Sfaturi cum sa intri intr-o relatie

Relatiile romantice de lunga durata pot fi unul dintre cele mai satisfacatoare aspecte ale vietii, oferindu-ne posibilitatea de a creste si de a impartasi calatoria cu cineva. Acestea fiind spuse, aproape intotdeauna este nevoie de timp si efort pentru a gasi persoana potrivita la momentul potrivit si pentru a obtine relatia respectiva. Cunoasterea a ceea ce vrei, respectarea ta si mentinerea unei atitudini pozitive sunt la fel de importante in gasirea unei partenere, precum si mentinerea relatiei cu ea.

Daca ai gasit femeia cu care vrei sa petreci tot restul vietii, dar ti-e frica sa intri intr-o relatie cu ea, atunci citeste mai jos

Intreaba-te ce vrei de la o relatie

In timp ce multi oameni cred ca vor o relatie, astfel incat sa poata obtine ceva (dragoste, sex, implinire), relatiile sanatoase se intampla atunci cand oamenii vor sa impartaseasca dragostea, viata si intimitatea. Inainte de-a iesi la acea intalnire cu fata pe care ai intalnit-o pe matrimoniale Botosani, fii sigur ca vrei sa intri intr-o relatie serioasa. Desigur, poti merge la prima intalnire fara a o cere in casatorie, insa daca femeia ti-a dat de inteles ca vrea ceva serios, fii si tu sigur ca doresti acelasi lucru. Da, discutiile pe matrimoniale au fost simple si comode, insa acum devine mai serios, odata ce iesiti la prima intalnire.

Respecta-te pe tine insuti

In relatii pot aparea o multime de probleme daca nu ai mai intai o iubire si un respect adecvat pentru tine. Acestea sunt, de asemenea, lucruri care pot fi usor deteriorate de relatiile trecute esuate, rani netratate din copilarie etc. Respectul de sine inseamna a accepta cine esti si, de asemenea, a te ierta pentru greseli. Cand vei invata sa exersezi acest lucru, vei invata, de asemenea, sa iti iubesti, sa accepti si sa ierti partenera. Cand ai respect de sine, intelege si cum te astepti si meriti sa fii tratat. Acest lucru este crucial pentru evitarea relatiilor potential abuzive.

Ocupa-te de trecut

Ultimul lucru pe care il doresti in noua ta relatie este o problema nesolutionata dintr-o relatie sau o casatorie anterioara. Analizarea motivelor pentru care ultima relatie nu a avut succes te poate ajuta, de asemenea, sa eviti repetarea acelorasi greseli. Un terapeut te poate ajuta sa dezvolti o viziune clara a tiparelor de relatie si sa faci un plan constructiv pentru rezolvarea oricaror probleme dificile.  Nu este niciodata prea tarziu pentru a schimba un model de comportament. Daca te simti incapabil de intimitate sau incapabil sa mentii o relatie de lunga durata, stii ca poti schimba intotdeauna acest lucru cu timpul si cu cantitatea potrivita de indrumare.

Nu intra intr-o relatie doar de dragul unei relatii

Presiunile sociale ne fac uneori sa ne simtim ca si cum ar trebui sa fim intr-o relatie cu orice pret. Acesta este un mit. Aminteste-ti ca nici o relatie nu este mai buna decat o relatie proasta. Asigura-te ca interesul tau pentru partenerul tau  este autentic. Daca simti ca nu esti pregatit, nu trebuie sa intri intr-o relatie, insa poti iesi la intalniri. Poti comunica cu femei, iti poti creea cont pe Anunturi matrimoniale Cluj, si sa gasesti si acolo femei interesante. Continua sa cauti pana gasesti femeia fara care nu vei putea trai, si nici nu stii unde o vei gasi, poate chiar pe pagina de matrimoniale, caci ai un numar mare de femei acolo, care te vor impresiona.

Atractia se poate construi in timp

Dragostea la prima vedere este o idee frumoasa, dar nu este cazul multor relatii. Daca nu esti atras instantaneu de cineva, nu inseamna ca este o alegere proasta pentru tine: dragostea durabila este ceva care creste in timp, iar prietenele se pot transforma in iubite. Cand i-ai in considerare potentiali parteneri, nu te obseda prea mult cu aspectul lor. Calitatile personale precum bunatatea, umorul si curiozitatea conteaza mult mai mult pe termen lung si, prin urmare, s-ar putea sa te simti foarte atras de aceasta persoana.

Nu schimba caracterul partenerei

Este usor sa treci cu vederea anumite lucruri care nu-ti plac la inceput cu gandul ca vei determina in cele din urma aceasta persoana sa se schimbe. Cu toate acestea, oamenii se pot schimba singuri, daca si cand vor. Daca crezi ca nu poti accepta pe termen lung, gandeste-te de doua ori la a intra in relatie. In mod similar, fii atent la o partenera care vrea sa te schimbe. Este in regula sa cresteti impreuna, dar niciunul dintre voi nu ar trebui sa se schimbe pentru cealalta persoana.

Nu te lasa agatat de lucruri marunte

In timp ce anumite tipare (cum ar fi bautul, abuzul sau comportamentul iresponsabil) pot fi in mod clar inacceptabile, ar putea exista si alte lucruri mai mici care intra sub piele, cum ar fi mestecarea cu gura deschisa, alegeri de moda discutabile sau gusturi diferite in muzica. Daca aceasta este o persoana care te intereseaza cu adevarat, nu lasa ca lucrurile mici sa-ti creeze dubii. Oricum intotdeauna va fi ceva ce pe ambii o sa va deranjeze, insa ca la inceput, treci cu vederea caci dragostea este mai importanta.