Primarul care a învins Prefectura Satu Mare și a pus-o la plată! Repus în funcție

Reamintim că Zenoviu Bontea a fost demis din funcție prin ordinul Prefectului județului Satu Mare, după ce a fost declarat incompatibil. Doar că Zenoviu Bontea a atacat decizia la Secția II Contencios Administrativ a Tribunalului Satu Mare și a câștigat. Atât împotriva Prefecturii Satu Mare, cât și a Agenției Naționale de Integritate.

Potrivit informațiilor obținute de PresaSM, magistrații Tribunalului Satu Mare au anulat Ordinul nr. 135/20.06.2018 emis de Prefectul Judeţului Satu Mare privind încetarea de drept a mandatului de primar al comunei Păuleşti.

Reporterii PresaSM vă prezintă în premieră informația potrivită căreia primarul suspendat al comunei Păulești, Zenoviu Bontea, și-a recâștigat în instanțele de judecată mandatul de primar, obținut la alegerile din iunie 2016.

Reamintim că potrivit Agenției Naționale de Integritate, Bontea s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 07.08.2012-12.09.2012, întrucât, simultan cu exercitarea funcției de viceprimar, a desfășurat și activităţi remunerate de audit public intern în cadrul mai multor primării, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) și art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

Și ca meniul să fie complet, judecătorii au respins cererea de intervenţie accesorie în interesul Prefecturii formulată de Agenția Națională de Integritate, obligând Prefectura la plata către Zenoviu Bontea a sumei de 2.050 lei cheltuieli de judecată. Sentința este definitivă și fără cale de atac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *