Cum sa va recuperati dupa un accident vascular cerebral

Exercitiile fizice sunt o componenta valoroasa, dar subutilizata a ingrijirii post-accident vascular cerebral, potrivit unei declaratii stiintifice trebuie sa se prescrie exercitii fizice supravietuitorilor dupa ce se verifica daca sufera de pierderea conditiei fizice si duc un stil de viata inactiv. , scazand capacitatea acestora de a efectua activitati din viata de zi cu zi si crescand riscul unui alt accident vascular cerebral.

„Exista dovezi puternice ca activitatea fizica si exercitiile fizice dupa un accident vascular cerebral pot imbunatati conditia cardiovasculara , capacitatea de mers si forta bratului”. In plus, cercetarile recente sugereaza ca exercitiile fizice pot imbunatati simptomele depresive , functia cognitiva, memoria si calitatea vietii dupa un accident vascular cerebral”.

Cu toate acestea, el deplange ca „ foarte putini profesionisti din domeniul sanatatii prescriu exercitii fizice ca forma de terapie pentru accident vascular cerebral ”. „Exista un decalaj urias in America intre momentul in care pacientii cu AVC sunt externati din dezintoxicare si trecerea la programele comunitare de exercitii fizice cand merg acasa. Multi sunt lasati singuri. Nu avem un sistem in vigoare care sa ii ajute pe pacientii cu AVC sa simti-te confortabil cu exercitiile fizice”.

Activitatea fizica este miscarea corporala produsa de muschii scheletici care utilizeaza energie, iar exercitiul este un subset al activitatii fizice care este planificata, structurata si efectuata in mod repetitiv pentru a imbunatati sau mentine starea fizica. Supravietuitorii accidentului vascular cerebral trebuie sa depaseasca mai multe bariere in calea exercitiilor fizice , inclusiv severitatea accidentului vascular cerebral, oboseala, depresia, lipsa suportului social, accesibilitatea si motivatia.

„Acesti pacienti ar putea sa nu stie sau sa nu isi permita sa profite de programele de exercitii fizice din comunitatile lor, sa nu poata conduce la o sala de sport sau sa se simta inconfortabil mergand la o sala”, explica Billinger. „Noi, ca profesionisti din domeniul sanatatii, trebuie sa ajutam pacientii cu AVC sa dezvolte abilitatile si increderea pentru a incepe si a mentine un program de exercitii care include exercitii aerobice si antrenament de forta ca parte a ingrijirii lor pentru accident vascular cerebral”, a pariat acest expert.

„Cheia exercitiilor fizice este ca functioneaza numai daca o faci in mod constant”. Prin urmare, unele dintre recomandarile de stat pentru ingrijirea post-accident vascular cerebral includ adaptarea prescriptiilor de exercitii in functie de toleranta pacientului , stadiul de recuperare, mediu, sprijinul social disponibil, limitarile activitatii si preferintele de exercitii fizice.

Minimizati repausul la pat in zilele imediat urmatoare accidentului vascular cerebral si sedinta intermitenta sau statul in picioare pentru supravietuitori, initiati un program de antrenament atunci cand pacientii sunt stabili din punct de vedere medical pentru a reveni la sau depasi nivelurile de activitate inainte de accident vascular cerebral si utilizand programe de reabilitare care includ exercitii aerobice, antrenament de forta, flexibilitate si echilibrul sunt alte sfaturi.

Recomandarea generala este ca supravietuitorii accidentului vascular cerebral sa faca exercitii fizice cel putin trei zile pe saptamana, intre 20 si 60 de minute, in functie de capacitatea lor functionala individuala. Exercitiile multiple de intensitate moderata, timp de 10 pana la 15 minute, sunt mai bine tolerate de multi supravietuitori ai accidentului vascular cerebral, iar activitatile simple care refac treptat rezistenta si forta, cum ar fi plimbarea prin cartier sau munca casnica, adauga la beneficii si o diferenta.

„ Orice este mai bine decat sa stai pe canapea ”, spune acest cercetator. Accidentul vascular cerebral este printre primele cauze ale unui deces si una dintre principalele cauze de invaliditate pe termen lung. Pana in 2030 , pana la 11 milioane de oameni ar putea trai dupa un accident vascular cerebral , deoarece mai multi oameni traiesc mai mult.