Cele mai bune carti ale anului

 Bine ati venit la cele mai bune carti din acest an. Coltul Colectionarului este o resursa principala pentru conectarea cititorilor cu carti grozave.

Indiferent ce fel de cititor sunteti, ce genuri sau subiecte preferati in mod normal, suntem siguri ca veti gasi o carte care sa va atraga adanc in lumea ei.

Parcurgeti titlurile de mai jos si gasiti urmatoarea dvs. lectura excelenta.

Dutch House de Ann Patchett

De la petreceri de cocktail suburbane pana la situatii de ostatici din America Latina, cartile lui Ann Patchett sunt pline de case memorabile. Intra in The Dutch House, mosia titulara a noului ei roman scurt si placut, care devine obsesia – si albatrosul – a trei generatii ale unei familii mici si dezmembrate. In centrul povestii stau fratii Danny si Maeve, un Hansel si Gretel moderni, inconjurati de personaje demne de fratii Grimm: un tata indepartat, o mama vitrega ticaloasa, zeii zeiti si o mama absenta in mod misterios. In timp ce Patchett urmareste povestea celor doi frati intr-o incercare de zeci de ani de a-si gasi drumul spre casa, ea arunca liniile de eroare ale familiei pentru un efect exaltant, dezvaluind in acelasi timp obsesiile noastre contemporane pentru proprietate, mostenire si visul american.

The Topeka School de Ben Lerner

Iata acea capodopera extrem de rara: un roman mare si minunat. Lerner face ceea ce pot doar marii romancieri, si anume sa exploreze starea intregii tari in povestea particulara a catorva personaje dintr-un oras mic. Lerner ne duce inapoi in Kansas, in anii ’90, unde o vedeta a echipei de dezbatere a liceului si mama sa, psihoterapeut, se confrunta cu un limbaj din ce in ce mai toxic care trece pentru discursul civil din America.

Blood de Maggie Gee

Blood de Maggie Gee este un roman foarte amuzant si indraznet despre Monica, o profesoara de neuitat, galanta, de varsta mijlocie si un comportament neadecvat, a carei auto-credinta amagita si observatii critice despre restul omenirii, ascunde o trauma adanca. Gee tese seriozitatea politicii Brexit si a bigotismului intr-un oras de pe malul marii Kentish, cu mostenirea psihologica a parentalitatii violente intr-un amestec plin de emotii de drama familiala.

The Yellow House de Sarah M. Broom

Memorialul emotionant al lui Broom, castigatorul premiului national pentru carte pentru non-fictiune din 2019, este stabilit in New Orleans East, o parte a orasului pe care turistii nu il viziteaza. Casa galbena a titlului, casa familiei lui Broom, este mandria, speranta si inchisoarea unei familii de culoare, muncitoare. Dupa ce este distrusa in timpul uraganului Katrina, aceasta devine si un simbol al problemelor cu care ne confruntam astazi: rasism, lacomie corporativa, si aritmetica improvabila a supravietuirii ca membru al saracilor din clasa muncitoare.

The Wall de John Lanchester

Dintre numeroasele carti memorabile din 2019, a aparut The Wall . Am citit povestea rece si distopica a unei lumi in urma unei catastrofe climatice la inceputul anului. Viziunea sa, sumbra, desi elegant executata, a persistat pe parcursul unui an in care schimbarile climatice au devenit un subiect important de discutie.

Strangers and Cousins de Leah Hager Cohen

Povestea unei familii nemaipomenite care planuieste o nunta intr-o casa darapanata contine toata promisiunea unui rom-arthritic, dar, asa cum spune cu maiestrie Cohen, este o incantare absoluta infuzata cu cele mai presante preocupari ale erei noastre. Povestea se extinde pentru a privi o tragedie istorica si o batalie actuala pentru un aflux de rezidenti evrei ultra-ortodocsi din orasul din jur. Cohen ia in serios comedia, iar in aceasta poveste dezarmant de substantiala este amuzant, tandru, provocator si intelept.