SEO de baza pentru structura site-ului dvs.: link-uri interne

In general, o pagina web este formata din mai multe subpagini (sau, pur si simplu, pagini) legate intre ele. Pentru a stabili o legatura intre doua dintre aceste pagini, se creeaza un link , link in engleza (forma prescurtata de hyperlink , hyperlink in spaniola) care conduce utilizatorul de internet de la o pagina la alta. Totalitatea legaturilor care unesc diferitele subpagini ale unui site web determina structura linkurilor acestuia si, odata cu aceasta, in cele din urma, si arhitectura globala a unui site web.

Link- urile interne alcatuiesc structura unui site web si, spre deosebire de link-urile externe, care ghideaza un utilizator de la un site la altul, iau ca referinta alt continut din cadrul aceleiasi pagini web. Aceasta tesatura de legaturi serveste drept busola pentru navigatia interna. Si nu numai asta. O structura de link-uri bine construita are un impact pozitiv si asupra SEO a subpaginilor. Cum este optimizat profilul de link intern conform SEO?

Cum este structurat intern un site web

Pentru utilizator, navigarea pe o pagina web ar trebui sa fie ceva simplu si intuitiv. Pentru a face acest lucru, structura elementara a meniului ar trebui sa aiba un design clar si evident , desi aspectul sau final depinde, pana la urma, de dimensiunea site-ului web si de gustul special al webmasterilor. Amintiti-va ca nu trebuie sa pierdeti din vedere utilitatea, adevarata coloana vertebrala a designului web.

Pe multe pagini este posibil sa va faceti o idee asupra structurii link-urilor interne datorita hartii site-ului sau hartii site-ului , unde toate documentele de pe o pagina web sunt defalcate intr-un mod vizual si organizat, in mod ideal intr-o structura ierarhica. O harta a site-ului ilustreaza modul in care categoriile si elementele de meniu au fost clasificate si cum au fost conectate intre ele.

Evident, in afara de meniurile pentru navigare, se mai pot crea hyperlinkuri interne pentru a lega, de exemplu, un text al paginii in care tratam un subiect cu altul din acelasi site care ofera mai multe informatii despre acesta. In acest caz, ambele texte sunt legate prin intermediul unui hyperlink intern care duce de la unul la altul. Aceasta procedura este utilizata in special pe pagini web precum Wikipedia si alte wiki-uri.

Utilizati link-uri interne pentru a trece SEO

Utilizarea hyperlink-urilor in cadrul optimizarii motoarelor de cautare este inteleasa de multi webmasteri ca link building sau link construction, o strategie prin care incearca sa influenteze pozitiv clasamentul motorului de cautare a unei pagini prin generarea de link-uri externe catre aceasta. Cu toate acestea, cea mai recenta actualizare a Google, Penguin, si-a propus sa ingreuneze strategiile de construire a legaturilor . Multe metode, deseori dubioase, care in trecut au avut o influenta pozitiva asupra pozitionarii unui site web sunt astazi, dimpotriva, insultate de motoarele de cautare. Acesta este unul dintre motivele pentru care webmasterii si-au mutat atentia catre optimizarea structurii interne a linkurilor paginilor lor web.

Totusi, avand in vedere ca motoarele de cautare nu dezvaluie functionarea algoritmilor lor, este posibil doar sa ne asumam influenta reala a legaturilor interne asupra pozitiei unei pagini web, desi in general se considera ca legaturile interne au o influenta mai mica asupra pozitiei. a unei pagini web.pozitionare decat link-uri externe. Totusi, daca ne concentram asupra cadrului de analiza web, o structura interna deschisa de linkuri este de mare importanta, deoarece crawlerele pot traversa cu usurinta pagina. Acest lucru face ca botii sa recompenseze paginile cu o structura simpla de linkuri in consecinta.

De ce sunt atat de importante legaturile interne?

Paianjeni, crawlere, roboti, roboti de cautare: toate aceste denumiri servesc pentru a se referi la programele informatice folosite de motoarele de cautare pentru a examina paginile web, pe care le analizeaza urmarind link-urile care duc la acestea si adaugand paginile gasite la index. Daca o pagina web are o structura interna prietenoasa de linkuri , paianjenii pot indexa cu usurinta toate subpaginile web , ceea ce, la randul sau, are un impact pozitiv asupra evaluarii pe care o faci. In acest fel, o structura interna vicleana si bine planificata aduce beneficii atat utilizatorului care o viziteaza, cat si paianjenului care o examineaza.

Link-urile interne va permit, de asemenea, sa folositi bine reputatia subpaginilor individuale, deoarece acestea mostenesc si asa-numitul link juice , cunoscut si sub numele de puterea linkului si care defineste puterea unui link, care este transferat catre pagina web catre care duce.. Este usor de inteles acest concept daca ne imaginam un rau, din care se deschidea un afluent pentru fiecare veriga. Fiecare dintre aceste ramuri poarta, de asemenea, o parte din forta de legatura. Distributia optima a link-juice este, in acest fel, una dintre provocarile fundamentale in structurarea legaturilor interne conform SEO, desi este departe de a fi singura.

