Sfaturi cum sa nu mai atragi in viata ta persoane egoiste care te folosesc

A avea persoane egoiste in viata ta poate fi epuizant si dureros. S-ar putea sa te foloseasca in mod constant pentru propriile beneficii si s-ar putea sa simti ca agonia nu se va termina niciodata. Acesti oameni pot fi extrem de toxici si fac mult mai mult rau decat bine. Daca doresti sa incetezi sa-i atragi, acest articol iti va arata cum sa fii mai selectiv, sa te protejezi si sa descurajezi oamenii egoisti sa intre in viata ta.

Daca vrei sa stii cum sa nu mai atragi oameni care te folosesc, citeste mai jos

Identifica prin ce ii atragi

Exista diferiti factori care ar putea determina oamenii egoisti sa intre in viata ta. Ar putea fi din cauza reputatiei tale mai ales daca esti popular la scoala, la locul de munca etc. Un alt motiv ar putea fi faptul ca ai trasaturi dorite, cum ar fi inteligenta sau capacitatea de a conduce. Ar putea fi, de asemenea, pentru ca le permiti oamenilor sa te calce in picioare, astfel incat oamenii sa nu vada niciun rau atunci cand te folosesc in beneficiul lor. Oamenii egoisti se pot concentra asupra ta pentru ca se simt amenintati de atuurile tale sau cred ca poti fi usor manipulat si folosit. Daca ai succes pe plan sentimental, iesind cu multe femei din Iasi, persoanele egoiste s-ar putea sa inceapa sa faca glume insultatoare, sau sa te descurajeze din a iesi la intalniri. Cel mai bine ar fi sa pastrezi viata intima in privat, unde nimeni nu are accesul. Daca folosesti site-ul E-cs, de intalniri online, asigura-te ca nici un coleg de munca sau scoala nu-l foloseste, ca sa nu afle ca folosesti si tu site-ul de intalniri.

Uita-te la slabiciunile tale

Desi este posibil sa ai trasaturi bune, ai si defecte de care  pot profita oamenii egoisti, cum ar fi tendinta de a fi creduli sau usor de convins. Daca nu esti atent, chiar si punctele tale forte se pot transforma in cele mai letale puncte slabe ale tale. De exemplu, daca esti o persoana generoasa, exista riscul de a deveni prea amabil si de a permite oamenilor sa paseasca peste tine. Identifica orice slabiciune care ar putea deschide calea catre persoanele egoiste sa-si atinteasca atentia asupra ta si fa tot posibilul pentru a remedia acest lucru.

Fereste-te de oamenii egoisti

Indiferent unde te afli, exista cel mai probabil cateva persoane care nu vor ezita sa faca rau altora in beneficiul lor. A fi constient de calitatile unei persoane egoiste este important, deoarece te ajuta sa-i identifici si sa-i eviti. Fii atent la comportamentul lor. Daca iau intotdeauna ajutor fara sa-l returneze, acesta este un semn urias ca se concentreaza doar asupra lor. Daca observi ca exista persoane egoiste in viata ta, poate doresti sa fii prudent in jurul lor si sa te distantezi de ei, daca este posibil.

Invata sa fii selectiv

Persoanele egoiste te pot impinge sau manipula pentru a face ceea ce vor. Indiferent de cate ori incearca sa te convinga, ar trebui sa le spui cu fermitate ca nu. Evita sa accepti cerintele unei persoane egoiste, deoarece aceasta ii va incuraja doar sa te tinteasca in continuare. In schimb, arata-le ca esti increzator si suficient de puternic pentru a le rezista. Daca continua sa te urmareasca, poate vrei sa te gandesti sa-i confrunti si sa le spui ca comportamentul lor nu este acceptabil.

Limiteaza timpul petrecut cu oamenii egoisti

Daca ii vezi frecvent, poate fi dificil sa le tii complet in afara vietii tale, mai ales daca lucrezi cu aceste persoane. In acest caz, cel mai bine este sa-ti limitezi interactiunile si sa vorbesti cu ei numai daca e nevoie. Cand conversezi cu ei, ar trebui sa ramai la subiect si sa eviti sa fii prea prietenos cu ei. Ramai neutru si de afaceri pentru a descuraja orice incercare de legatura. Odata ce nu mai este necesar sa ramai cu ei, pleaca imediat fara sa mai zabovesti in jurul lor.