Cele mai bune carti de psihologie pe care nu le poti rata

Psihologia este cu siguranta o disciplina interesanta, deoarece ofera informatii pentru a intelege comportamentul oamenilor.

De-a lungul anilor, au fost publicate multe carti care trateaza acest subiect. Carti de psihologie care, datorita continutului lor imbogatitor, ofera cunostinte care pot fi aplicate in diferitele domenii ale vietii noastre.

Carti despre psihologie pe care trebuie sa le citesti

Daca esti psiholog sau student la psihologie, o carte buna este una dintre cele mai bune modalitati de a invata si de a dobandi cunostinte noi care iti vor permite sa dezvolti o munca profesionala mai buna. Pe de alta parte, daca doriti pur si simplu sa stiti de ce se comporta oamenii, relatiile interpersonale sau sa aflati mai multe despre cum functioneaza creierul, dezvoltarea personala sau bunastarea psihologica, o carte buna de psihologie va poate ajuta sa intelegeti lucruri pe care nu le intelegeti.

In articolul de astazi, si pentru a va folosi timpul liber pentru a afla mai multe despre aceasta disciplina frumoasa, v-am pregatit o lista cu 10 carti despre psihologie pe care trebuie sa le cititi. 

1. Psihologic vorbind (Adrian Triglia, Bertrand Regader si Jonathan Garcia-Allen)

Psychologically Speaking este o carte de psihologie la care am participat si eu si care prezinta trei dintre caracteristicile pe care le pretuiesc in lucrarile populare: acopera o mare varietate de subiecte din cadrul disciplinei psihologiei, foloseste un limbaj clar si distractiv, este structurat in in asa fel incat capitolele sa urmeze o ordine logica si, in plus, sa nu fie excesiv de lunga, dar nici prea scurta.

Acesta este un pariu bun pentru toti acei oameni curiosi care cauta carti de psihologie pentru a incepe in acest domeniu fascinant de cunoastere.

2. Adevarul surprinzator despre ceea ce ne motiveaza (Daniel Pink)

Aceasta carte se concentreaza pe ceea ce ne mentine concentrati si motivati la locul de munca si examineaza motivatiile intrinseci si extrinseci care ne mentin productivi. In plus, analizeaza metodele pentru ambele motivatii (intrinseci si extrinseci) care functioneaza cel mai bine pentru lucratori. Un text care trebuie sa ocupe raftul cartilor tale preferate. Vezi mai multe carti din categoriile preferate pe buybooks.ro.

3. Trezirea inimii: arta de a te iubi bine (Sandra Garcia Sanchez-Beato)

Psihologul Sandra Garcia Sanchez-Beato a scris cartea „Awakening the heart: The art of love oneself well” , unde detaliaza o mare varietate de resurse practice, instrumente terapeutice, reflectii si meditatii ghidate pentru a ne reconecta cu noi insine si cu bunatatea noastra. innascut.

Folosind un limbaj direct si simplu, Sandra Garcia ne invata modalitatea de a ne trezi inimile, de a integra dinamica pozitiva, de a elimina tendintele negative din viata noastra de zi cu zi, de a ne imbunatati cunoasterea de sine si, de asemenea, relatia noastra cu noi insine si cu ceilalti.

4. Homo addictus: Cele 4 tipuri de personalitati care creeaza dependenta, originea lor si modalitatea de a o rezolva (Marisa Grueso)

Psihologul Marisa Grueso a scris o carte axata pe tulburarile de dependenta: Homo addictus: Cele 4 tipuri de personalitati care creeaza dependenta, originea lor si modalitatea de a o rezolva ; Este o lucrare esentiala pentru oricine doreste sa invete originea si cauzele oricarei dependente.

Cu aceasta carte vei invata sa gasesti modalitatea de a elimina dependentele, sa intelegi ca dependentele nu sunt vina ta, sa-ti dai seama ce tip de personalitate ai si cum influenteaza acest lucru atunci cand se dezvolta anumite probleme bazate pe dependenta.

