Acestea sunt cele mai cautate 10 branduri de lux

La fel ca in fiecare trimestru, una dintre cele mai cunoscute platforme de cautare online de moda din sector, ofera o analiza consolidata a marcilor de moda. Analizam podiumul modei de pana acum si deducem doua tendinte majore : consolidarea imbracamintei sport ca nou obiect de dorinta si o proliferare in lista marilor branduri de lux, care este asociata cu o noua mentalitate care apara motto -ul „cumpara mai putin, dar cumpara mai bine” .

1. GUCCI

Cu Alessandro Michele la carma, casa de lux italiana a reusit sa se adapteze noilor vremuri. ¿Cheia? transforma obstacolele, cum ar fi interzicerea spectacolelor fata in fata, intr-o oportunitate de a iesi in evidenta. Printre ucel mai recent geniu al sau se numara sarbatorirea #GucciFest, un festival digital de film si moda. Sau o campaniea ca un Talk Show in care gentile ei mitice impart lumina reflectoarelor cu mari vedete precum Harry Styles sau Dakota Flanning. Fara indoiala, un primul loc meritat.

2. NIKE

Firma de sport se strecoara pe lista depasind marile firme traditionale de lux. O medalie de argint deloc nesemnificativa care arata ascensiunea tendintei sportive . Adaugam ca adidasii sunt noul accesoriu de cult in industria modei. In 2020, brandul american a fost asociat cu firme precum Dior sau Sacai, creand adidasi autentici desire.

3. DIOR

Propunerile Mariei Grazia Chiuri , director de creatie al casei franceze, par sa fi prins, ceea ce s-a soldat cu o crestere notabila a cautarilor acestora. Dintre deciziile care au facut posibil acest fenomen, merita evidentiata numirea in functia de ambasador mondial a lui Kim Ji-soo de la Blackpink, caruia i s-au alaturat chipuri atat de cunoscute precum Beatrice Borromeo. Dorinta de a intra in legatura cu noile generatii se reflecta si in noua initiativa de utilizare a Snapchat pentru ca utilizatorii sai sa incerce noii tenisi ai marcii.

4. BALENCIAGA

Coborand doua locuri fata de ultimul clasament trimestrial realizat de Lyst, brandul sub bagheta Demma Gvasalia, continua sa trezeasca un mare interes. Si ca in aceasta clasificare asocierea lor virala (si prin surprindere) in ultima parada Gucci nu a fost luata in considerare. Dintre cele mai cautate produse pe google, se remarca noua sa colectie de accesorii fluorescente. Decizia brandului de a nu mai folosi blana a fost si ea larg aplaudata.

5. MONCLER

La mijlocul listei se afla firma italiana, renumita pentru imbracamintea de schi exclusiva. In conformitate cu un model mai respectuos si mai durabil, a lansat cu succes initiativa Moncler Born to Protect , ale carei articole de imbracaminte sunt realizate din materiale reciclate. Este clar ca responsabilitatea devine o prioritate pentru consumator.

6. PRADA

Cine a spus criza? Cantand celebrul motto „Prada sau nimic”, casa de lux italiana a incheiat un prim trimestru anual crescandu-si vanzarile cu 200% fata de 2020. Lucrarile tndem Miuccia si Raf Simons si semnarea unor noi icoane precum Hunter Schafer poate insemna doar sa perpetueze acest succes.

7. LOUIS VUITTON

Pentru prima data pe lista, legendara casa franceza se pozitioneaza in top zece. O parte din vina o are una dintre lansarile sale virale, geanta Coussin , disponibila in diferite culori si cu emblematicul motiv Monogram, este deja sub bratele celor mai urmariti insider de pe Instagram. De asemenea, decizia de a semna ca imagine pe tenismenul si activistul Noemi Osaka a fost sarbatorita pe scara larga.

8. BOTTEGA VENETA

Daca este ceva ce Daniel Lee a reusit, este acela de a face ca fiecare noua creatie Bottega Veneta sa dea tonul in ceea ce priveste tendintele. Geanta Pouch, muletii cu o estetica minimala, articolele vestimentare captusite… Fiecare noutate a firmei italiene preia stilul de strada si, in paralel, este replicata pana la nebunie de brandurile low cos t. Dupa pandemie, firma a declarat o crestere a veniturilor si se alatura noilor strategii digitale schimbandu-si prezenta pe retelele de socializare pentru o revista trimestriala in format web numita Issued by Bottega .

9. SFANTUL-LAURENT

Sarbatoreste moda. Deci am putea rezuma strategia lui Saint Laurent de a face fata vremurilor tulburi. Firma franceza ne propune sa lasam deoparte pantalonii de jogger si sa ne imbracam elegant. Ultima sa colectie, fara a fi nevoie sa alunge articolele vestimentare casual precum blugii, este o modalitate de evadare. Iar noua sa campaniea cu Catherine Deneauve si Kate Moss ca protagoniste o adevarata incantare.

10. OFF-ALB

Caderea lui a fost rasunatoare, de pe locul patru pe locul zece. Cu toate acestea, brandul condus de Virgil Alboh a reusit sa intre in legatura cu publicul sau prin puternica campanie „Suport femeile negre”, cu activista Trinice McNally, in care ea pune accent pe incluziune si denunta inegalitatea rasiala. Pe langa lansarea propriei platforme video, Imaginary TV .