Top 6 filme de vizionat pe Amazon Prime chiar acum

Sunt cu siguranta numeroase filme excelente disponibile pe Amazon Prime, dar gasirea lor poate fi asemanata cu cautarea aurului intr-un ocean nesfarsit de mal. Amazon Prime Video ofera o varietate impresionanta de filme esoterice si minunate, multe dintre ele fiind mai putin cunoscute, dateaza din ultimii 80 de ani. Totusi, este dificil sa identificam selectiile bune din multitudinea aparent nesfarsita de filme ciudate si slab realizate care sunt ascunse in adancurile platformei. Evident, Amazon are un repertoriu variat care include si filme horror ciudate, dar si pelicule film noir remarcabile.

Dar cine poate sa tina pasul cu toate acestea? Ei bine, noi putem. Sau, cel putin, ne straduim sa o facem. Constienti ca biblioteca de filme a Amazon Prime se modifica lunar, adesea cu zeci de titluri noi, am alcatuit cu atentie lista noastra cu cele mai bune filme disponibile pe Amazon, avand in vedere aceasta provocare. Intreaga lista de filme o gasesti pe site-ul wikis.

Iata cele mai bune filme de pe Amazon Prime chiar acum:

1. One Night in Miami

Un rezumat concis al filmului One Night in Miami suna ca o adevarata placere pentru barbati: patru barbati pe drumuri, fara obligatii care sa-i tina in frau, si o limita a distractiei lor de seara care se ridica in cer. Dar cei patru barbati sunt Sam Cooke, Cassius Clay, Jim Brown si mai ales Malcolm X; orasul este de fapt Magic City; iar seara specifica este 25 februarie 1964, cand campionul la box categoria grea, Sonny Liston, a dat mana cu Clay si si-a pierdut titlul intr-o surpriza. Subiectele discutate de personaje includ, desigur, boxul, femeile si agitatia, dar se alatura si alte subiecte mai importante, precum identitatea afro-americana, identitatea americana si modul in care cele doua interactioneaza.

2. Licorice Pizza

Licorice Pizza este a doua oda a scriitorului/regizorului Paul Thomas Anderson catre Los Angeles in anii 1970: un oras proaspat sub umbra opresiva a crimelor familiei Manson si incheierea Razboiului din Vietnam. Insa, in timp ce in prima sa opera, Inherent Vice, personajul principal, Doc Sportello (interpretat de Joaquin Phoenix), afiliat culturii alternative, exploreaza cu sinceritate imprejurimile si urmareste firul paranoiei sociale pana la operatiuni de trafic de droguri vampirice si conspiratii FBI, protagonista Licorice Pizza, Alana Kane (interpretata de Alana Haim), refuza sa urmeze un astfel de fir.

3. Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford

Este Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford o oda adusa primului dintre cei doi subiecte ale titlului sau un cantec funebru despre al doilea? Este un portret fidel si autentic al istoriei sau o povestire stilizata in maniera folk a evenimentelor istorice? Poate ca este toate acestea. Cu siguranta, este mai mult decat suma raspunsurilor la intrebarile pe care le ridica, dar mai presus de toate, este un film care a dobandit statusul de icon in aproape un timp instant la momentul lansarii sale. Marele sau succes consta in simplitatea sa. Ai impresia ca Andrew Dominik nu a facut acest film, ci pur si simplu a curs din el, o relatare anecdotica a unei legende aduse la sfarsitul sau de toxicitatea inchinarii la eroi si a tradarii.

4. Shaun of the Dead

Impreuna, 28 Days Later si Shaun of the Dead au stabilit standarde pentru filmul „modern” cu zombi, care in mare masura au continuat pana in prezent. Primul a readus „zombii” la starea de a fi infricosatori, iar cel de-al doilea a aratat ca zeitgeist-ul cultural al domeniului zombilor (care castiga popularitate in acea perioada) poate fi exploatat pentru momente de ras imense. Cel mai important, cele doua tipuri de filme puteau coexista alaturi. Shaun of the Dead aduce o critica ironica si cu totul valida asupra vietii moderne, digitale si a muncii in birouri, prin minunatele sale cadre si planuri-secvente, care il arata pe Shaun, un lenes, plimbandu-se prin cartierul sau si nerealizand ca o apocalipsa zombi a avut loc.

5. RoboCop

In timpul sfarsitului anilor 1970 si al anilor ’80 indulcitori, termenul „industrie” a devenit peiorativ, iar Corporatiile Americane au curatat pana la alb doar cea mai functionala dintre meseriile calificate. In general vorbind, desigur: industria manufacturiera era in crestere, dar cele trei mari companii auto autohtone din Detroit – care se confruntau cu preturi astronomice la carburant datorita cresterii OPEC, precum si o concurenta straina tot mai mare si descentralizarea fortei de munca – au recurs la masuri drastice de reducere a costurilor, investind in automatizare (care, bineinteles, a lasat mii de oameni fara loc de munca, inchizand o serie de fabrici) si mutand facilitatile in tari cu “salarii mici” (distrugand si mai mult speranta pentru un loc de munca asigurat pe linia de asamblare in zona).

6. Saving Private Ryan

In ciuda amplorii sale coplesitoare, economia Salvarii soldatului Ryan este o realizare uluitoare a povestirii. Abia dupa un an de la infiintarea Dreamworks — studioul pe care l-a construit impreuna cu Jeffrey Katzenberg si David Geffen, permitandu-i practic frau liber asupra productiei sale creative — si incatusat de relativa dezamagire a lui AmistadSteven Spielberg a creat un portret imagistic de aproape trei ore al Europei in saptamanile de scadere ale celui de-al Doilea Razboi Mondial, toate fara a permite o data largimea de cosmar a conflictului sa depaseasca personajele din inima lui. Douazeci de ani mai tarziu, iar prima salva de 30 de minute a filmului, care detaliaza intr-un fel de documentar invazia de Ziua Z pe plajele din Normandia, ramane inca un film de razboi iconic, neclintit, dar atat de neclintit pe greutatea vietilor pierdute incat este un ceas care impiedica, chiar daca stii exact in ce te bagi – chiar daca l-ai mai vazut. In aceasta perioada initiala, brutala si fara suflare, aflam tot ce vom avea vreodata nevoie sa stim despre oamenii care locuiesc in acest peisaj literalmente strain, fiecare personaj (interpretat de oameni precum Vin Diesel, Barry Pepper si Giovanni Ribisi) au prezentat cu precizia unui maestru care a descoperit cum sa echilibreze cel mai bine toata aceasta greutate istorica.

Aceste filme remarcabile disponibile pe Amazon Prime ofera o gama larga de povesti si teme, captivand publicul cu naratiuni inovatoare si interpretari magistrale ale istoriei si societatii. De la intalnirea legendara dintr-o noapte dintre mari personalitati istorice, la umorul inteligent si critic al unui apocalipsa zombi, pana la explorarea unor subiecte sociale si economice profunde, fiecare film isi gaseste un loc special in inimile spectatorilor.