Cititi aici cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Prognoza meteorologica intocmita de catre specialisti arata ca, in urmatoarele doua saptamani, vremea va fi in general calda, dar in anumite regiuni vor exista perioade de instabilitate atmosferica mai pronuntata, in special in primele zile ale lunii mai, iar media temperaturilor maxime se va situa intre 20 si 26 grade Celsius, informeaza Agerpres.

Potrivit prognozei intocmite de catre Administratia Nationala de Meteorologie /ANM/, pe baza estimarilor realizate de Centrul european pentru prognoze pe medie durata de la Reading (Anglia), in perioada 21 aprilie – 3 mai, in zona Banatului vremea se va incalzi treptat pana spre sfarsitul lunii, valorile termice urmand sa se situeze peste normele climatologice, indeosebi intre 26 si 29 aprilie. Maximele cele mai ridicate vor depasi 25 grade Celsius. Primele zile ale lunii mai vor aduce o usoara scadere a temperaturilor, dar valorile minime se vor mentine peste normalul perioadei. Totodata, vor exista intervale scurte cu instabilitate atmosferica mai pronuntata, cu averse moderate cantitativ, cel mai probabil intre 22 si 24 aprilie, dar si la inceputul lunii mai.

In Crisana, valorile termice nu vor avea modificari importante pana pe data de 24 aprilie a.c., dupa care vremea va deveni destul de calda pentru aceasta perioada, cu maxime ce vor putea depasi 26 grade Celsius, in timp ce minimele vor fi de peste 10 grade Celsius. In primele zile ale lunii mai, temperaturile maxime vor scadea usor. Vremea va fi, in general, instabila, cu averse frecvente, intre 21 si 24 aprilie, dar si la inceputul lunii mai.

Pentru Transilvania, meteorologii prognozeaza o vreme normala din punct de vedere termic, in primele zile ale intervalului analizat. Ulterior, se anunta o inzalzire, astfel incat temperaturile maxime vor depasi, in medie, 20-22 grade Celsius, mai ales intre 26 si 29 aprilie. Aversele vor fi mai frecvente in primele zile, dar o usoara instabilitate atmosferica se va pastra in tot intervalul, probabilitatea de ploaie fiind mai ridicata in cursul dupa-amiezilor.

In Dobrogea, valorile termice vor fi in usoara crestere in primele zile, apoi se vor mentine relativ constante si apropiate de normele climatologice, cu maxime in jurul a 20 grade Celsius si minime de peste 10 grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusa, ploile de scurta durata fiind de asteptat, pe arii restranse, la inceputul si sfarsitul intervalului.

Locuitorii din Maramures se pot bucura de valori termice fara modificari importante pana in 24 aprilie, apoi vremea va deveni calda pentru aceasta perioada, cu maxime de peste 22 grade Celsius. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile vor fi relativ constante. Vremea va fi, in general, instabila, cu averse frecvente, intre 21 si 24 aprilie si, posibil, la sfarsitul intervalului.

In Moldova, vremea se va incalzi usor si, treptat, in prima parte a intervalului, apoi se va mentine relativ calda pentru aceasta perioada, cu maxime in jurul valorii de 22 grade Celsius si minime ce vor depasi, in medie, 10 grade Celsius. Instabilitatea atmosferica va fi mai pronuntata in primele zile, cand vor fi posibile averse moderate cantitativ.

In ceea ce priveste zona Munteniei, temperaturile maxime vor fi in crestere in primele zile ale intervalului analizat, apoi vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada. Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative. Instabilitatea atmosferica va fi destul de redusa, dar averse, in general slabe, vor fi posibile, in a doua parte a zilelor, mai ales in zonele deluroase.

Conform prognozei, in Oltenia, vremea se va incalzi simtitor in prima parte a intervalului, apoi se va mentine calda pentru aceasta perioada, cu maxime de peste 22-24 grade Celsius, iar pe timpul noptii media va fi de 10 grade Celsius. In a doua parte a perioadei, instabilitatea atmosferica va fi relativ redusa, fiind de asteptat si averse in general slabe, mai ales in zonele deluroase.

La munte, vremea se va incalzi pana pe data de 26 aprilie, dupa care valorile termice nu vor mai avea variatii importante si se vor situa in apropierea normelor climatologice. In primele zile ale intervalului, sunt posibile averse moderate sau mai importante cantitativ. Probabilitatea cea mai redusa de aparitie a ploilor va fi intre 25 si 30 aprilie.