Elon Musk va participa la summitul AI din Marea Britanie

Elon Musk este de asteptat sa participe la un summit global privind inteligenta artificiala in Marea Britanie saptamana aceasta.

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a declarat ca va acorda un interviu in direct cu miliardarul din domeniul tehnologiei dupa evenimentul de joi.

Summit-ul, de la Bletchley Park, spera sa reuneasca experti in inteligenta artificiala si lideri globali pentru a discuta riscurile potentiale ale inteligentei artificiale.

Vicepresedintele SUA Kamala Harris si presedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen urmeaza sa participe.

De asemenea, BBC intelege ca Sam Altman de la Open AI si Nick Clegg de la Meta se vor alatura reuniunii – precum si o multime de alti lideri tehnologici.

Cel putin doi dintre asa-numitii nasi ai AI vor fi prezenti: Yoshua Bengio, a confirmat BBC ca va fi acolo.

De asemenea, se intelege ca profesorul Yann LeCun, cercetatorul sef al AI al Meta, va fi acolo. Spre deosebire de ceilalti nasi, domnul LeCun a descris temerile ca AI ar putea reprezenta o amenintare pentru umanitate drept „ridicol de absurda” si a postat critic cu privire la summit-ul pe X (fostul Twitter).

Revolutionar, dar periculos

Intr-o postare pe X, prim-ministrul Sunak a spus: „In conversatie cu Elon Musk. Dupa Summitul pentru Siguranta AI. Joi seara pe X”.

Aceasta postare pe Twitter nu poate fi afisata in browserul dvs. Activati Javascript sau incercati un alt browser. Vizualizati continutul original pe Twitter

Acest articol contine continut furnizat de Twitter. Va cerem permisiunea inainte de a incarca ceva, deoarece acestea pot folosi cookie-uri si alte tehnologii. Poate doriti sa cititi politica de cookie-uri, externa si politica de confidentialitate a Twitter inainte de a accepta. Pentru a vizualiza acest continut, alegeti „acceptati si continuati” .

BBC nu este responsabil pentru continutul site-urilor externe.

A fost dezvaluit luni ca X, pe care Musk l-a achizitionat pentru 44 de miliarde de dolari (36 de miliarde de lire sterline), valora acum 19 miliarde de dolari, conform corespondentei interne raportate pentru prima data de Fortune.

Domnul Musk si-a lansat propria afacere AI, xAI in iunie. De asemenea, a fost unul dintre sustinatorii initiali ai OpenAI, dar s-a despartit de firma.

Progresele recente in domeniul inteligentei artificiale au fost salutate ca fiind revolutionare, dar si periculoase – chiar si o posibila amenintare la adresa umanitatii insasi. Ar putea duce la pierderi in masa de locuri de munca si la dezinformare la supraalimentare.

Luni, presedintele Joe Biden a semnat un ordin executiv care va cere dezvoltatorilor de inteligenta artificiala (AI) sa impartaseasca rezultatele sigurantei cu guvernul SUA.

Cu toate acestea, dl Musk poate argumenta ca SUA si alte tari sa mearga mai departe.

In martie, el a semnat o scrisoare deschisa prin care cere o pauza la „Experimentele gigant AI”.

Intr-un interviu acordat BBC in aprilie, dl Musk a spus ca de peste un deceniu isi face griji pentru siguranta AI.

„Cred ca ar trebui sa existe un organism de reglementare infiintat pentru supravegherea IA pentru a se asigura ca nu prezinta un pericol pentru public”, a spus el.

Dl Musk s-a confruntat si cu companiile de inteligenta artificiala din cauza datelor pe care le folosesc pentru a antrena chatbot – software-ul care invata modul in care oamenii interactioneaza prin razuirea unor mase de date din diverse surse pentru a-si alimenta cunostintele si stilurile de interactiune.