci pentru a depasi timiditatea?

1. Pentru a depasi timiditatea, concentreaza-te spre exterior

2. Pregateste ceea ce vei spune sau cere

3. Trimiteti semnalele potrivite

4. Ajuta-i pe ceilalti sa depaseasca timiditatea

5. Invata sa gestionezi anxietatea

Nu se va intampla peste noapte, dar incetul cu incetul ai putea depasi timiditatea cu acesti pasi care te vor face sa iesi din zona ta de confort

Timiditatea provoaca auto-absorbtie . Oamenii timizi simt adesea ca nu au nimic de spus pentru ca nu au ceva uimitor de spus sau nu pot fi centrul petrecerii.

Pentru a depasi timiditatea este necesar sa scapi de aceasta gandire centrata pe sine. De asemenea, trebuie sa uiti de „nu pot” si sa te concentrezi pe ceea ce se intampla afara . Cel mai bun conversator nu este intotdeauna cel care vorbeste cel mai mult, ci cel care asculta cel mai bine si pune intrebarile potrivite.

Ti-e rusine sa vorbesti? Ei bine, lasa-i pe ceilalti sa vorbeasca! Incepeti un subiect actual sau de actualitate sau pur si simplu da-i celuilalt sansa de a vorbi despre ei insisi. 

Nu este usor sa incepi o conversatie sau sa improvizezi o intrebare . Daca de obicei simti acele momente de timiditate, purta intotdeauna un as -sau mai multi- in maneca. Pe masura ce exersati sa incepeti o conversatie, pregatiti cateva intrebari sau subiecte de conversatie.

Amintirea a ceea ce au spus oamenii cu ocazii anterioare va ajuta, de asemenea, sa va relationati cu oamenii pe care i-ati vazut deja. Este o modalitate buna de a face un prim pas spre depasirea timiditatii.

„Cea mai frecventa cauza a timiditatii este o parere excesiva despre propria noastra importanta.”

Dar a depasi timiditatea nu inseamna doar a vorbi. Oamenii timizi sunt adesea vazuti ca ostili si distante si chiar inabordabili. Asta este o chestiune de atitudine.

In acest fel, este mult mai probabil ca oamenii sa vrea sa vorbeasca cu tine daca le zambesti si esti prietenos . Nu da semne ca vrei sa parasesti conversatia. Priveste persoana, acorda atentie gesturilor si cuvintelor sale. In acest fel, vei manifesta interes pentru ceea ce spune. De fapt, interlocutorul tau il va aprecia.

„Este mai usor sa obtii ceea ce iti doresti cu un zambet decat cu varful unei sabii.”

Acest lucru, care poate parea o prostie, nu este deloc. Dar cum ai de gand sa-l inveti pe altul sa depaseasca ceva cu care tu insuti nu esti capabil sa-l infrunti? Din exterior este mult mai usor sa observi ce se intampla si sa gasesti un punct de vedere mai larg.

A ajuta pe altul ne ofera ocazia sa iesim din acea auto -absorbtie despre care vorbeam la inceput si sa descoperim ca este mai usor decat pare. Neintentionat, ne este usor sa ne trezim facand ceea ce vorbeam si pe care nu am putut sa il aplicam din lipsa de naturalete sau convingere.

Timiditatea este un tip de anxietate sociala . Relaxarea si invatarea sa ai incredere in tine este esentiala pentru a gestiona eficient situatia.

Poti incerca diferite tehnici de relaxare pana cand gasesti una care este usor de implementat pentru tine. Poate fi tehnici de respiratie, vizualizare sau repetare a gandurilor pozitive. Practicarea sportului este de asemenea eficienta.

In concluzie, stim ca depasirea timiditatii nu este ceva usor. Cu toate acestea, exista multe lucruri pe care le puteti face pentru a atinge acest obiectiv. Cu toate acestea, este clar ca la inceput nu va fi usor si va trebui sa va „fortati”. Dar, cu mai multe incercari, lucrurile vor veni de la sine.