Probleme comune care apar in relatiile de cuplu

Certurile într-o căsnicie sunt inevitabile. Cu toate acestea, în cursul unor astfel de argumente, gândurile negative față de soțul / soția ta pot afecta destul de serios relatia. Aceste gânduri au potențialul de a vă răni pe amândoi, mai ales atunci când sunt actualizate prin cuvintele voastre. Identificarea unor astfel de gânduri vă poate ajuta să găsiți modalități de a le ține la distanță în viața și relațiile voastre:

“Nu cred că mă mai iubește.”

Îngrijorarea neîncetata despre acest lucru vă poate trage într-un cerc vicios de negativitate. Situația se poate înrăutăți si poate aduce cu sine unele indoieli care nu fac deloc bine cuplului. De ce nu încercați să spuneți un simplu “te iubesc” sau să vă sărutați reciproc atunci când vă întâlniți după muncă etc.? Aceste manifestări afectuoase vor întări legătura emoțională dintre voi doi. Indiferent ca ti-a intalnit sufletul pereche pe matrimoniale66.com sau la o intalnire cu prietenii, problemele de cuplu nu pot fi evitate. Insa, acestea pot fi rezolvate simplu si in liniste daca ambii parteneri stiu sa comunice deschis.

“Off, el / ea este întotdeauna (trăsătură de caracter negativ).”

Generalizarea acțiunilor soțului / soției poate construi gânduri de judecată despre el / ea. Acest lucru vă poate afecta relatia de asemenea. Implicați-vă în schimb într-o sesiune de feedback mai constructivă, în care nu vă gândiți la problema în cauză și exprimați ce ați simțit în legătură cu aceasta. Oferirea unei soluții sugerate cu implicarea ta va lua vina de la el / ea și o va face să se simtă ca un efort de echipă.

Nu trebuie să-i spun asta. Ar trebui să știe.”

Nu ar fi corect să se aștepte ca soțul / soția să știe exact ceea ce trebuie sa faca sau sa spuna. De aceea, este important ca atunci cand vrei ca partenerul tau sa faca un lucru anume, sa ii comunici dorintele tale. Nu te astepta ca el sa ghiceasca, pentru ca de cele mai multe ori acest lucru nu se va intampla.

“Ce s-a întâmplat cu noi?”

Deși este perfect în regulă să rememorezi trecutul, nemultumirea față de modul în care căsnicia ta este în prezent nu va face decât să aduca foarte multa nemulțumire și deziluzie. Mai degrabă, vedeți dintr-un unghi că amândoi ați devenit mult mai înțelepți și mai maturi de-a lungul anilor și veți continua să creșteți împreună în anii următori.

“M-am săturat. Mă întreb de ce m-am căsătorit cu el/ea în primul rând.”

Chiar dacă nu vorbești serios, acționând pe acest stil de gândire poate provoca foarte mult rau in orice relatie de cuplu. În astfel de situații, ar fi mai bine pentru ambele părți să isi ia timp sa se linisteasca și să se reunească pentru a rezolva problema rațional și pe cale amiabilă atunci când ambele părți s-au calmat. Asadar, daca intampini probleme cu sotul tau pe care l-ai cunoscut pe matrimoniale neamt, atunci tinand cont de aceste sfaturi, va puteti salva relatia.

Comunicarea eficienta este esentiala

Văzând impactul potențial negativ pe care aceste gânduri îl pot avea asupra căsătoriilor, ar fi în beneficiul ambelor părți să evalueze mai întâi situația și sentimentele actuale și să determine ce doriți să transmiteți despre o problemă înainte de a o comunica soțului/ soției. La urma urmei, comunicarea nu este doar “vorbind”, ci “înțelegere”.

De asemenea, comunicarea eficientă nu se întâmplă peste noapte, si de aceea ar trebui sa lucrati amandoi la acest lucru, in fiecare zi pentru a atinge rezultatele dorite.