Cum functioneaza un divort atunci cand copiii sunt implicati?

Uneori, chiar si cele mai bine puse planuri se destrama. Acest lucru este valabil pentru orice relatie, inclusiv relatia in care impartiti un copil. Atunci cand copiii sunt implicati, pasii pentru incheierea unei relatii devin mai complexi.

Deci, cum functioneaza un divort atunci cand ai copii?

Este vital sa stabiliti regulile si reglementarile privind custodia copiilor din zona dvs. Este esential pentru proces sa ai un avocat cu cunostinte si competente in dreptul familiei.

Dreptul familiei este diferit. Are mult mai multe reguli si reglementari decat legea penala. Sarcina probei nu revine doar unei persoane. In schimb, revine persoanei care solicita drepturile de custodie. Acea persoana trebuie sa demonstreze ca este mai capabila, de incredere si mai responsabila.

Cel mai adesea, asta inseamna ca ambii parinti trebuie sa se dovedeasca. Procesul nu va fi rapid si usor. Poate dura luni si chiar ani.

1. Cunoasterea este cheia

Sa stii ce sa faci te va ajuta sa treci peste aceasta perioada dificila. A avea un avocat va poate usura lucrurile.

2. Demonstreaza ca esti cel mai bun parinte

Acesta nu este cel mai usor lucru de facut.

Orice vei spune va fi inregistrat. Daca inventezi povesti sau spui minciuni, asteapta-te ca acele lucruri sa se intoarca impotriva ta.

Acum, daca esti sigur ca celalalt parinte nu-i va face bine copilului tau, anunta-l pe avocatul tau. A avea dovezi care sa sustina cererea ta va fi, de asemenea, util in acest moment. Fii deschis fata de avocatul tau, astfel incat sa poti planifica cum poti folosi acele dovezi in avantajul tau.

3. Pregatiti documentele

Fi pregatit. Daca va asteptati sa va mutati in afara statului, aveti pregatite actele copiilor. Pastrati o evidenta a activitatilor lor scolare, astfel incat sa le puteti utiliza cu usurinta atunci cand transferati.

In afara de asta, ar trebui sa aveti pregatit istoricul de munca sau dovada resedintei in cazul in care instanta va intreaba unde veti fi transferat. Aceste documente sunt, de asemenea, utile pentru a demonstra capacitatea dumneavoastra de a raspunde nevoilor copilului dumneavoastra.

4. Incercati sa va impacati cu celalalt parinte

Acest lucru poate face ca procedurile sa mearga mai rapid, mai ieftin si cu mai putin stres.

Avocatul dumneavoastra va va informa totul despre diferitele tipuri de acorduri de custodie. Cele mai frecvente sunt cele in care copilul locuieste saptamanal cu un parinte si petrece weekendurile cu celalalt parinte.

O alta forma comuna de custodie, care a devenit mai populara in ultimul timp, este cunoscuta sub numele de parinte partajate. Aici copilul petrece o jumatate de luna cu fiecare parinte. Acest tip de custodie necesita mai multa comunicare. Daca esti in relatii bune, atunci asta nu va fi o problema.

5. Nu va fie teama sa aveti o discutie

Nu este nimic rau in a fi pasionat, dar aminteste-ti ca nu mai este vorba despre tine. Este vorba despre copilul tau. Fie ca iti place sau nu, persoana cu care te certati va fi in viata ta nu mai putin de 18 ani. Cu cat o vei face mai putin dificil, cu atat lucrurile vor fi mai bune in anii urmatori.

Amintiti-va ca, indiferent cat de grele devin lucrurile sau cat de confuz devine procesul, bazati-va pe avocatul dumneavoastra de drept al familiei pentru a va ajuta in procedurile judiciare. El te va ajuta sa gasesti o modalitate prin care copilul tau sa aiba o relatie cu ambii parinti.

Desi relatia ta cu partenerul tau se termina, asta nu inseamna ca si relatia copilului tau cu parintele sau trebuie sa se termine. Este de datoria ta sa te asiguri ca copilul tau se bucura in continuare de un timp de calitate alaturi de parintii sai.