Care este protocolul de urmat intr-un restaurant de lux?

Exista intr-adevar un protocol de urmat cand mergi intr-un restaurant elegant?

Sunt cei care spun ca a sta la masa spune multe despre fiecare. De aceea iti oferim aceste sfaturi de care ar trebui sa tii cont atunci cand vizitezi un restaurant exclusivist.


Nu-ti fie frica sa intrebi

In marea majoritate a ocaziilor, unele dintre preparate folosesc nume cu care nu suntem obisnuiti, in principal cu ingredientele.

Nu pentru ca vrei sa pari un cunoscator, nu-ti fie teama sa-l intrebi pe chelner care este fiecare fel de mancare despre care ai indoieli. Important este sa nu faci gesturi de dezgust sau sa faci un comentariu rau in timp ce ti se explica, doar multumeste si alege o alta varianta daca asta nu a fost pe placul tau.

Portii corecte

Nu modificati farfuria, pregateste-te pentru tot protocolul obligatoriu oriunde te duci…

De cand suntem mici, ne-am obisnuit sa ni se spuna „nu-ti umple gura”. Intr-un loc in care clasa este totul, introducerea suficienta in gura ne va impiedica sa privim in directia gresita in timp ce incercam sa mestecam o bucata disproportionata de mancare.

Multe dintre feluri de mancare sunt cel mai bine savurate daca sunt consumate putin cate putin, acest lucru va permite sa va bucurati cu adevarat de combinatia de arome pe care bucatarul incearca sa o transmita.

Portii corecte

Suntem obisnuiti cand alegem un fel de mancare, dar exista un ingredient anume.

Daca nu va plac ansoa sau un anumit ingredient, nu cereti schimbarea acestuia. Mancarurile asa cum sunt prezentate, deci sunt destinate a fi gustate, bucatarul a creat acea combinatie de texturi si arome pentru a fi savurate in cel mai bun mod.

Restaurantele de mare prestigiu iau in calcul atunci cand iti cer comanda daca sunt factori alergici care te pot afecta, insa nu te vor intreba daca iti place usturoiul pentru a nu-l include in felul tau de mancare, doar pentru ca nu este pe placul tau.

Bucatarii acestui tip de restaurant sunt recunoscuti din motive convingatoare, creatiile lor sunt recunoscute international, asa ca trebuie sa tineti cont de acest lucru atunci cand aveti deplina incredere ca preparatul care vi se serveste va fi delicios.

Cu cat ai mintea mai deschisa cand vizitezi acest tip de restaurant, cu atat te vei bucura mai mult de el. Cu siguranta stii arome pe care nu le-ai imaginat niciodata.

Eticheta la masa

Mancarea nu trebuie sfaramata, cand ti se serveste un fel de mancare, nu trebuie sa-l cureti cautand ingredientele pe care le contine, pentru asta chelnerii ti-ar fi dat deja detaliile despre ea.

Oricat de mult nu va vine sa credeti in unele ocazii, preparatul este deja prezentat in conditii perfecte, asa este cazul celor care contin bucati de carne.

Sunt locuri in care ei iau in calcul si gustul comensului, cerand termenul de preferinta.

Cu toate acestea, exista unele dintre ele de care bucatarul deja sugereaza un termen potrivit de care sa se bucure in cel mai „potrivit” mod.

Ceva pe care ar trebui sa evitam, de asemenea, este sa comparam ceea ce incercam si sa-l facem remarcat, cu siguranta sunt locuri in care ati incercat un fel de mancare similar si acesta a fost mai pe placul vostru.

Totusi, nu se vede bine sa faci comparatii sau sa spui „se descurca mai bine in…” daca nu a fost pe placul tau, cere pur si simplu sa fie retras.

Exista intotdeauna o iesire de incredere, daca in orice moment va indoiti de o anumita actiune, uitati-va la restul tabelelor.