Primarul care a învins Prefectura Satu Mare și a pus-o la plată! Repus în funcție

Reamintim că Zenoviu Bontea a fost demis din funcție prin ordinul Prefectului județului Satu Mare, după ce a fost declarat incompatibil. Doar că Zenoviu Bontea a atacat decizia la Secția II Contencios Administrativ a Tribunalului Satu Mare și a câștigat. Atât împotriva Prefecturii Satu Mare, cât și a Agenției Naționale de Integritate.

Potrivit informațiilor obținute de PresaSM, magistrații Tribunalului Satu Mare au anulat Ordinul nr. 135/20.06.2018 emis de Prefectul Judeţului Satu Mare privind încetarea de drept a mandatului de primar al comunei Păuleşti.

Reporterii PresaSM vă prezintă în premieră informația potrivită căreia primarul suspendat al comunei Păulești, Zenoviu Bontea, și-a recâștigat în instanțele de judecată mandatul de primar, obținut la alegerile din iunie 2016.

Reamintim că potrivit Agenției Naționale de Integritate, Bontea s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 07.08.2012-12.09.2012, întrucât, simultan cu exercitarea funcției de viceprimar, a desfășurat și activităţi remunerate de audit public intern în cadrul mai multor primării, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) și art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

Și ca meniul să fie complet, judecătorii au respins cererea de intervenţie accesorie în interesul Prefecturii formulată de Agenția Națională de Integritate, obligând Prefectura la plata către Zenoviu Bontea a sumei de 2.050 lei cheltuieli de judecată. Sentința este definitivă și fără cale de atac.