E-book: Michael Haulica – Transfer

Cel mai recent volum semnat Michael Haulica poate fi achizitionat incepind de azi si in format electronic. Transfer a fost lansat in varianta tiparita acum un an, la tirgul de carte Gaudeamus, si a avut parte de recenzii pozitive si de vinzari bune, prima editie tiparita fiind aproape epuizata. Versiunea electronica a romanului poate fi descarcata in formatele uzuale (.epub si .mobi) de aici.

Despre carte:

„Prefațatorul Bogdan-Alexandru Stanescu vorbește foarte just despre o elegie inchinata Omului pierdut in mecanismul tehnologic care-i anuleaza identitatea. Aceasta distopie, in care noir-ul intilnește caricaturalul, pune in absurd o tendința a realitații de azi, concurate, provocate și tentate tot mai mult de formele escapismului tehnologic și ale virtualului care promite asigurarea anonimatului lipsit de responsabilitați, eliberarea de constringerile identitare, corporale, sociale. Din acest punct de vedere, Transfer nu este just another SF story, este o avertizare asupra viitorului probabil.” (Marius Chivu, in Dilema Veche)

„[…] de ce spun acum și voi repeta pe mai departe ca Transfer arata o schimbare in ficțiunea speculativa romaneasca din 2012? Raspunsul se afla la cititorii obișnuiți ai lui Michael Haulica și la feedbackul primit de autor de la ei: succesul pe „capitole“ avut de Transfer de-a lungul anilor a anun­țat ca lectura intregului incheie o revoluție in actul lecturii – cititorul roman de SF din 2013 ințelege și cere proza romaneasca scrisa sub coduri multiple, care, pina mai ieri, era experimentala, avangardista, elitista. Prin succesul Transferului, fandomul romanesc scapa de orice complex de inferioritate cultivat din afara sau dinauntrul sau. Este ceea ce am numit mai sus o evoluție organica, intraliterara, revoluția lecturii nefiind pornita de factori externi, ci de calitatea textelor scrise.” (Catalin Badea-Gheracostea, in Observator Cultural, februarie 2013)

 „Transfer reprezinta unul dintre cele trei volume esentiale pentru literatura noastra publicate de autorii romani de SF&F in 2012, o lectura obligatorie pentru iubitorii de science-fiction si de noir, o lectura recomandata pentru oricine.” (Oliviu Craznic, in Egophobia, aprilie 2013)

 „Transfer e, daca vreți, un miniroman polifonic, in care adevarul e privit din numeroase unghiuri, cu ochi diferiți – chiar daca, in spatele acelor ochi sunt alte minți decat cele la care te-ai fi așteptat. E un exercițiu de virtuozitate literara, dar și o marturisire de-o sinceritate dureroasa.” (Liviu Radu, in Nautilus, mai 2013)

„[…] dincolo de toata aceasta fantezie debordanta, prin care Michael Haulica il omagiaza chiar și indirect pe scriitorul canadian William Gibson, in care misterul, narațiunea și acțiunea se amesteca cu gandul subiectiv – amintiri, impresii, percepții, amanunte, vise, senzații, stari, reflecții personale, concluzii – creand o atmosfera cand de instrainare sumbra, cand cețoasa și neclara, cred ca intenția lui Michael Haulica este aceea de a ne atrage atenția cu privire la ceva ce este nu doar important, ci fundamental…” (Eugen Cadaru, in Galileo Online, 13 mai 2013)

„In stil manierist, reusind o scriitura de maestru, Michael Haulica nu se aliniaza la curentul cyberpunk si nici nu face o reverenta in fata lui William Gibson, cum s-ar parea la prima vedere. El preia materiale din recuzita respectiva, dar numai pentru a le imbina in alcatuiri insolite si, aspect important, pentru a se distanta ironic de ele.” (Voicu Bugariu, in Galileo Online, 19 august 2013)

Despre autor:

Michael Haulica s-a nascut la 1 februarie 1955, in Armasesti, jud. Valcea. A fost redactor al suplimentelor SF Supernova, Alternativ SF si redactor-sef al revistelor Lumi Virtuale, Fiction.ro, Nautilus. In perioada 2005-2007 a fost redactor-sef la Editura Tritonic si coordonator al colectiilor „fiction.ro“ si „LIT“. In 2000, a infiintat revista electronica Lumi Virtuale, iar in 2009 a infiintat revista electronica Microtexte. A fost redactor-sef la Galileo Online. In prezent coordoneaza Editura Paladin. Detine (sau a detinut) rubrici permanente de F&SF in Observator cultural, Stiinta & Tehnica si Dilemateca. Textele lui au fost traduse in limbile engleza, franceza, maghiara, ceha, croata, bulgara, daneza, japoneza. Este membru al Uniunii Scriitorilor.

Volume publicate: Madia Mangalena (proza scurta, Institutul European, 1999; reed. Eagle Publishing House, 2011); Despre singuratate si ingeri (proza scurta, Karmat Press, 2001); Asteptind-o pe Sara (roman, Millennium Press, 2005; reed. Tritonic, 2006); Nu sint guru (publicistica, Tritonic, 2007); Povestiri fantastice (proza scurta, Millennium Press, 2010); …nici Torquemada (publicistica, Millennium Books, 2011), Transfer (roman, Millennium Books, 2012)

Antologii editate: AtelierKult: Povestiri fantastice (Millennium Press, 2005); Millennium: Fantasy & Science Fiction (Millennium Press, 2009), impreuna cu Horia Nicola Ursu; Dansind pe Marte si alte povestiri fantastice (Millennium Press, 2009).

Premii: Dan Merisca 1992, Vladimir Colin 2000; RomCon 2001, pentru volumul  Madia Mangalena si pentru cea mai buna prezenta pe internet (Lumi Virtuale); Sigma 2002 (pentru Despre singuratate si ingeri); RomCon 2003, pentru cel mai bun site si pentru cea mai buna revista (Lumi Virtuale); RomCon 2004, pentru publicistica si pentru cea mai buna revista (Lumi Virtuale); Marian Mihai 2005; Kult 2005, pentru cea mai buna povestire („Vremea zapuselii“); „Omul anului“ la Galele AtelierKult 2006; SRSFF 2009, pentru promovarea literaturii science fiction; Romcon 2012 si Galileo 2012 pentru proza scurta (pentru „Povestea lui Calistrat Hadimbu”).