Sfaturi pentru crearea de hyperlinkuri interne

  • Mostenirea link -ului: puterea link-ului, mai ales in cazul site-urilor cu o reputatie ridicata, poate fi foarte mare. Aceasta putere ar trebui distribuita intre subpaginile importante si cel mai bun mod de a o face este intr-un mod echilibrat intre toate paginile legate de cea principala (sau punctul de plecare), astfel incat puterea linkului sa fie impartita la numarul de pagini. Prin urmare, daca facem linkuri catre 10 pagini ale unei pagini web, de exemplu, paginile care au fost legate beneficiaza mult mai mult decat daca am lega la 50 de pagini in total.
  • Numarul de link-uri care duc la o pagina web – Cu cat sunt mai multe link-uri interne care duc la o singura pagina, cu atat mai important este considerat de paianjen. Astfel, cele mai importante pagini, precum pagina principala, subpaginile relevante sau paginile de destinatie, ar trebui sa contina mai multe link-uri catre pagina web. Cu toate acestea, nu uitati sa utilizati legaturile interne destul de discret, asa ca ar trebui sa fie economisite si sa apara doar acolo unde au cu adevarat sens pentru utilizator.
  • Ierarhii orizontale : paginile care alcatuiesc un site web nu trebuie sa fie mai departe de pagina principala decat este necesar. Punctul de plecare este, de regula, pagina principala si daca o subpagina este distantata in 10 clicuri va fi evaluata mai rau decat daca este distantata in doar 3 clicuri. Aceasta explica de ce „profunzimea” diferitelor elemente de meniu este strict necesara.
  • Pozitia si aspectul legaturilor – Botii deduc, de asemenea, importanta legaturilor din constructia si partial, de asemenea, aspectul unei subpagini. De exemplu, un hyperlink plasat intr-o pozitie foarte vizibila, care iese in evidenta printr-un design special sau printr-o imagine, va fi interpretat ca mult mai important decat cele care trec mai putin vizibile la sfarsitul unui articol foarte lung, de exemplu, sau in subsolul. Legaturile din text ar trebui sa iasa intotdeauna in evidenta optic, ceea ce poate fi realizat printr-o culoare diferita.
  • Context : legaturile dintre paginile cu o anumita relatie tematica sunt si ele mai bine puse in valoare, textul „ancora” avand un rol relevant aici, care nu este altceva decat acea parte a textului pe care trebuie sa dai clic pentru a activa linkul. Daca doriti, de exemplu, sa faceti un link catre o pagina care informeaza despre un produs, numele acestuia ar trebui sa apara in textul de ancorare, deoarece aceste texte, atat in ​​link-uri interne, cat si externe, informeaza utilizatorul despre continutul paginii care urmeaza sa fie vizualizata. .cel care este legat, dar si de crawler, si deja s-a vazut ca satisfacerea lui este cruciala. Trebuie avut grija ca aceste texte sa nu fie duplicate si sa fie intotdeauna unice, deoarece acest lucru are un efect foarte pozitiv asupra pozitionarii in motoarele de cautare.
  • Breadcrumbs sau „breadcrumbs” : asa-numita navigare breadcrum permite utilizatorilor sa se orienteze pe pagina web, vizualizand punctul exact in care se afla in cadrul paginii web. De obicei are forma unei linii, unde punctele de meniu sunt afisate legate de pagina lor corespunzatoare: Pagina principala → Magazin online → Pantaloni → Blugi. In acest fel, este ilustrata structura globala de legaturi a rutei care a fost urmata pentru a ajunge in acest punct, apreciata atat de utilizatori, cat si de boti. Daca utilizati limbajul de notare schema.org pentru structura de navigare, veti face mai usor pentru paianjeni sa analizeze „pesmeturile”.
  • Legaturi catre imagini cu text si titlu alternativ : atunci cand legati o imagine, trebuie sa adaugati intotdeauna un titlu descriptiv si un text alternativ (alt). Abia atunci motorul de cautare poate fi informat despre continutul imaginii.
  • Arunca link-urile defecte sau superflue : Prin hyperlinkuri defecte ne referim la cele care duc la o pagina de eroare 404, de exemplu. Referitor la acestea din urma, in acest caz este vorba de legaturi necesare dar, din cauza unei supraabundente, presupun o risipa de suc de legaturi.

Utilizarea legaturilor interne pentru a imbunatati gradul de utilizare

Multi factori diferiti influenteaza vizibilitatea unui link pentru motoarele de cautare si, odata cu acesta, a paginii web catre care duce. Printre sarcinile esentiale la crearea hyperlink-urilor interne se numara dezvoltarea unei navigari usoare in cadrul aceleiasi pagini web . Atat utilizatorii, cat si crawlerele apreciaza foarte mult site-urile web cu o structura clara alcatuita din ierarhii orizontale si unde nu sunt necesare multe clicuri pentru a ajunge la informatiile cautate.

Utilizarea corecta a legaturilor interne imbunatateste, de asemenea, clasarea subpaginilor individuale . Prin distribuirea abil a link-juice, plasarea corecta a link-urilor, precum si modul de a le distinge, se obtine preeminenta pentru paginile legate. Pe scurt, link-urile interne sunt un mijloc de a creste vizibilitatea unei pagini web.

Numele de domeniu si SEO: aspecte de luat in considerare

Pentru ca o pagina web sa se pozitioneze cu succes in clasamentul Google, este necesar sa indeplineasca numeroase cerinte tehnice, strategice si de continut. Pentru a preveni manipularea si frauda, ​​nu toti acesti factori, care ar putea depasi doua sute, sunt dezvaluiti. Acesta este motivul pentru care relevanta numelui de domeniu pentru SEO este inca pe masa ca o problema…