Cele mai vizitate 10 muzee din lume

In fiecare zi , muzeele din intreaga lume sunt pline de turisti dornici sa se bucure de lucrarile lor. Inca un an, Luvru din Paris a fost din nou incoronat, de departe, drept cea mai populara dintre acele galerii de arta.

Acestea sunt cele mai vizitate 10 muzee din lume in ultimul an.

1. Muzeul Luvru din Paris

Luvru este din nou incoronat cel mai vizitat muzeu din lume. Aceasta fosta resedinta a familiei regale franceze a primit nici mai mult, nici mai putin de 8.600.000 de vizitatori in 2015. Acest muzeu, care gazduieste Mona Lisa, are peste 35.000 de lucrari in cei peste 60.000 de metri patrati de expozitii permanente.

2. British Museum din Londra

Pe locul doi, dar departe de primul ca numar de vizite, se afla Muzeul Britanic din Londra. Ceea ce a devenit deja cea mai populara atractie turistica din Marea Britanie a fost vizitata anul trecut de 6.820.686 de persoane. In acest muzeu puteti gasi celebra piatra Rosetta, o mare colectie de mumii egiptene si o reproducere a Partenonului din Atena.

3. Muzeul Metropolitan de Arta din New York

Situat in inima New York-ului, pe Fifth Avenue, cunoscutul si sub numele de Met a primit anul trecut 6.533.106 de vizitatori. In Muzeul Metropolitan de Arta din New York putem gasi lucrari ale unor artisti precum Goya, Velazquez, El Greco, Rembrandt sau Vermeer.

4. Muzeul Vaticanului din Roma

Din milioanele de turisti pe care Roma i-a primit anul trecut, 6.002.251 au vizitat Muzeul Vaticanului. Aceste galerii de peste sapte kilometri de traseu intra in incaperile impresionante ale Vaticanului, trecand prin fabuloasa Capela Sixtina sau Biblioteca Vaticanului.

5. National Gallery din Londra 5.908.254 vizitatori.

Acest muzeu este, in urma britanicilor, al doilea cel mai vizitat din Marea Britanie. Galeria Nationala din Londra a fost vizitata in 2015 de 5.908.254 de persoane. Printre cele mai remarcabile lucrari pe care le gasiti aici se numara Floarea soarelui lui Van Gogh, Venus in oglinda a lui Velazquez sau Samson si Dalila a lui Rubens.

6. Muzeul Palatului National din Taipei

Acest loc, singurul loc asiatic care se strecoara in lista celor mai vizitate muzee, a primit 5.300.000 de milioane de vizitatori in 2015. Muzeul Palatului National nu trebuie confundat cu Muzeul Palatului. Acesta din urma se afla in incinta Orasului Interzis din Beijing si, desi ambele muzee au aceleasi radacini, au fost impartite in doua dupa razboiul civil chinez.

7. Tate Modern Londra

Intr-o fosta centrala electrica de pe malul raului Tamisa se afla Muzeul National Britanic de Arta Moderna, mai cunoscut sub numele de Tate Modern. Acest loc, cel mai vizitat muzeu de arta moderna din lume, are colectii permanente ale lui Picasso, Salvador Dali sau Andy Warhol. Tate Modern a fost vizitata anul trecut de 4.712.581.

8. Galeria Nationala de Arta Washington

Acest muzeu, fondat in 1937, a primit 4.104.331 de vizitatori. Galeria Nationala de Arta, cunoscuta si sub numele de NGA pentru acronimul sau in limba engleza, este situata in inima orasului Washington DC Marea bijuterie a colectiei sale permanente este „Portretul Genevei de Benci”, singura pictura de Leonardo da Vinci care are fost pastrat in Statele Unite.

9. Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg

Provenind de la francezul „ermitage” („schit”, „refugiul pustnicului”), acesta este unul dintre cele mai importante muzee de antichitati din lume si, de asemenea, unul dintre cele mai vizitate. Muzeul Ermitaj, vizitat anul trecut de 3.668.031 de persoane, s-a format cu colectia privata pe care tarii au dobandit-o de-a lungul mai multor secole.

10. Muzeul d’Orsay din Paris

Aceasta galerie de arta dedicata artelor plastice din secolul al XIX-lea inchide top 10 al celor mai vizitate muzee din lume. 3.400.000 de oameni au trecut prin aici in 2015. Musee d’Orsay gazduieste cea mai mare colectie de lucrari impresioniste din lume, cu ansambluri notabile de pictura simbolista, realista si academica.