5. Catre o terapie bazata pe proces” (Steven C. Hayes)

Cartea „Towards a Process-Based Therapy (TBP)” de Steven C. Hayes se adreseaza tuturor acelor profesionisti care doresc sa cunoasca cheile noilor forme de terapie cu contributia Terapiei de Acceptare si Angajament.

Fiecare capitol al acestei lucrari este scris de un psiholog profesionist cu cativa ani de experienta si toti isi impartasesc perspectivele, analizele si sfaturile pe baza carierei lor lungi.

6. Arta de a iubi (Erich Fromm)

O opera de arta autentica scrisa de sociologul, psihologul si filozoful Erich Fromm. Autorul afirma: „Dragostea este o decizie, o judecata, o promisiune.

Daca dragostea ar fi doar un sentiment, nu ar exista nicio baza pentru a promite cuiva iubire vesnica. Un sentiment vine si pleaca. Cum pot decide ca voi ramane pentru totdeauna, daca actiunile mele nu includ judecati si luarea deciziilor? Un text care cu siguranta te face sa reflectezi asupra dragostei .

7. Punct virgula: Povestea emotionala a unui psiholog cu depresie (Carolina Marin)

Punctul si virgula este povestea adevarata a Alejandrei, o psihologa care a avut un proiect vital plin de vise si scopuri pana cand depresia a aparut in viata ei, schimband-o complet.

In aceasta carte, psihologul Carolina Marin descrie un caz de tulburare depresiva , atat simptomele anterioare, cat si semnele de avertizare, si ofera, de asemenea, indrumari detaliate care sunt utile pentru a face fata cu succes acestei tulburari si pentru a insoti un membru al familiei care o poate avea.

Datorita punctului si virgula vom putea intelege mai bine fenomenul depresiei si vom dobandi instrumente pentru a-l face fata atat in ​​cazul nostru, cat si la prieteni sau familie.

8. Trezirea fiintei tale: Un nou inceput (Andrea Gabriela Boullon)

Psihologul Andrea Gabriela Boullon Garcia a publicat in Libella lucrarea „The awakening of your being: A new begin” , o invitatie de a te intalni, de a te descoperi din nou si de a te gandi la tine dintr-o noua perspectiva care iti permite sa-ti cuprinzi intreaga fiinta.

Cu aceasta carte vei incepe o calatorie de autocunoastere care iti va permite sa intelegi si sa treci prin durerea prin care treci, reinventandu-te pentru a deveni o persoana mai buna si a-ti depasi toate problemele, atat din punct de vedere emotional, cat si psihosomatic.

9. Psihoterapie eficienta pentru rezolvarea problemelor: Teoria si clinica modelului sistemic cu includerea genului in psihoterapie (Lina Cappuccio)

Psihologul Lina Cappuccio a scris cartea „Psihoterapie eficienta pentru rezolvarea problemelor” pe baza lungii sale cariere de profesionist in acest domeniu.

In munca sa vom gasi o multitudine de experiente personale ca terapeuti, articole stiintifice, ghiduri, sfaturi si instrumente foarte utile pentru a ajuta pe oricine poate intampina dificultati in zi de zi.

Acesta este un manual creat special pentru a ajuta persoanele care ar putea avea nevoie de sprijinul calificat al unui profesionist cu mai multi ani de experienta in spate.

10. O lovitura fatala pentru anxietate (Arileydi Perez)

Anxietatea este una dintre principalele tulburari psihologice care afecteaza societatea noastra si influenta ei poate face ca persoana afectata sa se simta din ce in ce mai nefericita, incoltita si inutila.

In aceasta carte a psihologului Arileydi Perez vom gasi un adevarat ghid de depasire a tulburarilor de anxietate, in care sunt descrise principalele tehnici si strategii cele mai utilizate in psihologie.