Testoasa de uscat mediteraneana

Testoasa de uscat mediteraneana

Testoasa Mediteraneana este un animal de companie grozav atat pentru incepatori, cat si pentru pasionatii experimentati. Ele raman una dintre cele mai populare specii de broaste testoase de companie. 

Credem ca acest lucru se datoreaza caracterului sau mare si adaptabilitatii. Testoasele europene cu pinteni au nevoie de o masa pentru broaste testoase ca incinta. Acest lucru se datoreaza faptului ca mesele pentru broaste testoase permit o suprafata maxima pentru testoasa dvs. sa se plimbe si sa-i regleze temperatura. Vivariile din lemn nu ofera suficient flux de aer.

Acest lucru poate cauza umiditate ridicata, ceea ce poate duce la probleme respiratorii. De asemenea, pepinierele din sticla nu sunt potrivite din acelasi motiv. Deoarece mesele pentru broaste testoase au un blat deschis, acestea trebuie asezate pe o baza stabila si departe de alte animale de companie sau copii mici.

Testoasele pot iesi afara sub supraveghere atenta, deoarece sunt cataratori si gropitori experti. Cel mai bine este sa folositi un stilou adecvat cu o zona umbrita pentru a le pastra intr-un singur loc. In acest fel, va sta departe de alte animale si plante nepotrivite care pot fi otravitoare.

Sinonimele despre Testudo sunt notoriu dificil de compilat cu orice grad de precizie. Statutul speciei mentionate a suferit un numar mare de modificari, fiecare dintre acestea introducand un nivel suplimentar de complexitate si ingreunand extrem de dificila cercetarea bibliografica asupra taxonilor.

Cele mai multe dintre listele anterioare, si nu putine dintre cele ulterioare, contin o proportie foarte mare de intrari complet false si un numar considerabil de specii descrise sunt acum considerate invalide, fie pentru ca sunt omonime, nu binomiale, fie pentru alte alte specii. motiv[ doi].

De atunci, datele secventei ADN au fost folosite din ce in ce mai mult in sistematica, dar in Testudines (broaste testoase si testoase de apa dulce), utilitatea lor este limitata: in unele dintre ele, se stie ca cel putin ADNmt evolueaza mai lent decat la majoritatea celorlalte animale[3].

Consideratiile paleobiogeografice sugereaza ca rata de evolutie a genei ARNr 12S mitocondriale este de 1,0-1,6% pe milion de ani in ultimele duzini de milioane de ani sau cam asa ceva in genul actual[4] si s-a demonstrat ca rata evolutiei ntDNA variaza. puternic chiar si intre diferitele populatii de T. hermanni;[5] acest lucru limiteaza alegerea secventelor pentru sistematica moleculara si face ca utilizarea ceasurilor moleculare sa fie discutabila.

Asigurati-va ca intelegeti pe deplin nevoile de baza ale unei testoase pentru temperatura si adapostire. Vremea si temperatura  tind sa fluctueze si nu sunt suficient de stabile pentru a-ti tine broasca testoasa afara pe tot parcursul verii.

Toate varstele au nevoie de incinte interioare si exterioare adecvate. Toate cele trei specii mentionate se gasesc in mod natural in sudul Europei, in apropierea regiunii mediteraneene, unde verile sunt lungi, calde si in mare parte uscate si unde temperaturile pot atinge 100 F+.

Testoasele sunt reptile si necesita caldura pe care o regleaza prin miscarea in si in afara soarelui. in timpul zilei. Temperaturile nocturne sunt de obicei mult mai scazute (in jur de 60F – 70F). O broasca testoasa poate mentine o temperatura mai ridicata a corpului in salbaticie pe timp de noapte, sapat in solul care a fost incalzit de soare in timpul zilei.

Desi sunt cunoscute in mod obisnuit ca broaste testoase de gradina, nu este recomandabil sa le lasati in aer liber zi si noapte, fara un anumit tip de protectie. Testoasele mai lungi de 10 cm pot trai afara in lunile de vara numai daca vremea este buna.

O sera bine ventilata sau un cadru rece pentru plante, cu acces usor la un tarc exterior este perfecta. Incinta exterioara ar trebui sa aiba zone umbrite si acoperite pentru a le proteja de schimbarile bruste ale vremii si ar trebui sa fie acoperita cu plase pentru a proteja testoasele de pradatori. Este foarte important sa aveti zone umbrite atat in ​​interior, cat si in exterior, unde broasca testoasa se poate ascunde in timpul zilei daca temperatura este prea ridicata si, de asemenea, sa doarma noaptea.

Apa proaspata ar trebui sa fie disponibila prin scufundarea unei tavi putin adanci in pamant pentru un acces usor, deoarece multor broaste testoase le place sa se scalde si sa bea.

Majoritatea testoaselor provin din regiunile mediteraneene si includ broasca testoasa lui Hermann (Testudo hermanni), broasca testoasa cu pinteni sau greaca (Testudo graeca) si testoasa marginata (Tesutudo marginata).

Toate aceste broaste testoase au cerinte de crestere similare, asa ca urmatoarea fisa de ingrijire va sublinia ingrijirea de baza pentru oricare dintre aceste specii. Cu toate acestea, diferite specii nu trebuie amestecate din cauza riscului de transmitere a bolii. Toate broastele testoase mediteraneene comune sunt incluse in  Conventia privind comertul international cu specii de fauna si flora salbatice pe cale de disparitie, ceea ce inseamna ca nu mai pot fi importate, vandute, oferit spre vanzare sau comercializat in alt mod in Europa fara o licenta speciala.

O broasca testoasa fara licenta poate fi oferita cadou sau pastrata ca animal de companie privat, dar toate testoasele trebuie sa fie inregistrate inainte de a fi cumparate sau vandute si pot fi microcipate atunci cand ating o dimensiune suficienta (mai mare de 100 mm lungime). Colectarea, importul si vanzarea broastelor testoase salbatice din aceste specii sunt total interzise.