10 carti adaptate pentru film si TV care merita sa fie in biblioteca personala

Cu totii am citit cartile Twilight , sa acceptam, de asemenea, ca am rasfoit cel putin o data una dintre povestile EL James pe care s-au  bazat filmele Fifty Shades of Grey si sigur ai citit Mandria si Prejudecata de mai mult de trei ori.

Dar asa cum exista carti de care toata lumea s-a indragostit, fie pentru ca le-a vazut prima pe ecran, fie pentru ca povestile au fost grozave, mai sunt si altele la fel de interesante si care sunt sau vor fi adaptate pentru film si televiziune. 

1. Pasarea batjocoritoare a lui Kristin Hannah

Carte: spune povestea a doua surori din Franta in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si lupta lor de a supravietui si de a rezista ocupatiei germane. A fost inspirat din povestea unei femei belgiene pe nume Andree de Jongh, care i-a ajutat pe pilotii aliati sa evadeze de pe teritoriul nazist.

Adaptare: Dakota si Elle Fanning vor juca in filmul The Nightingale , care va fi lansat in decembrie 2022.

2. In spatele ochilor ei de Sarah Pinborough

Carte: Louise Barnsley este o mama singura care lucreaza ca secretara. Intr-o noapte speciala, il intalneste pe David si legatura este imediata. Cand Louise descopera ca David este casatorit, o serie de evenimente ciudate si neobisnuite o vor determina sa-si cunoasca sotia, Adele, care ii va schimba complet viata.

Adaptare: Simona Brown, Eve Hewson si Tom Bateman joaca in serialul Behind Her Eyes de pe Netflix.

3. Shadow and Bone de Leigh Bardugo

Carte: Alina Starkov, cartograf si soldat obisnuit, descopera ca are puterea extraordinara de a invoca lumina, singurul element capabil sa-si salveze lumea de la granita intunericului, cunoscuta sub numele de Umbra, si care avanseaza de neoprit, amenintand sa inghita lume in intuneric pentru totdeauna.

Adaptare: Jessie Mei Li, Ben Barnes, Zoe Wanamaker, printre altii, joaca in serialul Shadow and Bone de pe Netflix.

4. Persepolis de Marjane Satrapi

Carte: Cu o serie de benzi desenate, ilustratii si scrieri, acest memoriu grafic spune povestea lui Marjane Satrapi in timpul copilariei si a maturitatii timpurii intre Iran si Austria, in timpul si dupa revolutia islamica.

Adaptare: Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni si Danielle Darrieux si-au imprumutat vocile filmului de animatie Persepolis din 2017 .

5. Oameni normali de Sally Rooney

Carte: Urmareste prietenia si relatia complexa dintre doi adolescenti, Connell si Marianne, in oraselul County Sligo, Irlanda. De-a lungul mai multor ani, cuplul se intoarce si se termina in mod repetat, modificandu-se, alterandu-se si complicandu-si reciproc viata, mereu cu aceeasi atractie intensa pe care au simtit-o din prima clipa.

Adaptare: Daisy Edgar-Jones si Paul Mescal joaca in serialul BBC Three si Hulu Normal People .

6. Duminica mamei lui Graham Swift

Carte: Jane Fairchild, orfana de la nastere, a lucrat ca menajera in Anglia rurala de la varsta de 16 ani. Pentru cea mai mare parte a maturitatii ei a fost iubita secreta a lui Paul Sheringham, proprietarul si stapanul mosiei bogate de peste camp.

Adaptare: Odessa Young, Josh O’Connor, Olivia Colman si Colin Firth vor juca in filmul Mothering Sunday in 2022.

7. Casa Gucci a lui Sara Gay Forden

Carte: Spune povestea cum, pe 27 martie 1995, Maurizio Gucci, mostenitorul fabuloasei dinastii modei, a fost ucis de o persoana necunoscuta. Un an mai tarziu, fosta sa sotie Patrizia Reggiani Martinelli a fost condamnata la 29 de ani de inchisoare pentru ca a planificat uciderea sotului ei.

Adaptare: Adam Driver, Lady Gaga si Jared Leto vor juca in filmul House of Gucci care va ajunge in cinematografe pe 24 noiembrie anul acesta.

8. Noua straini perfecti de Liane Moriarty

Carte: Noua persoane se aduna la Hotelul Tranuillum Resort pentru o retragere de 10 zile condusa de o femeie de afaceri pe nume Masha. Pe masura ce cei noua se cunosc si incearca sa preia controlul asupra problemelor lor, fiecare incepe sa se intrebe ce se intampla cu adevarat in misterioasa retragere.

Adaptare: Nicole Kidman, Melissa McCarthy si Luke Evans vor juca in miniseria Nine Perfect Strangers pe Hulu.

9. Duna de Frank Herbert

Carte: Amplasat intr-un viitor indepartat intr-o societate feudala interstelara in care diverse case nobile controleaza mineralele fiecarei planete. Acesta spune povestea tanarului Paul Atreides, a carui familie este de acord sa preia ravnita planeta Arrakis.

Adaptare: Timothee Chalamet, Oscar Isaac, Zendaya, printre altii, vor juca in filmul Dune , care va fi lansat pe 1 octombrie anul acesta.

10. Trainspotting de Irvine Welsh

Carte: O poveste captivanta despre evenimente neobisnuite care au loc intr-o anumita perioada pentru un grup de prieteni scotieni dependenti de droguri. Confuzia, furia si neintelegerile sunt doar o mica parte din ceea ce trebuie sa faca fata acest grup de drogati in timp ce incearca sa lase dependenta in urma.

Adaptare: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller, printre altii, au interpretat filmul din 1996 Trainspotting .