Cum sa scrieti advertoriale seo care aduc conversii?

Tehnica de publicare advertoriale seo aduce o multime de avantaje unei afaceri. Continutul de inalta calitate, captivant si bine structurat poate aduce conversii, poate creste vanzarile si veniturile unei companii.

In schimb, continutul care nu este bine scris ii poate speria pe potentialii vizitatori ai site-ului dumneavoastra. De aceea, i-am intrebat pe specialistii in continut de la agentia abcseo sa ne ofere cateva sfaturi practice despre ce inseamna sa scrii articole advertoriale capabile sa aduca mai multe conversii.

“Pentru a avea succes in online, trebuie sa invatati sa creati continut care sa atraga publicul si care sa inspire. Acest lucru nu este intotdeauna usor, dar cu o abordare corecta puteti reusi ceea ce va propuneti.” – Expert continut agentia de marketing abcseo

Sfaturi practice pentru a crea continut de calitate

1. Uitati-va la concurenta

Poate ca nu v-ati fi asteptat la acest lucru, dar este important sa vedeti ce face concurenta dumneavoastra si cum va plasati fata de strategia sa de continut. Recunoasteti: indiferent de industria in care activati, aveti concurenti. Si stiti foarte bine cine sunt acestia. De asemenea, stiti care din concurentii dumneavoastra au cel mai mare succes online. Plecat de la site-ul lor ca sa va faceti o idee cat mai buna despre strategia de continut pe care o folosesc ei. Nu vreti sa copiati continutul pe care il expun ei, insa folositi-va de acest timp pentru a intelege tonul general si abordarea lor.

De exemplu, un concurent se poate axa pe un ton al vanzarii, in timp ce alt concurent se concentreaza pe continut mai educativ.

Veti fi surprins sa vedeti cat de multe lucruri puteti invata prin analizarea concurentilor dumneavoastra, in materie de continut expus. Daca credeti ca puteti crea continut mai bun pentru potantialii clienti (comuni), atunci faceti acest lucru.

2. Creati continut usor de citit

Ce inseamna acest lucru? Ati intrat vreodata pe un site si v-ati lovit de un zid de cuvinte? Daca da, cel mai probabil ati plecat imediat de acolo.

De aceea, este esential sa creati advertoriale seo usor de citit. Exista o multime de moduri in care puteti face acest lucru. De exemplu, puteti folosi:

– liste numerotate

– paragrafe

– imagini si filmulete

– puncte a, b, c etc

Acele advertoriale seo care sunt usor de scanat, sunt automat mai usor de digerat, iar probabilitatea ca un client sa dea click pe link pentru a ajunge pe site-ul dumneavoastra este mai mare.

3. Ce e mai important, trebuie scris prima data

Cand scrieti advertoriale seo, ganditi-va la acest lucru: cel mai valoros continut trebuie plasat sub titlu sau sub fiecare subtitlu. Fiecare cuvant pe care il scrieti este important, dar cel mai valoros continut trebuie sa fie plasat deasupra. Acest lucru ofera cititorilor posibilitatea de a vedea informatiile de maxim interes atunci cand ajung pe o pagina. Daca le place continutul acesta de esenta, vor continua sa se adanceasca in articol pentru a cauta si afla mai multe informatii de interes.

4. Folositi materiale vizuale

Imaginile, videoclipurile, infograticele sau butoanele de apel la actiune nu sunt importante doar pentru continutul unui site, ci si atunci cand scrieti advertoriale seo. Acestea pot sustine mai bine povestea pe care o expuneti sau detalii despre produsul si serviciul pe care intentionati sa-l promovati extrem de subtil.

Totusi, este la fel de critic sa mentineti un echilibru in prezentarea acestor elemente vizuale.

5. Cereti ajutor din partea profesionistilor

Nu toata lumea poate crea advertoriale seo capabile sa atraga conversii. De aceea, este important sa stiti cand este momentul sa apelati la experienta si talentul unor profesionisti in continut.

Agentiile de marketing online, cum este abcseo, va pot pune la dispozitie experti ce vor sti cum sa imbrace publicitatea pentru produsele si serviciile dumneavoastra, intr-un mod atractiv si usor de digerat pentru potentialii clienti. In final, cele mai bune advertoriale seo au puterea de crestere a conversiilor, iar afacerea dumneavoastra are nevoie de acest lucru.