10 idei minunate pentru bucataria ta

Nu intamplator, tot mai multe proiecte incorporeaza un bar pentru micul dejun sau pranz. La fel ca si in cazul insulelor sau peninsulelor, acest nou element se prezinta si ca de mare ajutor atunci cand vine vorba de organizarea spatiilor. Importanta lor este de asa natura incat in ​​numeroase ocazii devin inlocuitori pentru sufragerie, actioneaza ca despartitori vizuali in spatii deschise sau pur si simplu fac din bucatarie spatiul perfect pentru a savura mese rapide.

Barurile de bucatarie sunt complementul ideal care adauga design si reduce inconvenientele atunci cand vine vorba de asamblarea tuturor pieselor fundamentale, de aceea am organizat aceasta lista de 10 modele, cu lemnul ca protagonist, pentru ca tu adauga unul la designul bucatariei tale.

De ce lemnul?

Desi lemnul este foarte rasfatat in amenajarile interioare, vrem sa lamurim ca toate posibilitatile nu sunt epuizate cu el. Exista, de fapt, o mare varietate in designul barurilor de bucatarie. Si nu ne referim doar la forme, ci si la materialul din care sunt realizate: portelan, marmura sau aluminiu, ca sa numim cateva. Noi, insa, am vrut sa facem din acest material nobil protagonistul nostru absolut. Motivele? Pe langa faptul ca este versatil, lemnul se umple de caldura si eleganta oriunde este plasat. Dovada in acest sens este designul primei noastre fotografii.

Fiecare colt merita

Designul barei nu este, de asemenea, guvernat de regulile geometrice ale liniilor drepte. Sunt, ca cel din fotografie, care isi asuma riscuri si pariaza pe a se plasa in locuri neasteptate. Cu aceasta ocazie, nu este vorba despre castigarea spatiului, ci mai degraba de adaugarea unei locatii in plus in care sa te poti bucura de o masa buna sau de un mic dejun energizant. Daca ca putini va puteti permite acest lux, profitati de ocazie pentru a construi un anumit dinamism vizual in coerenta cu restul materialelor folosite in decor.

O bucata mica de natura acasa

Dupa cum spuneam, barurile de bucatarie sunt o solutie excelenta pentru a crea spatii libere sau pentru a incorpora unul in altul fara a fi nevoie sa provoace o antiteza decorativa. Designul imaginii, o bucatarie cu trend scandinav, mizeaza pe primul mare avantaj al barurilor, pe langa faptul ca se integreaza perfect cu estetica impecabila pe care albul o confera bucatariei. Un detaliu pe care nu am reusit sa il trecem cu vederea sunt marginile goale ale barului, care nu fac decat sa accentueze acel aspect natural si robust pe care cu totii il atribuim lemnului.

Lemnul este, de asemenea, elegant

Se numeste cuvantul lemn si se gandeste la compozitii cu aer de tara si chiar aspre. Nu ne putem abtine. Cu toate acestea, designul interior a reusit sa transforme acest material nobil in companionul perfect, indiferent de stilul in care este folosit. Rustic, modern sau futurist, lemnul arata intotdeauna bine. Si acestea fiind spuse, va prezentam urmatoarea propunere in care eleganta da frau liber scopurilor sale. Este o bara care actioneaza ca un separator de zone in interiorul bucatariei in sine, fara a fi nevoie sa o inchideti. Dimpotriva, ramane deschisa catre camera care urmeaza.

Combinatie de forme

Barurile de bucatarie nu pornesc intotdeauna de pe blat sau sunt instalate pe perete. De multe ori, atunci cand spatiul permite, ele apar din insula insasi, introducand o modificare in designul conventional al acesteia din urma. O oportunitate, de asemenea, de a combina diferite materiale si chiar forme, cu scopul de a crea modele originale. Aici, silueta curbata a fost exagerata pentru o margine mai delicata. 

Simplu dar functional

Urmatoarea noastra propunere consta si intr-un bar incorporat in insula centrala a bucatariei. Centrul tuturor operatiunilor si locul in care nu merita sa rupa acela de a mentine totul la loc decat daca se gateste ceva in bucatarie. Un bar mic dar suficient de functional pentru a va satisface nevoile, la care trebuie sa adaugam si valoarea adaugata a mini dulapului pe care il incorporeaza in a doua jumatate. Indiferent de dimensiune, aici este vorba despre functionalitate! 

Care tejghea de bar

Si in ciuda tuturor, este de netagaduit ca bucatariile mici sunt cele care apreciaza cel mai mult prezenta unui bar. In scenariile reduse, acestea isi inmultesc functionalitatea, pe langa curatarea spatiilor. Construirea unei bucatarie in care, in ciuda dimensiunilor ei, sa nu ne simtim coplesiti intre patru pereti are merit si mult, daca tinem cont de numarul de elemente pe care ajungem sa le incorporam in interior. Acest lucru este ajutat si de proiectarea bucatariilor deschise, o tendinta in crestere in distributia spatiilor.

Baruri minimaliste

Aproape dorind sa treaca neobservat, designul acestui bar a fost conceput ca o piesa de mobilier care nu a fost suficienta pentru a fi amplasata in centrul vizual al unei bucatarii destul de mari. Cu o croiala minimalista, o suprafata dreptunghiulara materializeaza cel mai bun design discret, dezvaluind partea inferioara. Asortat cu o parte din mobilier, contrasteaza cu albul si restul tonurilor neutre care decoreaza bucataria.

Crestere inceata

O alta modalitate de a incorpora un bar pentru mic dejun in designul bucatariei este sa o faceti atunci cand urmeaza forma unui U. In mod normal este vorba de spatii compacte care lasa putin loc pentru incorporarea unei mese in decorul acesteia, totusi, putem converti. Acest handicap este cel mai bine daca una dintre cele trei parti este responsabila pentru separarea vizuala a doua camere, asa cum este cazul designului din fotografie. In acest caz, unul dintre peretii despartitori va fi blatul din bucatarie. Noutatea fata de design-urile anterioare este ca, cu aceasta ocazie, bara nu este incorporata deasupra blatului ci dedesubt, dand toata proeminenta primului.